keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Joulua Ekotorilta

Piipahdin Ekotorin kierrätysviikolla tutustumassa talon tarjontaan. En liputa nykyiselle kertakäyttökulttuurille ja sille, että koko ajan ostetaan uutta ja uutta ja paikat vaan pursuaa tavaraa, jota ei tarvita. Olen erittäin mielelläni kierrättäjä. Ostan vanhaa, tuunaan, laitan tavaraa kiertoon ja jakoon aika ajoin. Kun jostain esineestä on "omansa saanut" on aika vapauttaa se jollekin seuraavalle, jolle se on taas aivan uusi aarre. Täynnä uusia mahdollisuuksia.

Luteet ovat vanhoja tavaroita käsiteltävissä keskusteluissa nousseet usein esiin. Jotkut ovat ääneen ihmetelleet, kuinka uskallat? No, suurin pelko lienee aina ollut vanhat huonekalut. Täytyy myöntää, että onhan se pysäyttänyt, kun on ongelman kohtaamisesta joltain kuullut. Tosin itsellä ei ole niin suurta pelkoa, koska usein pyrin rakentamaan huonekaluja itse, oman tiimin kanssa, jolloin ei tule ostettua näitä vanhoja huonekaluja. Joskin luteet voivat tarttua paljon helpommin muillakin tavoilla. Ekotori on kuitenkin kertonut myös tästä puhuttavasta aiheesta esim. Hopeapeili-blogille.

Viime lauantaina Turun Ekotorin Rautakadun myymälä vietti näyttävästi kierrätysviikon huipentumaa. Vierailijoille mieluisa yllätys oli kahvi-donitsi-makkara -tarjoilu, Ekotorin huonekalupuolella Turun AMK:n opiskelijoiden järjestämät tuunaus- ja restaurointinäytökset ja lisäksi tarjolla olleet kierrätys- ja jäteneuvonnat.

Puhdas, siisti ja suuri tila oli tulvillaan kierrätystavaraa. Itsellä oli lähinnä kiikarissa jotain jouluun liittyvää tai tuunaukseen tarvittavia osia. Löytöjä olisi voinut tehdä paljonkin, mutta koska paljon on jo vuosien aikana ehtinyt tehdä, oli yksinkertaisesti jotain ohitettava "tehty ja kokeiltu" -kaavan toteuduttua.

Ihan pelkäksi katselureissuksi ei visiitti kuitenkaan mennyt, sillä yksi esine jäi ostoskoriin - kirkas / punainen, kuvullinen / jalallinen astia jouluksi. Tämä oli kuin uusi ja hinta 7 euroa ei päätä huimannut. Sopii jouluherkuille. Testattu on :)

Joulun jälkeen käyttöä löytyy muutoinkin, vaikka kuvulle ja jalkaosalle erikseen.

- Oletko sinä kierrättäjä ja mitä olet kierrättänyt?


Kyllä tätä kelpaa käyttää ja katsella.


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olen jokseenkin tyytyväinen löytööni. Pelkät kuvut tuntuu jo maksavan paljon.

   Poista
 2. Meillä samanlainen, ostettiin Ikeasta tarjouksessa samalla hinnalla. Tuo on niin hyvän kokoinen ja väri toimii hyvin. Ihanat kuvat 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole Ikeassa tätä bongannut, mutta en käykään siellä usein. Ehkä pitää mennä - näin joulun alla erityisesti 😊 Hyvä, että joku kiikutti maljansa Ekotorille siis...

   Poista
 3. Vanhojen tavaroiden liikkeet ja kirppikset ovat mieluisia paikkoja minullekin. Olen löytänyt myös muutamia tuollaisia pelkkiä kupuja joulun herkkujen tarjoiluihin :) Suojaamaan pölyltä - niin kuin ne muka ehtisivät pölyttymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh...sama. Pölyltä suojaan, mutta mitä sinne oikeasti ehtii ;)

   Poista
 4. Onpa kaunis esine! Olisin voinut itsekin ostaa :)

  VastaaPoista