sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kun Aurajoen puut pukeutuivat neulegraffiteihin


Mitä: Knit 'n' Tag -neulegraffititapahtuma Turussa, Aurajoen rannalla
Koska: 13.-29.5.2017
Teema: Minun Suomeni
Järjestäjä: Åbolands Hantverk rf 
Mukana: Vapaaehtoiset yhdistykset, yritykset ja yksityiset ihmiset ovat saaneet osallistua teokseen omalla neulegraffitillaan.


Amppelit sopivat kauniisti jokimaisemaan.

Tekemisen ilo yhdistää

Tervetuloa Turkuun! Käsityö on jälleen yhdistänyt ihmisiä, kun neulegraffititapahtuma rantautui värikkäänä tuulahduksena Aurajoen rantamille. Harmahtavan kevään ehdoton värimeri on lyönyt aaltonsa jokivarren puiden runkoihin.

Yli 40 puuta on saanut täysin uuden ilmeen, eikä rannalta pysty bongaamaan kahta samanlaista puuta. Tuomiokirkon lähiseutu on saanut koristeekseen hienoja töitä, kun kierrätys- ja ylijäämämateriaalit ovat taitavissa käsissä saaneet käsityön leiman.Koko runko on saanut värikkään uuden asun.


Neulegraffititapahtuma on tuonut hyväntuulisen yleisilmeen kaupungin katukuvaan. Käsityöt peittävät enemmän ja vähemmän puiden runkoja. Jokainen puun mutkan ja pahkura on huomioitu työtä tehdessä. Puiden oksilla leijuu hentoja kukkia, perhosia jopa iso hymyhuulipallo keinahtelee iloisesti iltatuulen tahtiin.

Vanhoja lehmuksia on vaikea ohittaa nopeaan tahtiin, sillä puut kertovat omaa tarinaansa. Mielikuvitus on saanut luvan lentää ja lopputulokset ovatkin idearikkaita taideteoksia.


Ihastuttavaa, miten erilaisia puut ovatkaan.Tässä puussa on monta pientä yksityiskohtaa. Ei millään voi ohittaa. Kaunista ja taidokasta käsityötä.

Läheltä tarkasteltuna huomaa, että aikaa on vierähtänyt ja taitoa on tarvinnut olla, kun tätä tapahtumaa on rakennettu.

Auringonpaiste houkuttelee ihmisiä puita katsomaan, mutta kulkeepa ohi niitäkin, jotka eivät tiedä, mistä on kyse. Varmaa on kuitenkin, että töiden väri-iloittelu saa hyvän mielen tarttumaan. Väsähtänytkin olotila piristyy kummasti ja tekee mieli itsekin koittaa tehdä jotain. Viesti lienee mennyt perille - katso, innostu ja kokeile itse!


Sukka sukan perässä...näille olisi varmasti ottajia, kun näyttely päättyy. 

Alakuvan kasvot on huikeita...nämä voisi olla joskus tyynyjä, peittoja tai vaikka tauluina.Suomi 100 -juhlaa.

Halipuut pyytävät huomiota - tänne vaan halailemaan ja voimaantumaan!

Tämä on samalla valloittava taidenäyttely ja kiehtova tutkimusmatka. Oikein herää utelias mieli...minne työt menevät tapahtuma-ajan päätyttyä?


Tämä henkäyksen kevyt mekko saa lisäarvoa Venäläisen taiteilijan Andrei Kovaltshukin tapaaminen Turussa 1812 -patsaasta (Venäjän keisari Aleksanteri I ja Ruotsin kruunuprinssi Kaarle XIV Juhana). Vaikutelma on kieltämättä arvokas ja tyylikäs. 


Joen luona hymy on herkässä - Kylästä paikan päällä tai Facebookissa: https://www.facebook.com/KnitnTagTurku/

2 kommenttia:

  1. mahtavan näköisiä puita. Kiva kun noin koristellaan ja antaa mukavaa väriä ympärille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä piristävää vaihtelua ja iloa silmälle. Mielenkiintoinen idea ja saadaan lehdettömiin puihin väriä.

      Poista