torstai 1. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 1 havupallo

Nyt se vihdoin alkaa - joulukuu ja Oli aika -blogin joulukalenteri!

Mitään ei ole tarkkaan suunniteltu, nyt tartutaan hetkeen ja annetaan vaiston kuljettaa. Mitä se sitten tuo, en tiedä itsekään. Eletään yllätysten joulukuuta!

Joulua on jo kauan odotettu kuumeisesti ja jonkinmoiset koristelut aloitettu hyvissä ajoin. Ensimmäinen kalenterin luukku kätkee sisäänsä elämäni ensimmäisen havupallon! Kumma, etten ole koskaan ennen tehnyt sitä, vaikka erilaisista oksista on tehty vaikka mitä. Tekniikka oli sopivasti hakusessa, mutta uskoin työstön hoituvan ensikertalaiseltakin. Ensimmäinen on aina ensimmäinen. Toisella kertaa tullee jo parempi.

Piha koreaksi

Joulun koristelu starttasi pihamaalta. Havut, erilaiset joulukoristeet, lyhdyt ja asetelmat ilahduttavat jokaisena päivänä. Eikä niitä koskaan tunnu olevan liikaa.

Punainen ja vihreä tuovat perinteisen joulumielen. Materiaalia tähän puuhaan löytyi puolivahingossa, sillä pihakuusi oli kasvanut liian leveäksi ja ajoreitiltä piti karsia oksia. Tässä oksat ovat hieman liian pitkiä, mutta ei anneta pilata suunnitelmaa, jota varten varastossa oli vielä punaista nauhaakin. Nyt tuulessa heiluu vaan hieman tuuheampi versio. Jännää sinänsä, että roskakin voi löytää paikkansa, eikä edes tunnu roskalta.

Vihreä on rauhoittava luonnon väri
Vihreän sävyjä voi yhdistellä loputtomasti
 Tumma sävy luo rentouttavaa harmoniaa...


Työhön tarvitsin reilun nipun kuusenoksia, kanaverkkoa, oasis-pallon, rautalankaa, leikkurit ja koristenauhaa.


Pyöritin kanaverkkoa oasis-pallon ympärille ja varmuudeksi vahvistin sitä vielä kieputtaen rautalankaa ympärille. Rautalangasta syntyi myös vahva ripustuslenkki.


Pistelin piikillä palloon reikiä ja siten niihin oli helpompi ujuttaa kuusen oksia. Omat oksani olivat liian pitkiä - paras pituus olisi n. 20 cm, jolloin tulee kiinteämpi pallo, mutta eihän tässä mitään tiukkoja ohjeita ole. Tee, miten parhaaksi katsot.


Pallosta tuli halkaisijaltaan ehkä hieman liian suuri, mutta ei haittaa, sillä ulkona saakin olla isoa ja näyttävää. Tunnelman tavoittelussa on onnistuttu, piha on saatu siivottua ja ensimmäinen havupallo pysyy kasassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia suunnitelmia. 

Huomenna avataan uusi luukku!


 Hahmota ja toteuta unelmiasi.
Paras hetki on juuri nyt.

2 kommenttia:

 1. No, mutta siitähän tuli todella kaunis ja ihanan tuuhea!

  Ihanaa joulun odotusta! <:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäisen teko on aina hieman jännittävä juttu, miten onnistuu. Olen kuitenkin tyytyväinen tähän palloon :D

   Poista