sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Kesä kokoaa kukat yhteen

Kesäinen tunnelma syntyy väreistä, muodoista, tuoksuista - kukista, joilla on tarinansa. Kodista löytyy aina paikka, jonne voi tuoda luonnonkukkia.

Ensimmäisinä kukitukseen pääsivät mallinuket

Mallinuken seppeleeseen on sidottu juhannusruusua, syreeniä, niittyleinikkiä, siankärsämöä, apilaa ja hiidenvirnaa. Seppele on omalla ainutlaatuisella tavallaan villi ja vapaa. Joukossa on valloittavaa tuoksua ja sopivasti väri-iloittelua. Seppele kestää jonkin aikaa hyvänä ja kun sitä suihkuttelee, niin tulee hieman lisäaikaa.

Kesä ja sen kukkivat muistot on hyvä jättää paikoilleen. Mallinuken päässä kuivahtanutkin seppele on mielenkiintoinen kruunu. Kesän kruunattu kuningatar!


Eriväriset kukat ovat tietyllä tapaa läheisiä sävyjä ja luovat kesäistä harmoniaa. Ja mikä parasta, värit säilyvät myös kukkien kuivuessa.

Illan hämärtyessä mallinuken kaulalla syttyy lämpimän sävyiset valopallot. Mallinuket edustavat kodissa niitä hankintoja, joihin ei kyllästy koskaan.


Leikkisyys, läheisyys...kesä tuntuu iholla. Tässä ei mikään tunnu keinotekoiselta. Mallinuken katsekin on kiehtova ja vaikuttava.

Mallinuket voi bongata kirpparilta, antiikkikaupasta tai vaikka myymälän konkurssimyynneistä.


Toinen mallinukke sai kaulakorun kesäkukista.

Tarkoituksena oli löytää mahdollisimman paljon erilaisia ja erivärisiä kukkia, jotka taipuvat hyvin seppeleeseen.Omaan silmään nämäkin "kukkakimput" ovat varsin kauniita, sillä eihän kaikki tarvitse olla maljakoissa.


Kukkia lasipurkkiin

Varastossa odottavat lasipurkit ovat päässet taas käyttöön. Luonnosta löytyy moneen tarpeeseen kauniit koristeet.

Omat kimput koostuvat kukista, jotka ovat tuttuja jo alakoulusta. Vieläkin muistan ne metsäretket, joissa opettaja tenttasi kasvien nimiä. Kuinkakohan paljon samaisia retkiä tehdään nykyisessä opetussuunnitelmassa.

Kerää kauneutta kotiin, sillä tien varret ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia kukkia. Keksi uusia paikkoja, jossa voisi komeilla vaikka seppele...kynttilänjalka tai jalkalamppu.

Ja muista, että voihan pihalla ja parvekkeellakin olla kukkia maljakossa.


2 kommenttia:

 1. Kauniita seppeleitä, sopii päähän sekä kaulalle.
  Purkissa myös kaunis kukkakimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän kovasti kukkaseppeleistä myös sisällä. Mallinuket mahdollistavat niille loistavat paikat :)

   Poista