perjantai 16. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 16 Flör - kukka & puutarha

Tuttu turkulainen Kauppilan puutarhaliike muuttui hiljattain Flöriksi. Kauppilan vanhat monivuotiset perinteet ovat luoneet liikkeestä suositun vuosien varrella, mutta Flör toi tullessaan paikkaan lisäripauksen trendikkyyttä, vahvaa mustaa ja näyttävää visuaalisuutta. Syksyllä 2015 Kauppilan puutarha myytiin Kuntec Infralle.

Näin joulun alla oli siis oiva aika mennä tutustumaan uusittuun paikkaan, mitä uutta siellä todella on. Ja olihan siellä.

Kannattaa poiketa tutustumaan! Flörin sivuille pääset  tästä.


Ilmakasvit eli juurettomat Tillandsiat olivat ensimmäisiä omalla ostoslistalla. Ne on listattu juuri nyt todellisiksi pop-kasveiksi maailmalla ja eiköhän se suosiva ryhmä ole Suomestakin jo löytynyt.

Ilmakasvien hauskat muodot valloittavat ja niistä saa persoonallisia asetelmia erilaisiin maljoihin, lautasille tai vaikka seinälle, sillä kasvit eivät kaipaa multaa. Kasvit viihtyvät valossa, mutta suora paiste ei ole niille mieluista. Kasvit eivät kaipaa tarkkaa hoitoa ja sumuttelu kerran viikossa riittää veden tarpeeseen. Siis aivan valloittavia kenelle vain.Jouluruusu on viime vuosina ollut suosikkieni listalla. Se on viihtynyt talvikauden kuistin viileässä ilmassa ja keväällä ne aina muuttavat pihalle puolivarjoisaan paikkaan. Mukavaa seurata, miten joulukukat eivät välttämättä kuolekaan heti joulun jälkeen. Tällä on onnistuttu. Monesti.


Puutarhalla amaryllis on saanut hauskan mustan kuoren ja hyasintit ovat päässet roikkumaan naruihin. Nykyään hyasintilla onnistutaan tekemään monia muutoksia ja leikittelyjä.Maaorkidea on kaunis, mutta tuskin kaikki sitä orkideaksi edes nimeävät. Tästä olen saanut komeita kukkia aikaiseksi. Maaorkidea kukkii vuoden pimeimpään aikaan, joten joulun tienoilla on lupa odotella kukkia. Näyttävä kasvi sammaleeseen hunnutettuna ja lasimaljaan istutettuna.


Ilmakasveissa löytyi monta vaihtoehtoa, mutta omat suosikit oli helppo valikoida joukosta. Musta pöydän pinta rytmittää osuvasti tyylikkäiden kasvien muotoja ja värejä.
- Pitäisiköhän vaihtaa valkoinen pöytä mustaan?


Ilmakasveille oli tarjolla hauska maljamainen amppeli ja sekin lähti joulukotiin. Toisenlaisiin jouluasetelmiin. Tältä (alimmainen kuva) se näytti ostamani ryhmä maljassaan. Kokonaisuus on jotenkin aistikas ja erikoisuudessaan ihana uutuus.

Nämä ovat nyt ensimmäiset ilmakasvini, joten jään odottamaan, miten kaveriksi niiden kanssa tulenkaan. Saako ryhmä jatkoa jää nähtäväksi, mutta ilo on siinä, että kasvit sopivat moneen asetelmaan yksin tai seurassa.  Sopiva lisämauste tähän asetelmaan syntyy yksinkertaisesti muutamalla joulupallolla. Asetelma ei muuta kaipaa.

4 kommenttia:

 1. Olen niin iloinen kun Turun puutarhat ovat lähteneet aivan uuteen lentoon ja panostavat näin upeasti esillepanoihin ja ideoiden antamiseen. Flörissä pitäisi ehdottomasti ennättää käydä vielä ennen joulua. Tuo hankkimasi ilmakasviamppeli näyttää tosi kivalta ja se antaa mahdollisuuksia aika monenkinlaisiin sommitelmiin. Iso peukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa poiketa! Suurin muutos paikassa on tehty heti sisääntulossa. Rytmikäs musta tuo paikan uudelle levelille ja jo pelkästää rakennuksen ulkoasu ja logo ovat kivat. Tässä kohtaa odotan jo, miten kesä tulee Flörissä esiin <3

   Poista
 2. Tosi kiva postaus. En olekaan vielä uudessa Flörissä ehtinyt käydä. Nyt ennen joulua olisi hyvä aika vielä ehtiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä parhain hetki piipahtaa Flöriin on juurikin jouluaika! Uusia ideoita tarttuu aina matkaan ja samalla on mukava huomata, mitä uutta paikalle on tapahtunut. Mielestäni onnistunut muutos!

   Poista