lauantai 17. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 17 sarvikynttilänjalka

Kesän pihamarkkinat ovat aina olleet mukavia tapahtumia. On kiva kuljeskella ihmisiä vilisevillä pihoilla, nauttia tunnelmasta ja tehdä löytöjä. Kierrättäminen on hyödyllistä ja mielenkiintoista. Suurta voiton tunnetta puhkeaa rintaan aina, kun tekee edullisen löydön, josta voi alkaa kehitellä pienin elkein jotain muuta.

Tänään joulukalenterissa on esittelyssä juurikin tällainen löytö; Sarvet viidellä eurolla, joista tuunauksen jälkeen tuli kynttilänjalka kolmelle kruunukynttilälle.


Tältä sarvet näyttivät alkuperäisinä  (kuva yllä) - ei hullummat, mutta halusin copper-maalia pintaan. Jossain valossa se näyttää lähes kullalta, mutta sävy on hyvä kupari kuitenkin. Eli maalia pintaan.Askarteluliikkeestä ostin pieniä kruunukynttilälle sopivia metallikuppeja, jotka porattiin sarviin.Projekti sai oikein seuraajan, joka killitti silmä tarkkana, mitä pajalla tapahtui. Kun kupit olivat tukevasti kiinni sarvissa vedettiin viimeinen spraymaali kerros, jotta kuppien kultasävy saatiin kupariseksi.

Taas saatiin valmista, ja todellakin jälleen uusi kynttilänjalka. Jalkoja alkaa olla jo joka lähtöön, mutta aina sitä tykästyy viimeiseksi tehtyyn versioon ja olen siten tästäkin taas kovin tykästynyt. Vanhat sarvet saivat uutta elämää ja näitä on kyllä mukava katsella. Ja hei. Kynttilät ovat täysin suorassa eli onnistunut lopputulos.

Tässä jalka on aika simppeli, mutta lisää elävyyttä saisi aikaan erilaisin koristeluin. Muutama joulupallokin voisi asetelmaan sopia, mutta vielä mennään tällä yksinkertaisella mallilla.

Sarvet ovat vakaat ja pysyvät hyvin paikallaan.

- Mitä olet mieltä, onnistuiko tuunaus?


6 kommenttia:

 1. Minä tykkään kyllä kovasti! :) kovin on tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia saa toki valmiina ja halvimmillaan varmaan HM:stä, mutta aito materiaali ja omatekoisuus saa sydämen sykkimään juuri tälle vaihtoehdolle ;)

   Poista
 2. Ihanat! Mistähän bongaisin sarvet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisiltä pihamarkkinoilta ostin vitosella, mutta näitä saa usein kirpppareiltakin, vanhan tavaran kaupoista jne.

   Poista
 3. Todella upeita kynttilänjalkoja olet tehnyt sarvista ja projektillasi on myös erittäin söpö tarkkailija. Me haluaisimme myös seinällemme sarvitrofeen, mutta emme ole löytäneet sellaista, mitä etsimme. Ajattelimme, että sellaisen voisi myös ehkä valmistaa esimerkiksi kuolleena löydetyn eläimen sarvista. http://www.hohkuri.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarvista on kiva keksiä erilaisia uusia esineitä. Kirpparilta joskus tulee hyviä osasia vastaan ja aina löytyy ideoita. Näyttävyyttä tulee aimo annos.

   Poista