keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kevättä ilmassa - vai onko?


Öisin on pakkasta ja päivisin sataa lunta. Etelä-Suomen kevät näyttää ankaria puoliaan, mutta tulppaani jaksaa nousta läpi hangen.

Ilmassa on kevättä

Pakkasta. Lunta. Vettä. Tuulta. Kylmää. Siinä sanoja, jotka hyvinkin kuvaavat tämän kevään tunnelmia. Joka päivä sitä vaan jaksaa päivitellä tätä lumisateen ihmettä, se ehkä hitusen pelottaakin. Kun ulkona on vielä liian viileä kukkaistutuksille, on yksinkertaisesti aika vaipua puutarhaunelmiin.

HAAVEILEN joka kevät loputtoman pitkästä heräämisen jaksosta. Miten kevään tekijät pysyisivät läsnä pitkään...hitaasti lisääntyvä valon määrä ja lämpö. Kasvun ihme.

Kuinka ihanaa on nauttia pitkän kaavan mukaan jokaisesta pienestä yksityiskohdasta. Miten palkitsevaa onkaan huomata ne luonnossa tapahtuvat pienet muutokset ja haaveilla seuraavasta kukan puhkeamisesta.

Ihastun alati uusista ideoista ja siitä, että opin uusia asioita. Mutta tänä keväänä odottavan aika on todellakin ollut pitkä.

Ensimmäiset orvokit on istutettu isoon keramiikkaruukkuun ulos jo ennen pääsiäistä. Ne ovat saaneet osakseen niin monet pakkasyöt ja lumisateet, että on suorastaan ihme, kuinka ne yhä kohottavat kasvonsa kohti korkeuksia. Kuinka monta pakkasyötä orvokki voi kestää?


Tänä keväänä valitsin daalioista esikasvatukseen monia lajikkeita. Kaikki uusia tuttavuuksia, joista ei ole mitään aiempaa kokemusta. Siellä ne nyt heräävät pikkuhiljaa eloon - autotallin hämärissä.Ensimmäistä kertaa koitan istuttaa myös pieniä tammia. Vielä ei mullasta kurkkaa mitään, olikohan terhot sittenkin päässeet kuivahtamaan liikaa?

Kurjenpolvi löytyi Lidlin valikoimista. Luonnossa kauniisti kukoistava metsäkurjenpolvi saa näistä jalommista serkuistaan pian seuraa.


Mansikka on jo hyvässä vihreydessä, mutta marjasatoon on pitkä matka.


INSPIROIDUN ihmisten luovuudesta ja lukuisista DIY-projekteista. Ajatus laukkaa, illalla ei uni tule silmään ja aloitettua työtä on mahdoton lopettaa. Kuvaan, kirjoitan, sovellan ja toteutan. Kaikkea voi ajatella uudella tavalla. Kauneus kestää hetken tai pidempään, mutta luovuutta on saatu käyttää. Vain mielikuvitus on rajana -sanonta viitoittaa tietäni.


Kaapelikelasta ja vanhasta pöydän jalasta syntyi viime kesänä uusi pari. Kesäsateen jäljiltä näkyy roiskeita, mutta sehän on vaan todellisuutta. Sade yllättää silloin tällöin ja jättää jalkaan sormenjälkensä.

Jalkalampun tein metsästä löytyneestä putken pätkästä.


ODOTAN kevään heräämistä pitkän kaavan mukaan. Niitä lämpimän valoisia kevätaamuja, jolloin voin nauttia aamukahvin terassilla aamuauringon noustessa. Nurmella helmeilee aamukaste, tarjottimella höyryävän kuuma kupponen kahvia ja ilma niin kirkas, ettei lehteä juuri näe lukea. Viileät ilmat ovat pitäneet huolen siitä, että odottavan aika on pitkä. Muutamia pakkasasteita ja kevät on yhä askeleen kauempana.


Pyörä hurmaa niin pienenä kuin suurena. Tämä tuttu kolmipyöräinen on liikkuva pikkupöytä. Pyörä-aiheesta syntyy tänäkin kesänä jotain uutta.

Viime kesänä laminoidut valokuvat somistivat ulkotilaa. Ne kestivät hienosti säiden vaihtelussa. Tänä kesänä kuvilla on pihassa myös paikkansa, mutta uudet kuvat ja uudet ideat. Lempeämpiä säitä odotellessa...


Tänään illalla taivaalta viskoi kummallisia valkoisia möykkyjä. Ne oli jotain aivan muuta kuin rakeita tai lumihiutalaleita. Kuin isoja kynän kärkiä. Talvi tekee kaikkensa murtaakseen kevätunelmissa leijuvan mielen. Kun istuu sisällä kodin lämmössä on vaikea kuvitella, missä aikataulussa tässä edetään, mutta sitten vaan autotalliin aistimaan se mullan tuoksu ja odottamaan.

4 kommenttia:

 1. On kyllä ollut kylmä kevät, eilen satoi lunta täällä. Mutta eiköhän ilmat pian lämpene :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvivaatteissa tässä mennään - eilen hirveä lumipyry, mutta niin oli tänäänkin. Autossa ikkunat napsuivat kuin kivisateessa. Koskakohan ollenkaan saadaan kukat ulos?

   Poista
 2. Tänä keväänä olet saanut odotella kevään heräämistä! Voi noita tulppaaniraasuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä saanut olla yhden jos toiseen ihmeen äärellä. Luonnossa on uskomatonta voimaa.

   Poista