maanantai 23. lokakuuta 2017

Keräilykohde - kuusenkoristeet

Välillä mietin, mitä kaikkea ihmiset oikein keräilevät. En tunne ketään, joka ei olisi ainakin joskus kerännyt jotain - Muumi-mukeja, kummilusikoita, kortteja, pinssejä, rahoja, puhelinkortteja, kiiltokuvia, avaimia...mitä ikinä. Muistan, kuinka oma sisäinen hamsterini pääsi täyteen vauhtiin jo varhain. Suuria intohimoja oli kerätä mm. nimmareita ja kauniita kuvia. Kuvia, joilla kavereiden kanssa mm. tapetoitiin seinät lattiasta kattoon. Vanhemmat saivat jatkuvasti todistaa, miten nuoren huone on vaihtuvan taiteen näyttämö. Koskaan ei voinut olla varma, minkä väriset seinät huoneessa milloinkin on.

No, vuosien varrella kohteet ovat vaihtuneet. Tyylit, ihastukset ja arvostukset muuttuneet. Keräys on säilynyt maltillisena. Uusimpia villityksiä edustaa joulukuusenkoristeet.

Metallinen kuusi on saanut ympärivuotisen paikan kodin paraatipaikalta. Koristeet siinä lisääntyy yhden (tai kahden) koristeen vuosivauhdilla.

Terveisiä Mallorcalta

Auringon syleillessä lämpimästi voi silti kulkea luontevasti joulu sydämessä. Mallorcan lämpimistä tuulahduksista jäi rantahiekkaan kaunis kala-aiheinen kuusenkoriste. Tai ehkä se ui sittenkin Palma Aquariumin myymälästä mukaan juuri sinä sadepäivänä, jolloin pikkukylämme kaikki ihmiset halusivat lähteä jonnekin ja linja-autoasema oli revetä liitoksistaan väentungoksessa. Väki pysyi ehkä jotenkin rauhallisena, mutta bussikuski ajoi hermostuksissaan kolarin, joka jätti yhden bussivuoron kokonaan väliin ja pari muuten tulematta. Lopulta päivästä muodostui varsin elämyksellinen.

Jokaiseen kokoelmaan valitulla koristeella pitää olla joku oma pieni tarinansa.Tämän vuoden kiintiö olisi näin ollen täytetty. Vuoden 2017 koriste on tässä - kiiltävä oranssin värinen kala!

Makea löytö

Mutta kuinkas sitten kävikään. Näin lokakuussa on kauppojen hyllyille alkanut ilmestyä joulukoristeita - uusia ja viime vuodesta jääneitä. Kun vanhat myytiin 0,30 sentillä kappale, oli vaikea vastustaa alakuvan kuppikakkua. Siihen ei sisälly mitään hauskaa tai mielenkiintoista tarinaa, mutta  onhan se ihan makea. Ja jotenkin se vaan hivutti itsensä kuuseen.


Nyt on tälle vuodelle tullut siis jo kaksi koristetta. Alkuperäispäätös on taas kumottu. Tai ainakin katto saavutettu.


Siellä ne ovat, sulassa sovussa, koko pieni kokoelmani. Runsautta haetaan mustilla peruspalloilla. Pallomuotoja täydentää kaunis venäläinen nukke - nevalyashka.


Vanhempia koristeita

Vanhoja kuvia ja linkki, josta pääset kurkkaamaan, miten tämä keräily sai alkunsa -> Klik!


Menneiden vuosien lumoa Kööpenhaminan Tivolin myymälässä.Possu Kööpenhaminan keskustasta ja maatuska Virosta.


Baabuska Pietarista.


Mitä mielenkiintoista sinä keräilet?

8 kommenttia:

 1. Mielessäni olen keräilijä, mutta mitään en ole kerännyt kovin pitkään ja intensiivisesti. Kirjoja kenties, mutta niistäkin olen opetellut luopumaan. Ainakin surkeimmista.
  Joulukoristeissa olisikin ideaa keräilyyn. Euroopassa matkaillessa näkee hienoja lasikoristeita, kuten kuvistasikin saattaa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun keräilylle asettaa sopivasti rajoja ei se pääse ryöpsähtämään liikaa. Pieni kuusenkoriste matkoilta ei vie paljon tilaa, ei välttämättä maksa paljon, mutta voi olla loistava avain matkatarinoihin.

   Kirjoista olen itsekin luopunut pikku hiljaa tai ainakin tullut tarkemmaksi, minkä säästän. Monia lahjoitan hyviin tarkoituksiin.

   Hetkellinenkin keräily on joskus sopivan piristävää.

   Poista
 2. Aikamoisen upeita joulukoristeita :) Omat keräilykohteeni taitavat pääsääntöisesti olla kasveja :D Kärhöjä, liljoja, syysleimuja jne... Mukavaa viikonjatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasveja olen koittanut itsekin vähän keräillä. Syksy vaan tuo aina sitä tuskaa, minne kaikki saadaan talveksi. Joskus onnistun ja joskus en...mm. oliivipuu on ollut sitkeä muuttaja :)

   Poista
 3. Minä keräilin lapsena pinssejä sekä mahdollisimman lyhyiksi teroitettuja kynänpätkiä. :D Molemmat on edelleen tallessa, mutta en enää keräile niitä.

  Nykyään keräilen reseptejä. Poimin lehdistä parhaimmat talteen, enkä taatusti ikinä ehdi leipoa kaikkia niitä ihania herkkuja, joiden reseptit olen säilönyt.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hauskalta nuo kynien pienet pätkät. Ja pinssitkin taitaa olla jo harvinaisempia. Se suurin buumi lienee ohi, jolloin kaikilla yrityksilläkin niitä oli. Reseptit on hyviä keräilykohteita, sillä ne eivät vie edes kovin paljon tilaa. Viikonloppuja sinulle!

   Poista
 4. Voi miten ihania kuusenkoristeita!😍
  Minä kerään valkoisia maitokannuja, joulukirjoja, muumimukeja, kivituikkuja ja erimaiden snapsilaseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten monta kohdetta. Noista snapsilaseista syntyy varmasti jännä kokoelma, kun eri maat tuovat omia tarinoitaan. Maitokannutkin ovat melkoinen nähtävyys. Muut hieman tutumpia. Mielenkiintoista. Vau!

   Poista