perjantai 23. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 23 syreenisokeri

Se on sitten joulukalenteri edennyt jo loppusuoralle. Tämän jälkeen enää yksi luukku. Huh...miten alkaakin jänskättää. Eilen ehdimme koko perhe olla jo joululahjojen ja tervehdyksien viejänä. Kun etäisyydet on pitkiä saadaan auton mittariin kilometrejä ihan sadoissa, mutta miten ihanaa onkaan käydä muistamassa läheisiä ihmisiä. Olen usein kääntymässä omatekoisiin lahjoihin. Puuhaan mielelläni ja toivon, että niistä tuotoksista on iloa saajalle. Tänään sydäntä lämmitti nähdä tädin ilme, kun veimme hänelle itse tehdyn kärryn, jolla voi maaseudun miljöössä kätevästi kuskata niin vesisankoja, kuin puukuormia ja kaikkea muutakin raskasta paikasta toiseen. Eipä kelkalla oikein mitään tee juuri nyt, sillä säät ovat niin suviset. Kärry on siis ihan napakymppi valinta.

Tästä lumettomasta talvijaksosta tulikin aasinsilta kesään; Mietin joululahjoja ja joulua läpi vuoden. Aina on joku idea heräämässä. 

Viime kesäkuussa ihastelin syreenin kukintaa tuttuun tapaan ja löyhyttelin niiden tuoksua miettien, kuinka tämän tuoksun voisi säilöä. Silloin sain vinkin, että tee syreenisokeria. Syreenit ovat syötäviä.

Ajatus hurmasi heti ja koska pihan pensaat oli muutenkin leikattava, oli kätevää ottaa kukkia talteen, sokeria varten.Tarvitset
- saman määrän syreenin kukkia ja sokeria 
esim. 3 dl kukkia ja 3 dl sokeria

(Tarvittaessa huuhtele kukat ötököistä ja anna kuivua rauhassa ennenkuin sekoitat sokeriin.)Sekoitin syreenin kukat ja sokerin. Ravistelin niin, että ainekset menivät varmasti hyvin sekaisin. Purkkia piti ravistella usein, ettei syntyisi kosteuspaakkuja, eikä kukat homehdu. Omat sokerit ovat tekeentyneet kuluneiden kuukausien aikana hyvin, sillä ne on purkitettu kesäkuussa ja vieläkin  täydessä iskussa.Its söin tätä syreenisokeria räiskäleiden kanssa ja maistuikin muuten hyvältä! Oli siis kelpo vinkki, jota en olisi itse keksinyt kokeilla.

Pullo purkitettua kesää, olkaa hyvät!

Jottei postaus ole pelkkää kesää yhdistetään tähän ripsaus joulumieltä. On tässä kuussa ehtinyt hiukan luntakin olla, mutta toivotaan sitä aatoksikin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti