maanantai 16. lokakuuta 2017

Joulufiilistelyä ilmoilla

Kalenteria katsoessa pitäisi yhä olla syksy ja lähestyvä Halloween mielessä, mutta olen ottanut jo askeleen lähemmäs joulua. Joulu se alkaa vaan pikkuhiljaa hiippailla ajatuksiin.

Juhlan odotus tuo tullessaan ihania makuja, tuoksuja ja pientä puuhastelua. Lahjoja on jo muutamia hankittu. Tänäkin vuonna olen ajatellut säästää mm. paperin suhteen. En aio ostaa lahjapapereita, vaan koitan keksiä pakkaamiseen jo olemassa olevan materiaalin hyötykäyttöä!


Oikeaan tunnelmaan on helppo päästä glögin ja joulusuklaan tahdittamana. Kausimaut ovat ajatuksena valloittavia ja antaa oikean lisän tunnelman tavoittelussa.

Kuusi on avain jouluun - tämä joulun ykköskuvio


Ensimmäinen jouluttelun näppärä löytö oli alennuksesta bongattu seinätarra. Viime joulun jäämiä myytiin viikonloppuna 90 sentillä / kpl. Näitä 60 x 90 cm kokoisia mustia kuusia lähti matkaan kolme.Palloja sai lähes ilmaiseksi ja niitähän tarvitsee aina - sisällä ja ulkona.


Ikkunoihin ja lasioviin tuli jo nyt liimailtua mustia kuusia. Tarrakuusi sai mukavaa eloa, kun siihen teippasi kiinni pikkupalloja. Ihan näpsäkkää pikkupilkettä pikkurahalla.

Viime vuonna kuusi sai kunniaseman mm. ruokapöydässä. Katso tästä.


Joulupaketteja - ilman uutta paperia

Jouluna kuluu helposti valtavat määrät paperia, mutta kotoa saattaa löytyä myös hyvää materiaalia, jotta uutta paperia ei tarvitsekaan ostaa. Jotain, jolla paperiostot korvataan.


Ensimmäiset joululahjat on ostettu ja pikkupaketteja lähdetty kasaamaan. Ensimmäisenä pakettiin laitetaan sukat. Sukat sopii loistavasti talouspaperirullan sisään. Pahvirullan päät taitellaan ja pintaa väritetään vihreällä paperisuikaleella ja punaisella nauhalla.


Toinen paketti syntyy vanhasta ruskeasta paperista, joka on rypistetty ja koristeltu. Pakettikorttina käytin vanhoista jemmoista löytynyttä maalien mallikortista leikattua kuusikuviota.


Kolmanteen pakettiin pääsi vanhat kukkakimpun kääreet. Jo hieman ryppyinen paperi sai lisäryppyjä ja koristeita. Paketti liimattiin kasaan, eikä käytetty yhtään perinteisiä pakettinaruja. Kuvionauha liimattu koristeeksi.

Tässä alkupaloja joululahjojen pakkaukseen.


Iloa ja valoa pimeneviin iltoihin. Joulu on aina vaan lähempänä.

8 kommenttia:

  1. Ihana jouluinen postaus. Kiva kun alat valmistautua jouluun hyvissä ajoin. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhla-ajan satumainen lumo pysyy yllä pidempään, kun jouluttelee jo!

      Poista
  2. Juu, täällä ollaan myös jo virittelemässä joulufiiliksiä :) Pienin askelin on mukava edetä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. J-O-U-L-U, mitkä ihanat kirjaimet. Kaikkea mukavaa pulpahtaa mieleen ja kirjaantuu to do -listalle. Niin huikeita viikkoja edessä. Hyviä fiilistelyjä sullekin :D

      Poista
  3. Kivan näköinen kuusi, näppärä kun voi koristella.
    Kivan näköisiä paketteja, sisältö hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helposti voi tarrastakin taikoa kolmiulotteisen. Kun joulupuuhastelut aloittaa ajoissa, niin ehtii säveltää omiaan...

      Poista
  4. Ihania joulupuuhia! Minäkin innostuin selaamaan tänään pitkästä aikaa Pinterestiä. Aloitin työhuoneiden tutkimisella mutta pian löysin itseni tutkimasta kaikenlaisia jouluasioita. Olen samaa mieltä että jouluun laskeutuminen on kiva aloittaa hyvissä ajoin. Aaton ja pyhien jälkeen ei enää ole samaa kutkuttelevaa fiilistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännää sinänsä, että vuosien varrella ihan kummasti on ihastuttanut entistä enemmän "valmistautuminen juhlaan". Kun aloittaa ajoissa se nostefiilis säilyy mukavan viipyilevänä. Ei tarvitse elää pelkkää aattoa. Erikoista lienee kuitenkin se, mistä joulufiilis kumpuaa...kun joka päivä sataa vettä tai ainakin tihkuttaa. Maa on täynnä lehtiä, ilmassa leijuu mullan tuoksu...mutta jouluun se vie.

      Poista