torstai 3. elokuuta 2017

Uusi ihana pizzeria Turussa

Kesä on mitä parhainta ulkona syömisen aikaa ja silloin on kiva testailla uusia ruokapaikkoja. Oma uusi ihastukseni on löytynyt Turusta, Ruissalon Telakalta.


Tänään paistoi aurinko ja sehän kerää ihmiset terassille.

Yläkuva kertoo, miltä pizzeria näyttää mereltä käsin ja alla, miltä ravintolan edustalla näyttää meren suuntaan eli maisemat, joita katselet ruokaillessa.Vaalea talo kuvan keskellä on Veistämösali, jossa on järjestetty mm. tansseja.

Ruususen unta aikansa elänyt telakka-alue on heräilemässä uuteen aikaan ja paikassa tapahtuu jo paljon. Telakkaan liittyy vahvasti suomalaisen veneteollisuuden historiaa, veneiden säilytystä jopa kesätansseja on tanssittu alueen hulppeassa Veistämösalissa.

Nyt alue kehittyy reipasta tahtia ja siitä voi kiitellä Alfon Håkans -varustamon toimitusjohtaja Joakim Håkansia, joka on ostanut telakka-alueen rakennuksia ja vuokrannut laiturialueen kaupungilta. Joakim on vihdoin elävöittänyt sitä aluetta Ruissalossa, jonka ohi on kiidetty vuosikaudet. Vain harva tiesi, mitä aitojen takana todellisuudessa oli.Calabria Spicy  ja Cacio limone e Pepe. 
Salamia, rucolaa, raastettua sitruunan kuorta, minttua, mozzarellaa...

Nyt alueen porteista pääsee persoonalliseen sisustusliike Aveliaan (tämäkin tuote löytyy Aveliasta), mutta myös uuteen merelliseen pizzeriaan.

Vanhaan mastovajaan avautui tämän kesän alussa kesäpizzeria Sergio's al Mare. Vajassa on kauniisti sisustetut sisätilat, mutta pidemmän korren vetää aurinkoisella säällä ulkolaiturilla olevat pöytäryhmät. Ulkoterassilta voi katsella merelle, ihastella ohi lipuvia veneitä ja yksinkertaisesti nauttia merellisen kaupungin lumosta. Tämä on juuri sitä kehitystä ja elävöittämistä, jota alue kaipaa. Veneilijöille unelma kiinnittyä laituriin ja poiketa syömään.


Sergio's al Mare on luultavimmin auki elokuun loppuun. Ravintola on löytänyt paikkansa sisilialaista goumetpizzaa rakastavien sydämissä ja vahva uskomus on, että paikka aukeaa myös kesällä 2018.


Arki-illan herkullinen ja tunnelmallinen hetki on vietetty Ruissalon Telakalla. 


Terassilla kannattaa olla varovainen, ettei tiputa esimerkiksi avainta. Se saattaa molskahtaa laiturin raosta suoraan mereen ja tuleekin kävelyreissu kotiin.

Oman kivan lisän antaa se, että tänä kesänä paikan päälle on päässyt myös Föli-vesibussilla.


Pizzeria sisätilat näyttävät tältä. 
Salissa säilytetty hienosti vanha henki, mutta mukana kauniita uusia kalusteita. Täydellisen onnistunut kokonaisuus.Sisätiloissa on myös rauhallinen sohvanurkka.


Kesällä
Sergio´s al Mare ma-la klo 11-21
Sisustusliike Avelia ma-to 11-18 / pe klo 11-16

2 kommenttia:

  1. Onpas kivan näköinen paikka ja todella hyvä, että vanhat venetelakat on otettu käyttöön ja ei esimerkiksi purettu. Me ollaankin vaimon kanssa suunniteltu juuri pientä kotiseutumatkaa jonnekin lähelle, niin tämähän voisi olla oiva vaihtoehto. Todella hyvännäköistä ruokaakin vielä, että varmaan pitää itsekin tulla pitsalle tuonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä on hienoa, kun vanhoille paikoille löydetään uusia käyttöjä. Tämä on super. Kävin siellä tänään(kin) pizzalla ja väkeä tuntui olevan lauantain alkuiltaan mukavasti. Sää oli suotuisa, ruoka hyvää ja maisemat - ne vasta onkin ihan parhaasta päästä. Lämmin suositus!

      Poista