tiistai 11. lokakuuta 2016

Sytykeruususta koristeeksi

Olen jo vuosia tehnyt munakennoista sytykeruusuja. Säästänyt kennoja - repinyt niitä sitten silpuiksi, pyöritellyt ja muokannut ruusuiksi. Samaan saumaan on kerätty vanhoja kynttilän pätkiä, jotka on sulatettu nesteeksi ja upotettu ruusuja sinne useaan otteeseen välillä kuivattaen.

Ruusut ovat oiva apu takkaa sytytettäessä, mutta sopii ne kyllä koristeiksikin. Tänä vuonna katselin ottamiani kuvia ja tuli sellainen olo, että näistähän voisi tehdä myös kortteja. Tässä alla nyt ensimmäinen nopea versio.Sytykeruusujen teko on hieman sottaista puuhaa, siksi olenkin hankkinut siihen ihan oman kattilan ja pienen hellalevyn. Näiden kanssa on lupa hieman sotkeakin. Ei haittaa. Kynttilät sulavat nopeasti ja kennoruusut upotellaan sinne niin monta kerrosta kuin tarve vaatii.


Jätesäkin päällä ruusut eivät pääse loistamaan, mutta aivan eri henki puhkuu ilmoille, kun ryhmästä poimii esiin vain yhden kukan. Muotokieli puhuttelee.

Tämä on helppo ja nopea joululahjavinkki askartelijalle.
Kesällä mökillä katkennut vanha, elämää nähnyt airo saikin jatkoaikaa osana ruusuasetelmaa.

...Miten sitä aina löytää kaikelle paikan, vaikka kuinka tahtoisi toisin?

4 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kortti. Olen itsekin alkanut keräämään noita munakennoja, jos vaikka saisin jossain vaiheessa aikaiseksi ruusujakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tähän puuhaan jää helposti koukkuun. Lopputulos on aina yhtä ilahduttava.

   Poista
 2. Kauniita sytykeruusuja!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista