lauantai 10. kesäkuuta 2017

Ouh, mikä pouf!

Muistot Marokon matkasta ovat varsin mieleenpainuneita. Agadirin rannat, lämmin ilmasto ja se satumainen tunnelma Marrakechissa.

Jos tuhannen ja yhden yön tarinat muuttuisi eläviksi, näyttämö olisi luultavasti juurikin Sadunkertojien tori, Marrakechin kuuluisa keskusaukio. Aukiolla vilisee ihmisiä kuin muurahaisia keossa, soittajia, tanssijoita, taikureita, kauppiaita ja sadunkertojia. Ympärillä tapahtuu niin paljon, ettei tiedä, minne katseensa kohdistaisi.

En tiedä, mikä Marokosta on mieluimmin ostoslistalla, mutta jotain speciaalia se on. Kaftaani kuuluu ostoslistalle ja kamelinnakaiset tossut. Mutta entä nahkainen pouf...


Marrakechin eksoottisuus on käsinkosketeltavaa, mystiikka, tarunhohtoisuus, värit, tuoksut ja maut ojentavat käden kohti toisenlaista maailmaa. Paikkaa, joka henkii uusia seikkailuja.

Marokkolainen pouf sopii hyvin suomalaiseen kotiin. Pouf - rahi, pöytä, koriste...meille hankittu pelituoliksi. Pouf myydään tyhjänä "nahkakuorena", jonka jokainen voi täyttää haluamallaan sisällöllä.


Poufin alapuolella on vetoketju, josta rahi täytetään. Täytteenä voi käyttää monta eri materiaalia esim. pyyhkeitä, torkkupeittoja, vaatteita, tyynyjä, vanua...se voisi leikkimielisesti ajateltuna olla vaikka vanhojen säästettävien vaatteiden piilosäilö!


Itse kaipasin tiettyä jämäkkyyttä ja muhkeutta - päätin täyttää poufin tyynyillä. Täytyy todeta, että pouf on todellinen kaivo, sillä kuusi tyynyä ei tuntunut vielä missään, mutta sillä lähdettiin kuitenkin alkuun. Katsotaan, joskos pitää lisätä vielä. Tyynyjä vaihdetaan usein, joten vähän käytettyjä löytyy varastosta helposti.


Vetoketjun kautta pouf on helppo täyttää.Marokon matkalta on hyvässä tallessa liila kaftaani ja rannerengas, jonka voitin leikkimielisestä kisasta.

Agadir on suosittu kohde, jonka kruunaa upea hiekkaranta. Ilmasto on lämmin ja hiekkaa silmän kantamattomiin.


Marrakechin tori elää aamusta myöhään iltaan. Täällä voi kohdata mitä ihmeellisimpiä asioita. Tulennielijät, käärmeenlumoajat tai sadunkertojat ovat nähtävyyksiä. Väentungos imaisee mukaansa, eikä hetken päästä huomaakaan, minne soukin sokkelot vievät.Kaikkialla löytyy pieniä yksityiskohtia, kauniita asioita.

Jollet täältä löydä etsimääsi, niin et ehkä mistään. Pieni pala Marokkoa istuu hyvin suomalaiseen olohuoneeseen.Tunnelmaa, kauneutta...pieniä palasia maailmaa kotona.

- Vouf, mikä pouf! Eikä kaftaanikaan huono ole.

4 kommenttia:

 1. Jotenkin tykkään kans marokolaisista sisustusjutuista mausteena. Meillä valkoinen pouf <3
  Ja noin upeaa kaftaania kannattaa roikottaa myös näkyvillä! Matkamuistoista saa aina napattua kiinni niistä matkan tunnelmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marokosta löytyy todella ihan kivoja juttuja, jotka istuu hyvin suomalaiseen sisustukseen. Usein matkoilla tietyt jutut kuuluu vain matkalle, eikä niitä kannata Suomeen tuoda, mutta silmää kodin arjelle on oltava.

   Erikoista sinänsä, että kaftaani on liila, sillä ei liila ole ollenkaan minun värini, mutta ehkä juuri matkatunnelmissa valinnat ovat erilaisia...

   Poista
 2. Kauniin värinen kaftaani. Ton rahin oli helppo tuoda matkalaukussa kun ei ollut täytettä.
  Mahtava ranta, ihanaa hiekkaa, tollasesta mäkin tykkään, en kivisistä rannoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita asioita on kohdattu ja hyvä niin. Jotenkin on tunne, etten koskaan enää mene Marokkoon. Paljon on onneksi muistissa ja kuviksi talletettu.

   Poista