maanantai 19. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 19 huurrekuvausta

Joulukuun vaihtelevista päivistä tämä huurre-päivä on yksi rakkaimmista. Joulukalenteriinkin on kiva kuvata juuri tällaista - on hauska katsella ympärilleen...koko maailma on kuin sokerikuorrutettu. Lunta ei tarvitse olla juurikaan, sillä kuorrute luo satumaista taikaa.


Tämä joulupukki on yleensä killunut ulkona katon reunassa, mutta nyt kuuraparta jäi grillipaikalle odottamaan grillausta. Ja odotusaika on selvästi venahtanut...pitkäksi.


Pihapuut ovat saaneet ajat sitten oksilleen erivärisiä kirkkaita palloja. Luonto antaa lisäkoristusta pallon pintaan ja mustikatkin ovat pystyyn pakastettuja.Suvun vanhoja peruja edustava maitotonkka sai jouluasun ja varaston naulakosta nostettiin paraatipaikalle tutut luistimet. Vanhat kirpputorilöydöt ovat vuosia olleet talvipihan koristeet. Jännä sinänsä, ettei näihin isä-poika -luistimiin ole vieläkään kyllästynyt. Kirppiksiltä löytyy mitä vain.Jotkut joulutähdet vain kaunistuvat pakkasessa. Mutta kauniita ovat myös kukkamaahan heitetyt hyasintin juurakot, lehdet ja ikivihreät.Jotkut kesäkukat kannattaa jättää paikoilleen kesän loputtua. Ne ovat yllättävän koristeellisia vielä  talvellakin.

Lyhdyissä säilyy huurteisuus kunnes sytytetään joulukynttilät. Jollei joulunpyhiksi riitä lunta on tämäkin hyvä talvisää.Oi, jospa sinne satumaahan käydä vois

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti