torstai 10. marraskuuta 2016

Blogger Award Recognition Award -tunnustus OLI AIKA -blogille!

Oli aika -blogini on saanut Blogger Award Recognition Award -tunnustuksen mahtavalta bloggaajalta - Lämmin kiitos Tuula!

Ilokseni voi todeta, että jokainen tunnustus on kannustus. Oma blogi on jonkun silmään positiivisesti osunut.


- Tunnustus on kannustus!

Tämän hienon tunnustuksen on minulle antanut:
Tuula, joka kirjoittaa blogia täällä: www.tuulaslife.fi

Saatesanat:
1. Kirjoita postaus tunnustuksesta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa tunnustuksen saajaksi


Tämän blogin alkumetreihin kuului keksiä nimi ja piirtää logo.
- Oli aika kaivaa esiin rakkaat puuvärit ja musta tussi. Kouluaikana opettaja sanoi, ettei ensimmäinen idea ole koskaan paras. No, tämä on nyt sitten se toinen.

OLI AIKA -BLOGIN ALOITUS

Oli aika herätä aurinkoiseen kevääseen! Ja aloittaa bloggaaminen. Täysin uusi blogi. Blogin ensiaskeleet otin 10. maaliskuuta 2015.

Tämä blogi syntyi hitaasti edenneestä juupas, eipäs -pohdinnasta ja lopulta suuresta uteliaisuudesta. En tiennyt bloggaamisesta mitään, saati sitten sitä, kuinka sen perustaisin. Nimikin syntyi puoli vahingossa, kun vaan päätin, että nyt OLI AIKA ottaa seuraava askel. Logon pohjaksi löysin pihakirppikseltä aikansa näyttäneen ison kellotaulun, joka vaihtoi omistajaa 1,50 euron hintaan. Piirtelyn myötä se olikin sitten osa tulevan blogini logoa. Tästä tuli ns. "uusin harrastukseni", jossa teen yhtä ja toista.

Tässä blogissa tutustutaan mielenkiinnolla uutuuksiin, mutta toisaalta kunnioitetaan suuresti vanhaa - tuunataan, sisustetaan, kasvatetaan, valokuvataan, herätellään luomisvirettä, ihastutaan väreihin ja värittömyyteen, muotokieleen ja erilaisiin pintoihin, poiketaan rohkeasti poimimaan ideoita niin meiltä kuin maailmalta. Suunnitelmissa oli ja on kulkea silmät avoinna ja tehdä visiittejä inspiroiviin paikkoihin. Säännöllisen epäsäännöllisesti.

Lähtökohtana on, ettei kaikkea ole pakko ostaa valmiina, sillä uuden elämän voi puhaltaa vanhoille tavaroille yllättävän helposti ja saada aikaan jotain mielenkiintoista. Monet esineet kaipaavat vain pienen piristysruiskeen - täysin uusi ilme ja käyttötarkoitus on syntynyt. Vanha on arvokasta, mutta DIY-ajatuksella siitä voi synnyttää suorastaan luksusta. Persoonallisia katseenvangitsijoita.

Oli aika otti uuden askeleen kohti tekemisen iloa. Täydestä sydämestä. Odottaen yllätyksiä! Samalla tiellä ollaan ja hienoja kokemuksia rikkaampana.

- Skool tälle kaikelle!


OHJEITA ALOITTAVILLE BLOGGAAJILLE

Verkko tulvii paljon erilaisia ohjeita, miten aloittaa. Lue paljon, mieti tavoitteesi ja toiveesi. Koita poimia ohjeviidakosta juuri ne sinua lähinnä olevat asiat.

- Onko sinulla tarve kirjoittaa päiväkirjamaisesti, vähän kuin muistiksi itselle?
- Haluatko valokuvasi esiin?
- Jaatko hienoja ohjeita ja neuvoja?
- Oletko hyvä kokki, sisustaja, rakentaja, puutarhan jne. asiantuntija...?
- Haluatko tuoda mielipiteesi julki?
- Kaipaatko ylimääräistä rahaa?
- Haluatko parantaa kirjoittamistasi?

Mikä ikinä innovaattorisi onkaan, tee työtä juuri sen eteen. Älä poukkoile liikaa, vaan valitse oma tyylisi. Keskity ja tee niin mielenkiintoista ja hyvää tekstiä kuin ikinä pystyt. Visuaalisuus on ilman muuta kirsikka kakun päällä.

Mitään ei tapahdu hetkessä, joten paljon pitää saada asioita haltuun, jotta homma alkaa olla toivotunlaista. Heti ei pidä lannistua. Älä haukkaa liian suurta kakkua vaan etene itselle sopivassa tahdissa. Ole tarkka houkuttavan ulkonäönkin suhteen.

Tärkeä lähtökohta on valita blogille nimi, joka kestää aikaa. Sitä kannattaa miettiä jokunen tovi ja tunnustella, miltä nimi alkaa suussa maistua. Nimi on ja pysyy tai niin ainakin olisi toivottavaa.

Varsin ummikkonakin on mahdollisuus selvitä eteenpäin. Ole kiinnostunut ja ota selvää. Lue muiden blogeja, kommentoi ja liity lukijaksi.

Luo itsellesi mielekäs postausväli, ei liian harvoin, sillä silloin lukijat jo kaikkoavat. Lukijan kannalta on kiva lukea usein, mutta tasokasta asiaa. Itse en aina noudata kaikkea, kuten pitäisi, mutta toivottavasti aika usein kuitenkin.

Annan tunnustuksen seuraaville:
Eteläparvekkeen elämää
Keksin ja tein
Keltainen kahvipannu
Kotikolmio
Marjakuja
MiiMiin koti
Oranssia
Riina Tuulian miniatyyrimaailma
Tuijan kortteilua
Viisikko

16 kommenttia:

 1. Kiitos hurjasti tunnustuksesta, yritän vastailla tähän heti kun ehdin <3 Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :) Sinun blogissa on niin upeita kuvia, että pääsee hienolle "aikamatkalle"!

   Poista
 2. Hieno tuo sinun logosi! Ja taas nousee tuo blogin nimen tärkeys! Moni vasta toisella yrittämällä onnistuu. Hyviä ohjeita annat, noista voi jokainen valita itselleen mieleisimmät. Bloggailussa ei ole yhtä totuutta :)
  Onnea ja kiitos �� Hyvää loppuviikkoa, Titta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...joskus se nimi syntyy täysin vahingossa. Voi alkuun tuntua jopa oudolta, mutta hetken päästä siihen tottuu. Visuaalisuus on aina puoliruokaa.
   - Lumista viikonloppua Tuula!

   Poista
 3. Voi kiitos tunnustuksesta, palaan asiaan omassa blogissani kunhan löydän aikaa kirjoittamiselle! :) Kuten itsekin kirjoitit, jokainen tunnustus on kannustus ja tuntuu kyllä erittäin hyvältä. Minun on vähän vaikea edes käsittää sitä, että blogiani lukee joku muukin kuin oma äiti tai mummi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustus on ihanaa saada - aina! Se antaa uutta potkua ja virettä tekemiseen. Äidin ja mummin lisäksi on muitakin ;)

   Poista
 4. Kiitos kannustuksesta ja haasteesta. Olen tehnyt tämän saman syyskuussa on postaus, sieltä voi lukea jos haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK. Sepä on mennyt minulta ohi...palaanpa syyskuulle...

   Poista
 5. Kiitos tuhannesti Tunnustuksesta ♡♡♡ :) Sinulla on ihana blogi! Lisäsin sinut sivujeni omaan suosikkiblogilistaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin ihastunut sinun sivujesi taideteoksiin...oikein herää halu tehdä nukketalojuttu omaan blogiin. Äidilläni on nimittäin yli 2 metriä korkea nukkekoti, jossa on tietysti monta kerrosta ja monta huonetta...pihasta vintille asti :) Jonain päivänä sen teen!

   Poista
 6. Iso kiitos tunnustuksesta!! Vastaan tähän ehdottomasti! :)

  Toi sun banneri on muuten tosi kiva! Tuo sun nimilogo, iso kuva ja teksti alla on yhdistelmänä sellainen, mitä ei kovin usein näe blogeissa, mutta mä tykkään! Tosi uniikki ja kertoo kivasti blogista, hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogin banneri antaa ensisilmäyksellä suuntaa blogista! Joskus, kun katsoo itse asiaa liian läheltä, voi omalle verkkokalvolle piirtyä erilainen kokonaisuus kuin mitä haluaa viestiä.

   Poista
 7. Kiitos tunnustuksesta <3
  Mä oon vähän huono näitä toteuttamaan, mutta katsotaan, josko tällä kertaa muistaisin :)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Oooh, kiitos paljon tunnustuksesta!! Huomasin kommenttisi jostain syystä vasta nyt mutta yritän vastata tuohon mahdollisimman pian. Jonkun tuon tapaisen olenkyllä tainnut jo tehdä, mutta ei se ihan samanlainen kuitenkaan ollut.

  Sulla on muuten kivantuntuinen blogi, nyt kun täällä ekaa kertaa vierailen!Pitää muistaa alkaa seuraajaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulla on kiva blogi, ihana rintamamiestalo, kivoja idiksiä, valoisia värejä ja hyviä kuvia. Seurailen 😊

   Poista