torstai 15. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 15 talvista kukkailoa Tuorlassa

Viime viikonloppu täyttyi erilaisista hienoista joulutapahtumista ja menoa riitti moneen suuntaan. Tänään joulukalenteri kertoo visiitistä Piikkiössä, Ammattiopisto Livian tiluksilla.

Tähän ajankohtaan kuuluu ehdottomasti käydä Floristiikkatalon joulunäyttelyssä!
- Siellä mieli lepää, aistit herää tuoksuihin ja talo tarjoaa lukuisia ideoita itsekin tehtäväksi unohtamatta kaunista ostettavaa!

Floristiikkatalon joulunäyttely 26.11.-18.12.2016
arkisin klo 10-18
la-su klo 11-15
Tuorlantie 1, Piikkiö

Joulumarkkinat 17.-18.12.2016
klo 11-15
Koko perheen tapahtuma
www.livia.fi


Ensimmäinen kuva tarjoaa maistiaisen Kokedamasta. Mutta, tiedätkö, mikä on kokedama? Jollet, tässä pieni avaus asiaan. Tätä tekniikkaa jäljittelevää nähdään vielä Oli aika -blogin joulukalenterissa.

Alla vielä lisää muutama herkkupala joulunäyttelystä ja myymälän valikoimista. Ja kaikille vinkiksi: Joulumyymälä palvelee 22.12. asti.

Alapuolen pallomaailma olisi hieno omallekin pihalle, muttei taitaisi kestää säiden armoilla. Onneksi käsityötä pääsee ihastelemaan floristiikkatalon lämmössä!
Kukka-asetelmat saavat aina haukkomaan henkeä.

Tuon alla olevan tyylinen oli tarkoitus toteuttaa itsekin jouluksi. Aika loppuu usein kesken ja  nyt kylmyys iski pajalle, mutta odottaahan tuo vanne vaikka kevääseen.Kukat roikkuvissa lasipulloissa toimii aina. Oma lukunsa on tämä hauska kelkka!Hyasintin sipulit saavat jouluvaatteet ja joulupallot hyppäävät muodikkaasti kehään. Tänä jouluna olen nähnyt näitä paljon, mutta joka kerta ne ovat sykähdyttävä näky!
Kukkasidonnan helmiä.Myymälän hienoista valikoimista ostin oven päälle mistelinoksan (Miksi mistelin alla suudellaan?), joka on kodissamme ensimmäistä kertaa. Sydämen vei myös Tuorlan tuotannossa muutaman vuoden ollut oma joulutähti - lemon. Sen pysty kasvutapa on kuin tehty korkeaan, kirkkaaseen lasimaljakkoon. Ainutlaatuinen. Uusi suosikkini joulutähdissä.Hyasintit saa floristien taitavissa käsissä uusia pukuja ylleen. Mitä pidät näistä narupalloista ja piikkijaloista?

Kotilaiturin Katikin toi ihania kuvatuliaisisia Tanskasta - siellä on kukkakaupoissa ihanan hyggemäinen ote!

Hyasintti on yksi rakkaimpia joulutuoksuja. Toiset vihaavat sitä tai ovat allergisia, mutta itselläni on nytkin jo 11 hyasinttia kotona. Sitä voinee pitää jo lumoa osuvasti kuvaavana.

Uusi tuttavuus omaan kokeiluun on joulukorteista tuttu orjanlaakeri. Saamani ohjeen mukaan pärjään varmasti; Parhaimpia sijoituksia tälle olisi kuulemma kuistin viileys.Lopuksi vielä Floristiikkatalon pihalla ollut risupuu antoi inspistä kevääseen 2017. Merkattu to do -listaan!

6 kommenttia:

 1. Tuorlan Floristiikkatalon joulu tuo viimeistään joulumielen ja inspiroi ihan valtavasti <3 Itselläni on tullut tuolla käytyä vuosien saatossa, nyt yrittäjä en enää ole ehtinyt paikalle. Kiitos Titta kuvista, sain piipahdettua paikalla avullasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kivaa jatkumoa sinun Tanskan hygge-matkaan. Kukkakuvia on niin inspiroivaa katsella. Ja tuolta löytyi mukavia joulukukkia omaankin kotiin. Niin ja onhan se selvää - yrittäjälle joulu on yksi vuoden kiireisimmistä ajoista. Kaikkialle ei ennätä, mutta onneksi pääsee kurkkaamaan aiheita verkosta jossain kohtaa :)

   Poista
 2. Kylläpä on komea tuo Lemon-joulutähti. Ja kiva pysty kasvutapa! Ostaisin heti jos asuisin lähempänä. Kiitos inspiroivasta postauksesta! /Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä Lemon on varsin ylväs ilmestys joulutähtien sarjassa. Ihailen sitä kotona kaiken aikaa. Ihana uutuus!

   Poista
 3. Kyllä oli mukava ihailla näitä kuvia. Kaikkia kivoja ideoita monenmoisille kukille. Joulutähti on ihanan värinen. Lopuksi toi puu, hassun ja hienon näköinen yhtäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on oiva paikka inspiroitua ja heittäytyä luovuuden pauloihin. Aina yllättyy, vuosi toisen jälkeen.

   Poista