maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pääsiäisenä keitto- ja kakkubuffalla


Pääsiäisenä on aikaa hahmottaa tämä hetki. Kadottaa kiire ja lepyttää levottomuus. Ollaan vaan.

Pääsiäinen on aina juhlaruuan ja siitä nautiskelun aikaa. Kaivattu ja hieno ajanjakso, jolloin kellään ei ole kiire minnekään. Pöydän antimia on lupa syödä pitkän kaavan mukaan yhdessä.

Tänä vuonna oli aika etsiä maistuvia makuelämyksiä ja jotain uutta. Viikolla työpaikan keittiökeskusteluista jäi ideoita ja ajatuksia muhimaan, joista syntyi pääsiäiseen oiva ajatus:
- Nyt on aika mennä tutustumaan kakkubuffaan!
(tai paremminkin se oli tällä kertaa keitto- ja kakkubuffa!)
Fika-kahvila toi juhlan pääsiäisen ruokailuun.

Turussa sijaitseva Fika oli minulle uusi elämys, mutta oikeasti tämä v. 1830 leivintuvaksi valmistunut talo on toiminut kahvilana jo alkukesästä 2015. Ihastellen katselin taloa ja sen onnistunutta saneerausta - sinne olisi voinut vaikka muuttaa. Hetken ehdinkin jo miettiä, millaista talossa olisi asua.


Söpö keltainen pikkutalo. Fikan koti.


Kesällä paikkoja on myös ulkona, mutta viileä sää ei pääsiäisenä houkuttele ulos istuskelemaan.


Huhtikuu ja rännistä roikkuu jääpuikkoja. On hyvä tähyillä kohti kahvilan lämpöä. 

Maistuva keitto- ja kakkubuffa kutsui

En ole ennen nauttinut missään kakkubuffaa, enkä käynyt kahvila Fikassakaan, joten nyt tuli se kuuluisa "kaksi kärpästä yhdellä iskulla" -hetki.

Turun Tuomiokirkon takana kauniissa maisemassa, osoitteessa Piispankatu 14, sijaitseva kahvila on maineensa veroinen. Intiimissä sisätilassa 24 asiakaspaikkaa ja kesällä ulkona vielä 20 terassipaikkaa. Tarjolla maistuvaa keittolounasta, itsetehtyjä suolaisia ja makeita leipomotuotteita, joista vastaavat Hus Lindemanin omat kondiittorit.


Onnistuimme saamaan viime hetkellä pöytävarauksen. Paikka houkutti, ajatus houkutti ja kaikki maistui.

Pääsiäisen piha ja puutarhapuuhien lomaan oli mukava visiteerata valmiissa pöydässä. Kun on ensin kantanut säkkikaupalla multaa ja istutellut kevään ensimmäisiä orvokkeja (todella uhkarohkeaa. Mutta, usein sitä vaan pitää uhmata säitä) oli kiva kohdata kahvilassa iloinen henkilökunta, katettu pöytä: herkullisen höyryävä ja maistuva kalakeitto sekä laaja valikoima makeita herkkuja.


Käyn mielelläni ulkona syömässä ja janoan uusia elämyksiä. Fikassa niitä tuli sopiva annos. Siisti ja selkeä ympäristö antaa juuri oikean tilan kiireettömälle ruokahetkelle. Vaikka buffa olikin täyteen buukattu jäi silti oma rauha nauttia antimista.Kesän maku. Lupaus valosta, onnesta ja ilosta.


Kalakeitto oli herkullista ja leipomotuotteet jo ilo silmälle. Vaikka kuinka pienen palan ottaisi, ei silti voi kaikkea maistaa. Ähkyltä vältyttiin seurueen kanssa, kun täysin vatsoin lähdimme jatkamaan pihan kevätsiivousta.

- Ruoka oli maailman parasta. Ne kaikki kakut oli todella hyviä ja tee ihan OK, oli visiitin jälkeen seurueen juniorin mielipide paikasta.


Liian usein tulee juotua kahvia, mutta kunnon haudutettu tee ja hunaja kruunaa tuokion ainutlaatuisella tavalla. 

Lämpimät suositukset voi kyllä sanoa kaikille, jotka tee-/kahvittelupaikkaa etsivät.

Fika kahvila Tuomiokirkon takana. Lisätietoa paikasta löytyy täältä.


Onni löytyy ajatuksesta, että tämä hetki riittää.

10 kommenttia:

 1. Fika on tosi kiva paikka - ja lähellä työpaikkaani;) Olemme jo porukalla odotelleet sellaisia kelejä, että tuota lohikeittoa voi ulkona syödä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella. Omat reittini eivät ole Fikaan ennen osuneet, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

   Saatan uskoa, miten ihanaa on ulkosalla nauttia keitto. Tovi menee kuitenkin, sillä lunta tupruttaa aika ajoin ja joka ripsaus hämmentää..."Ei voi olla totta, nyt on sentään jo huhtikuu pitkällä!".

   Poista
 2. Fika on kuulunut pitäisi käydä -listalleni jo pidempään ja postauksesi vahvisti että tuo visiitti pitää tehdä nopsasti. Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Hyvä tietää myös että pöytävaraus on syytä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fika on todella viehättävä. Koska asiakaspaikkoja on vähän lienee hyvä varata pöytä. Ainakin buffapäiviin. Kiva tunnelma ja makoisa tarjoilu. Loistava pysähdyspaikka esim. pyöräretken lomaan.

   Poista
 3. Oi miten houkuttavan kuuloinen ja näköinen paikka! Täytyy ehdottomasti ottaa käyntikohteeksi, jos tulee joskus Turkuun eksyttyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fika on kaunis paikka, jota suosittelen lämpimästi. Kuten Turun kahvila- ja ravintolatarjontaa muutoinkin. Kesä antaa vielä täysin uusia ulottuvuuksia. Voi kunpa olisikin jo kesä...

   Poista
 4. Hulin kyllä tiesin vaikken olekaan koskaan käynyt mutta kahvila Fikasta en ollut kuullutkaan ennen tätä. Menee ehdottomasti Turun kahvilakohteiden listalle. Oliko kakkubuffa minkä hintainen, muistatko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, vaihteleeko hinta, mutta pääsiäisen kakkubuffa oli 13,- / hlö ja kakkubuffa kalakeitolla + saaristolaisleivällä 15,- / hlö. Kesäaikaan viihtyvyyttä lisää ulkoterassi, joten lämpösiä säitä odotellessa :D

   Poista
 5. Voi, täällä on pakko äästä käymään! Tyttäreni asuu aika lähellä tuomiokirkkoa, joten vienkin hänet sinne joskus syömään! Kiitos vinkistaä! <3
  Kiva blogi sinulla, lukijaksi liityin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa Oli aika -blogin juttujen pariin.
   - On kiva löytää aina uusia paikkoja, esineitä ja mitä ikinä. Blogeista saa paljon vinkkejä ja kiva, kun joku löytää ns. puolesta jotain sopivaa.

   Poista