keskiviikko 7. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI 2016 - luukku 7 lehtikuusi

Ostan usein reissuiltani lehtiä - uusia ja vanhoja. Siitäkin huolimatta, että paljon lukemista on siirtynyt verkkoon ja siellä tulee katsottuakin. Toisaalta ihan oma lukunsa on rapisevat ja kahisevat lehdet, joita voi plarailla edestakaisin. Ja ehdotonta plussaa; Lehdille keksii vielä lukemisenkin jälkeen monta käyttöä.

Nämä jutun vanhat lehdet ovat heräteostoja Taivassalon Silakrysäyksestä. A5-kokoiset lehdet saivat tällä kertaa uuden käytön joulukuusena.Tältä se näytti A5-kokoinen Kotikokki-lehti. Josta sitten taitoksin lähdin kuusta muokkaamaan.
Sivut tuli äkkiä taiteltua, kun lehdet olivat ohuita, joten lisää lehtiä taitteluun. Kahdella lehdellä tulikin sitten jo ihan komea kuusi. Ja sainpa projektin seuraajankin mukaan.
Kuusen puolikkaat liimasin toisiinsa ja tasailin välejä. Vanhoja sivuja pääsi näkemään nyt yhdellä silmäyksellä.


Lopuksi vaan tähti pujotellaan latvaan niinkuin perinteisesti kuusessa kuuluukin olla. Tämä ei muuta vaadi. Helppo ja nopea toteutus. Kuusi iskussa ja pappan vanha taskukellokin seurana.

Hyvin sopivat yhteen. 
Nuo aikansa eläneet. 
Tehtävänsä tehneet. 
Muistojen kosketus pinnassaan.

2 kommenttia:

 1. Tuo on niin hieno idea!
  Eilen ostin Pyhän Katariinan kirkon joulumyyjäisistä itselleni tuollaisen kuusen. Mutta kiva saada ohje, josko kokeilisin tehdä itsekin toisen sellaisen vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin helppo tekniikka, jolla saa kaikki kauniit lehdet esille, vaikka joka joulu! Suosittelen lämpimästi!

   Poista