tiistai 1. marraskuuta 2016

Pieni merenneito kitschiä?

Turun Sanomien extrassa oli juttu "Kauheaa, mitä kitschiä". Siinä käytiin läpi, miten häpeällistä on ostaa kitschiä, mutta teemme sen silti. Niin...minäkin.

Kaikelle pinkille sanon kyllä sujuvasti "kiitos ei", mutta puutarhaan on käppäillyt jokunen puutarhatonttu, koirapatsas ja muutama muu, joka viimeistelee ajatuksen, että kitsch-varastoja täydentää turismi.


Olen jo vuosia kerännyt pieniä merenneito-patsaita. Ne ovat kesät istuneet suihkulähteen reunamilla pienten kivien päällä. Nyt vesiaiheet on jo paketoitu varastoon. Eikä nämä patsaat ole osuvimmat joulukoristeluun.

Yksikään neito ei ole varsinainen itse ostettu muisto kohteesta. Niitä vaan on siunaantunut tavalla ja toisella. Joku keräilyvimma tämäkin.Lokakuussa kävin elämäni ensimmäisen kerran paikan päällä katsomassa pientä merenneitoa. Siellä tuo neito istui tutussa asennossa, kun maailma pörräsi ympärillä. Turisteja kuhisi ja kamerat räpsyivät taukoamatta. Vaikka kotona olisi kuinka monta merenneitoa jo vanhastaan, oli pakko ostaa yksi uusi muistuttamaan juurikin tästä matkasta ja se ostos oli merenneito-soittorasia. Olen siis jälleen ylittänyt kitschiin tarvittavan riman, sillä tässä yhdistyy ainakin muovi ja kimallus, joskaan ei halpa hinta.Pidän tietystä selkeydestä, mutta en kauhistele sitäkään, että joskus kitsch-maailma vetää puoleensa. En edes yritä selitellä näitä hankintoja. Kuva puhukoon puolestaan. Löytyykö sinulta näitä merenneitoja?


- Löytyykö sinun kodistasi kitschiä?

8 kommenttia:

 1. Metsätonttu löytyy muttei merenneitoja. Kaunis tuo viimeinen hankintasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ollut vuosia tämän patsaan lumoissa ja lumo ei näköjään haihdu. Odottelen ensi kesää, jolloin neidot taas rantautuvat vesiaiheen ympärille, mutta vietetään ensin joulu ja talvi alta pois ;)

   Poista
 2. Kitsch on ihanaa! Ja ihana merenneitokokoelma sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo neitojen määrä jo jonkinmoinen ja lisää saa tulla, jos on tullakseen. Ei näihin kuitenkaan ihan jatkuvasti törmää kirppareillakaan.

   Poista
 3. Meiltä ei löydy merenneitoja mutta Köpiksen patsaasta pidän valtavasti. Aivan ihana keräilykohde siis ja hieno kokoelma sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tavannut koskaan ketään merenneitojen keräilijää. Jännityksellä odottelen, tulisiko täällä toinen keräilijä vastaan, mutta ei vielä...

   Poista
 4. Upee kokoelma merenneitoja! Kauniita, enkä oikein miellä edes kitchiksi..? Appivanhemmillani lähes metrin korkuinen patsas olohuoneessa samasta aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi...nyt kuulostaa huikeen hienolta! Waude! Kokoelmani on vielä siis hyvinkin pieni ;)

   Poista