sunnuntai 18. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 18 hyasinttisammalpallo

Floristiikkatalon joulunäyttelyssä Piikkiössä kävin haistelemassa asetelmien uusia tuulia ja joulukalenterin luukkuun tein sammalpalloja kokedamaa soveltaen.Kotimaisia hyasintteja tuli ostettua iso kuorma, joten ne eivät kesken lopu. Hyasintit irrotin ensin ruukuistaan ja mullistaan. Sitten vain sammalta sipulin ympärille pyörittämään. Se tarttui ja muovautua ympärille varsin hyvin, mutta varmistin pitävyyden ohuella metallilangalla.

Tein muutama vuosi sitten tapaninpäivän askarteluina tällaisia metallilankoja, joihin oli pyöritelty pikkuhelmiä ja puisia sydämiä. Nyt niille tuli selvä käyttö.Helmikoristeinen metallilanka toi pientä lisäpilkettä sammalpalloon. Puiset helmet ovat luonnollisen näköisiä ja pienet kiiltävät tuovat sen ripsauksen kiiltoa.


Isoon lasivatiin kokosin hyasintit, kuparilla maalatut kastanjat ja tammenterhot, kävyt, joulupallot ja niin...ne rakastamani muovieläimet. Tästä syntyi luonnollinen sekametelisoppa.

Lopulta kaipasin muutaman pallukan näkyvämmin esille ja ripustin niitä naruun roikkumaan. Hyasintit ovat kovin nuppuisia, mutta eiköhän se tuttu tuoksu tulvahda esiin jo muutamassa päivässä.

Näissä riippuvissa hyasinteissa metallilangassa kiilteli myös vanhat, pikkuruiset paidannapit. Kaunista söpöstelyä ja väriä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti