torstai 22. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 22 sytykekävyt

Aina ennen olen tehnyt sytykeruusuja (muutaman nytkin), mutta nyt oli aika katsoa, miten työstyy ja toimii sytykekävyt. Katsotaanpa, kuinka niillä syttyy. Ainakin ruusut ovat toimineet loistavasti.


Tarvitset

- vanhoja kynttilän jäämiä / pätkiä
- kuivia männynkäpyjä
- vanha kattilan
- pohdit

Olen itse heittänyt reilun määrän kynttilänpätkiä kattilaan (joka on ostettu juuri tätä työtä varten Ekotorilta) sulamaan ja sulatukseen käyttänyt pientä "matkalevyä", sillä en osaa olla sotkematta, kun jotain innolla teen. "Roiskuu, kun rapataan" -sanonta käy toteen ja steariinia löytyy sieltä täältä.

Sen oppisin kantapään kautta, ettei seos saa kiehua liian kuumaksi ja ohueksi nesteeksi, sillä silloin steariini ei tartu kävyn pintaan. Pihtien avulla käpyjä dippaillaan seokseen. Välillä annetaan kuivua ja taas dipataan. Näin massa saadaan tarttumaan paremmin kävyn pintaan.
Kaksin aina kaunihimpi!

Nämä sytykeruusut pääsivät esille myös Parhaat Kotiblogit -joululehden numerossa. Näitä on kiva käyttää myös koristeina! Oletko kokeillut? Ja muistathan ostaa jouluruokaostosten lomassa joululukemiset - Parhaat Kotiblogit -lehti vielä myynnissä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti