torstai 23. helmikuuta 2017

Kesän pihateema on valittu - Välimeri vyöryköön meille!

Valoisat aamut on ilmestyneet lähes huomaamatta. Yhtenä päivänä sitä vaan kävelee ulko-ovesta ulos ja huomaa, miten joka suunnasta tulvii lisävirtaa - kaikkeen, tekemiseen ja omaan oloon. Unelmani ovat alkaneet keväiseen tapaan vihertää ja keltainen piristää jo pieninä annoksina.

On helppo aistia, että ilmassa on kevättä! Ajatuksen valtaa uudet ideat, miten raikastaa ja uudistaa pihan ilmettä taas kevääksi ja kesäksi. Etsin alitajuisesti pieniä kivoja juttuja ja suuria kokonaisuuksia, jotta kesän teema hahmottuu.

Kevät teki jo varmaa tuloaan, kunnes eilen pihan täytti hetkessä valkoinen hanki. Vaikka menin kolan kanssa ristiin rastiin pihamaata ja kelit viestivät talvea, piirtyi silmiin vahvasti kesäinen väripaletti. Aksenttiväreinä hehkuu keltainen ja vihreä.


Vahva sysäys kesän puutarhavalintoihin tuli kuin varkain - Flör vahvisti päätöstä.
Jospa meillä olisikin kesän 2017 teemana Välimeri!

Viikkojen aikana ehtii mieli muuttua, mutta viherinspiraatio yllätti jo nyt. Kesäpihan ensimmäiset kasvit on hankittu Flöristä. Sitruuna- ja kumkvattipuut sulattivat sydämen.



Ikkunapaikalle päädyttiin kurkottelemaan kohti kesää. Muutamat sitruunat ovat jo isoja, mutta pieniä raakileitakin on kypsymässä.



Sitruunan kukintaa saan ihailla varmaan jonkin ajan kuluttua, mutta toivottavasti koko komeus jaksaa pysyä kunnossa, kunnes pääsee terassille.

Kumkvattikin olisi jo kypsää syötäväksi, mutta vielä olen tyytynyt ihailemaan väriloistoa. Molempien sitrusten paikat on jo ajatuksissa, mutta kesään on vielä matkaa.


Hauskaa kesän teemasuunnittelussa on aina ollut se, ettei suunnittelu kysy aikaa tai paikkaa. Viime lokakuussa Kööpenhaminan keskustan sykkeessä sain innovaatioita kesään 2017.


- Pitääkö kaiken olla aina niin pitkäaikaisen pysyvää vai voisiko seinät olla "kesäseinät"? 
Jospa seinät saisikin somisteekseen lapsen kädenjälkeä(!).


- Pitääkö kaikki vanhat ruukut säilöä jossain varaston jemmoissa?
Jospa ruukkupino olisikin ihan esillä.



- Välimerelliseen teemaan voi hyvinkin sopia erilaiset ruohokasvit, mutta varman paikan vie oliivipuun koristeellinen muoto. Tuo sopiva saviruukku saattaakin olla se seuraava kohde, jota lähdetään etsimään...



Tulkoon kevät. Kesä. Välimeri kutsuu.

6 kommenttia:

 1. Sitruuna on kyllä niin ihana ja piristävä! Oliivipuunkin perään haikailen, mutta talvehtimispaikat ovat vähän kortilla... Kauniita kuvia sinulla! 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruksia en juurikaan ennen ole kokeillut, joten tämä tuttavuus on uusi matka. Oliivipuu on talvehtimassa jo toista talvea ja uskon, että se kestää ensi kesään. Eukalyptukset ovat koittamassa talven yli. Kuistin viileydessä voi yhtä hyvin onnistua kuin epäonnistua...sehän tässä onkin kasvirakkauden suola!

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja ihania suunnitelmia! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ainakin suunnitelmia on - jännityksellä seuraan onnistumisen tasoa 😉

   Poista
 3. Välimeriteema on kyllä mahtava juttu! Ihan voi kuvitella auringon lämmittävän ja sitruspuiden tuoksuvan. Tähän teemaan lisäisin myös laventelin. Kiva blogi sinulla, liityin joukkoon. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pihan teemat ovat usein jääneet pelkälle väriteema-linjalle, mutta ajattelin joskos nyt onnistuisi ihan uudella näkemyksellä. Pitää todella etsiä kuvia ja ammentaa niistä sopivia osasia. Laventeli kuuluu kyllä ehdottomasti tähän porukkaan!

   Muistelen vieläkin upeita iltoja lomamatkalla, jossa sain kerralla ympärille laventelia joka suunnasta. Se tuoksu, joka leijui ilmassa... hämärtyvissä illoissa iltatuulen siivittämänä, oli lumoava.

   Mukava, että liityit Oli aika -joukkoon. Kävin jokin aika sitten ihastelemassa sinun apiloita ja käenkaalia. Nyt vaan juurakoita bongailemaan :D

   Poista