perjantai 21. heinäkuuta 2017

Tall Ships Races käy sydämeen

Kun merenkulku, laivat ja veden läheisyys ovat lähellä sydäntä on kannattavaa poiketa Tall Ships Races -tapahtumaan Turkuun. Täällä kannattaa toki käydä, vaikkei laivat olisikaan suuri intohimo, sillä mieleenpainuvaa on jo pelkästään tapahtuman luoma tunnelma ja valtava ihmismäärä. Parhaillaan käynnissä olevan suurtapahtuman kävimääräodotukset kipuvat puoleen miljoonaan.

Itse kävin jo keskiviikkona katsastamassa, miltä jokivarsi alkaa näyttää, mutta torstai toi jo täyden vauhdin sukeltaa tapahtumien sykkeeseen.


Turkulaisten rakastama Föri löytyi kojukadulta niin aitona kuin myös upena puuleluna. Aito kaupunkilautta kuljettaa hujauksessa matkustajat tält puolt jokke tois puol jokke. Hauska kokemus ja matkamuisto vieraspaikkakuntalaisille!


Tall Ships Races on rantautunut vahvasti molemmin puolin jokea. Förillä vaihtaa puolta nopeasti, mutta jonot alkaa olla pitkiä, mitä pidemmälle tapahtuma etenee.

20.-23. heinäkuuta 2017


Suurten laivojen saapuminen Aurajokeen on ollut monien ihastelun ja kuvauksen kohde. Tästä pääset muutaman sekunnin katsomaan, miten suuri laiva lähestyy kaupunkia. Tommy Björklund on kuvannut paljon Turkua ja sen kauniita kohtia kuvauskopterillaan. Häneltä tarttui kuvauskopteri-into meidänkin perheeseen. Kannattaa katsoa muitakin Tommyn videoita!

Laivojen ohjaaminen ja sijoittaminen kohdilleen on tarkkaa palapelin hallintaa. Rauhallisesti ja varmasti suuret alukset kiinnittyvät laituriin taputusten saattelemana.Uuden ravintola Nooan kattoterassilla ollaan aitiopaikalla, kun virallisten avajaisten aloituksessa Hawk-hävittäjät tekevät Aurajoella näyttävän ylilennon.
Pysyäkseen kartalla voi siihen vaikka pukeutua!


Iltapäivää kohti jokivarsi täyttyy niin ihmisistä kuin monenlaisista aluksista.


Kahden hinaajan ohjaamana viimeisimpänä suuraluksena jokeen lipuu venäläinen, maailman suurimpiin purjealuksiin lukeutuva Sedov. Sedovin miehistö vilkutti laivan kannelta, valkoiset lakit hallitussa kaaressa, uteliaille katselijoille ja ilmassa oli kieltämättä arvokas vaikutelma.


Tuttu Föri on saanut apuvoimia kuljettamaan väkeä puolelta toiselle.


On tässä hetkessä joessa kuhinaa, jopa pieni Låna Båt lipuu kaiken seassa.


Laivakoiria myynnissä. Miten olisi pinkki chihuahua?


Suurtapahtuma merenkulun hengessä ei jätä ideattomaksi. Aina jotain kulkeutuu kotiin asti. Kodistakin voi löytyä merenkulkuun liittyviä esineitä. Ainakin silloin, jos merenkululla on asukkaille erityinen merkitys.


2 kommenttia:

  1. Vanhat purjelaivat on kyllä komeaa katsottavaa. Olen käynyt tapahtumaa ihailemassa laivojen käydessä Helsingissä. Nythän ne eivät Helsinkiin tulleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä on niin ainutlaatuinen viikonvaihde kesässä, että väkisinkin ajautuu paikalle kerran jos toisenkin. Aina jää matkaan hyviä ideoita, joita voisi itsekin toteuttaa.

      Poista