keskiviikko 30. elokuuta 2017

Hämärähyssyn aika on nyt

Kurkistus ulos...hämärää on.
Syksy lähestyy päivä päivältä, mutta vielä riittää kuitenkin lämpöä ja valoisia päiviä. Jollet kesällä ehtinyt hankkia syysiltojen valolähteitä, niin vielä ehtii.

Ostin itse keväällä hehkulampun muotoisia aurinkokennovalaisimia. Päivänvalossa lamput latautuvat ja syttyvät yksitellen valaisemaan illan pimeydessä.


Naapurissakin on upeat aurinkokennovalaisimet, mutteivät ihan osuneet kuvaan.

Ihanaa näissä lampuissa on, ettei tarvita sähköä eikä pattereita pelkkä aurinkoenergia riittää. Lamput elävät omaa aikaansa ja syttyvät omaan tahtiinsa. Tämä on helppoakin helpompaa ja lamput ovat ainakin toistaiseksi olleet kaikki kunnossa.

Tärkeää on sijoittaa lamput niin, että ne pääsevät latautumaan päivällä auringonvalosta. Yksittäisen lampun pitkä johto mahdollistaa monia asetteluja.


Vanhat sisustustikkaat päätyivät ulos ja saivat mustan värin pintaansa.
Taivas tarjoaa syvää sinistä, satumaista tunnelmaa pihapiiriin!

Olen ripustellut lamppuja sinne tänne, joten valopisteitä löytyy ympäri pihaa. Nämä tekevät pihasta ja puutarhasta juuri sellaisen paikan, ettei ihan vielä tarvitse käpertyä sisälle sohvan nurkkaan.Päivällä kerätään voimaa, jotta illalla jaksetaan loistaa. Lamput kestävät hyvin sateessakin. Talveksi tosin kerään ne varastoon.


Valoisaa syksyä! Nyt vaan googlailemaan, sillä mielenkiintoisia valaisimia on tarjolla monenlaisia.

4 kommenttia:

 1. Onpa kivoja. Minulla on vain maassa olevia aurinkokennovalaisimia, mutta nuo olisivat kivat kun ne saisi riippumaan. Mikä kauppa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä mun valitsemissa lampuissa on pitkä johto, joka on kieputettu tikkaisiin, mutta käyvät siis moneen. Nämä on ostettu Clas Ohlsonilta. Suosittelen kyllä oman kokemukseni puolesta.

   Poista
 2. Kivan näköisiä lamppuja ja tuollaiset kävisivät meillekin. Minulla on maahan laitettavia, joista osa alkaa näköjään jo hiipua. Ovat olleet maassa runsaan vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä en tiedä, kuinka selviäisivät talven yli ulkosalla, enkä ole ajatellut kokeilla. (Löytyy muuten Clas Ohlsonin valikoimista!)

   Poista