tiistai 27. joulukuuta 2016

Turku Suomen joulukaupunki

Terveisiä Turusta - Suomen joulukaupungista!

Joulun ihastuttavat pyhät alkaa olla elettyä elämää taas kerran - katseet suuntaavat kohti uutta vuotta! Joulun aika on ollut melkoisen mustaa, sillä lunta ei ole ollut yhtään. Toisaalta kaupunki on tulvinut valoja senkin edestä. Joskus lapsena tuntui, että lumi kuuluu aina jouluun ja talveen, mutta niin ei ole enää. Tunnelma syntyy muista tekijöistä. Omaa pihaa on viritetty valomaaksi, mutta kaupungin jouluvalot ne vasta huikeita ovatkin!

Turku julistettiin Suomen joulukaupungiksi 20 vuotta sitten. Joulukaupunki-nimen hohde kuitenkin himmeni jossain kohdin, mutta uutta loistoa aiheen ympärillä on havaittavissa. Erityisesti tänä vuonna tuo nimike on taas osuvasti kohdillaan - siitä on selkeänä esimerkkinä mm. Satusillat! Satusiltoina hehkuvat teatterisilta ja kirjastosilta.


Jossain tuolla kauempana häämöttää Tuomiokirkko, jonka edustalla komeilee Suomen liki kaunein joulukuusi (Kuopio kiri hitusen Turun edelle äänestyksessä).Näkymä Satusillalta kohti Suurtoria, jossa joulukuussa oli tunnelmallista markkinamenoa ja jouluaattoina torilta julistetaan joulurauha.

Ja toiseen suuntaan katsottaessa kurkotellaan kohti sataman valoja.Satusillalla pörrää ihmisiä, mutta ihmemaata ihailemassa voi bongata myös lemmikeitä.Valaistus on kaunis, mutta pyrkii muuttamaan jokiveden väriä kovinkin sameaksi.


Satusiltojen ja laivojen valomeressä on fantastinen tunnelma. Tämä on kansainvälisestikin merkittävää tasoa. On ollut ilo nähdä turisteja silloilla kamera kaulalla.

Kyllä näissä maisemissa kelpaa paseerata - keskustasta jokivartta pisin satamaan!Laivaravintolat loistavat kilpaa valoillaan ja sillat hohtavat samoin kuusten kanssa.Jokivarren patsaat korostuvat kauniisti jouluvalojen keskeltä. Ja ylhäällä mäellä pilkottelee kesäteatterin tuulimylly.Suomen Joutsen hohtaa ylvään valkeana ja päivänkakkarat kasvavat jättikokoon. Kesä tai talvi - aina kukassa.Niin iso kakkara, että kätkeen taakseen jopa Turun linnan. Tuhansien valojen tuikkeessa kaupunki näyttää juhlavalta. Voitko vastustaa tätä näkymää?

Ensi vuonna 2017 Turku hehkuu entistä hohdokkaammin, joten tämä on vasta alkusoittoa.

KISS MY TURKU!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti