sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Kesä tuo luonnonkukkia maljakkoon!

Koulut on saatu päätökseen ja kesä voidaan siten virallisesti julistaa alkaneeksi. Nyt on ne hetket käsillä, jolloin todella tähyillään taivaalle, pohditaan säätä, siirrytään ulos ja kirjaimellisesti nautitaan vuodenajan tarjoamista muutoksista.

Luonnon puhkeaminen uuteen kesään on joka vuosi pienten ihmeiden seuraamista. Niihin lukeutuu luonnollisesti kukat. Kaupan leikkokukkia on ostettu monta kuukautta, mutta nyt on vihdoin aika, jolloin kukkia poimitaan luonnosta maljakoihin. Ja jotta maljakot eivät olisi liian tuttuja valintoja voi heittäytyä täysillä uusien ideoiden vietäväksi.

Itse kaivoin kaapista ne minulle luontevat "maljakot". Suuntasin ulos ja etsin, mitä kukkia voi poimia sisälle kesäkuun alussa. Tässä niitä sitten tulee.


Tässä vanhat pikkusaappaat ovat nroa 21. Ne ovat jääneet pieniksi, muttei kuitenkaan tarpeettomiksi. Sisälle on upotettu juomalasit ja vettä, joten kyllä niittyleinikit tässä kyydissä pärjäävät.


Kukkia poimittaessa on hyvä muistaa pari niksiä.

1. Kun haluat kukkien kestävän pidempään, poimi ne aamusella. Tuolloin kukkien ns. nestejännitys on paras.

2. Nuppuiset kukat eivät välttämättä aukea sisällä, joten poimi kukat silloin, kun ne ovat lähes auki.

3. Leikkaa luonnonkukillekin uudet imupinnat, vaihda vettä ja yövytä viileämmässä.


Vanhaan kermanekkaan on paikkansa löytänyt kotipihalla kukoistavat koiranputket. Niiden hempeä pilvimäinen kukinto on kuin valkoista hattaraa. Esine on saatu perintönä ja sen kauneus ei koskaan menetä hehkuaan.- Kuka muistaa 1980-luvulta tämän kaltaiset vihreät pullot?
Tuolloin näissä pulloissa on tullut pöytään mikseri. Varsinainen viina on tuotu erillisenä ja vasta pöydässä juomat sekoitettu keskenään. Tänään tuollainen pullomalli toimii hyvinkin maljakkona.


Niinikään 1980-luvulta peräisin oleva posliinipää on saanut syreeniafron ja alakuvassa syreenit ovat päässet virolaiseen olutpulloon.Emalinen vati antaa tilaa ja tilantäyttäjänä toimii onnenapila. Käenkaalit ja apilat ovat nousseet kukkasuosikkien kärkisijoille. On tämäkin vati sellainen luonnollinen, villi ja vapaa.Kesäloman kunniaksi voi maljakoksi muuntua myös Muumimuki. Kesäteatteri-teemainen muki on ottanut omenankukat hellään halaukseen.

Kukkaisaa kesää!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Aina ei tarvitse olla se ihan perinteinen maljakko. Kukkia voi laittaa ja istuttaa moneen :)

   Poista
 2. Kivasti olet laittanut kukkia. Tuo saapas-juttu taisi olla Pirkka-lehdessäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia voi laittaa lopulta vaikka kuinka moneen "maljakkoon" ja varmasti on näitä saapas-ideoita ollut monissa paikoissa ja erilaisia. Itse olen vähän sellainen "saapasintoilija" ja minulla on mm. töissä erilaisia saappaita rivi. Ne toimivat kynätelineinä :D blogissakin juttu samaisesta aiheesta parin vuoden takaa - kurkkaa, jos kiinnostaa: http://oliaika.blogspot.fi/2015/08/uutta-kayttoa-kierrattaen.html

   Poista