sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Olisiko tänään siivous- ja pyykkipäivä?

Oletko ajatellut, kuinka sotkuinen koti vaikuttaa hyvinvointiisi?

Psychology Today -tiedejulkaisu kertoo, että epäterveellinen syöminen, tehoton työskentelytapa ja heikko havainnointikyky voisivat johtua sotkuisesta ympäristöstä. Kuulostaako tutulta?

Nopean aikamatkan kautta on helppo miettiä, miten siisteys mielletään teininä, nuorena sinkkuna aikuisena...perheellisenä, kun on lapsia ja ehkä lemmikkejäkin. Elämä muuntuu huomaamatta ja jonain päivänä kaikki ei olekaan enää niin selkeässä järjestyksessä kuin silloin, kun kodin asukkaana oli itsekseen. Tosin vuosien kuluessa asioiden tärkeysjärjestyskin muuttuu.

Itse en ole niinkään moista ajatellut, mutta luettuani lehtiartikkelin uskon kyllä, että asiassa on perää. Kannattaa kurkata tarkemmin Hesarin kirjoituksesta.

Koti kuntoon -päivä

Siivous ja puunaus ei pysy joka hetki mielessä, mutta säännöllisesti sitä on kuitenkin tehtävä läpi vuosien. Omaa intoa ylläpitääkseni hankin laatikollisen uusia kodinhoitotuotteita.Uutta yleispuhdistusainetta, tiskiainetta ja pullottain pyykkietikkaa. Olen niin tykästynyt tuohon pyykkietikan tuoksuun ja vaikutuksiin. Uudessa erässä tuoksuvat punainen greippi, appelsiininkukka ja raparperi-sitruuna. Tehokkuutta ei osaa ajatellakaan ennenkuin ensimmäisen kerran tuntee hienostuneen ja uuden tuoksun pyykkihuoneessa - voi ihailla kirkkaita värejä pyykkinarulla. Tai miten ihana tunne onkaan pyyhkiä kodin pintoja hyvän tuoksuisella yleispuhdistusaineella.


Käsintehdyt Kaunis-sarjan tuotteet ovat kotimaisia luonnontuotteita.


Mikä parasta - verkkokaupoista saa tilattua suuremmankin määrän tuotteita, jotka toimitetaan lähikauppaan tai kotiovelle. Niin mutkattomaksi on saatavuus nykyään mennyt.

Kauniit pullot ja miellyttävät tuoksut saavat puisenkin puuhan tuntumaan astetta luksuksemmalta. Näitä pitää mielellään myös esillä. Ei tarvitse jemmailla siivouskaapin perälle.

Loistavana pölyjen karkoittajana toimii lampaanvillainen pölyhuiska. Tuo pieni ja näppärä apuväline pyyhkii pölyt helposti hankalilta ja aroilta pinnoilta. Ja etu tällekin välineelle on se, ettei tarvitse säilyttää piilossa.


Oli aika -blogin tunnus on oikeasti vanhasta kellosta tuunattu yhden koukun naulakko. Nopea sipaus pitää pölyt loitolla siitä ja mallinukeista.Tuplakuplaa ja Brasiliasta ostettua kalaa on hankala rätillä tahkota, joten näihinkin pintoihin lampaanvillan kosketus on taianomaista.


Hommiin siis!

- Mitkä ovat sinun salaiset kikkasi siivoukseen?

4 kommenttia:

 1. Kyllä siivousvälineillä ja -aineilla on varmasti vaikutuksensa siivousinnostukseen. Tosi kauniita ovat nuo pesuainepullot. - Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämäkin jonkinmoinen keino tehdä siivoamisesta ja pyykkäämisestä aina vain mukavampaa ;)

   Poista
 2. Siis näinköhän mä noita tuotteita Tokmannilla...no, saattoi olla jotain muitakin, mutta kyllä ehdottomasti pitäisi kokeilla. Kyllä siivousvälineet ja -aineet vaikuttavat siivousintoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole Tokmannilla näihin tömännyt, mutta saataapi jossain ollakin(!). Pieni piristys kodinhoitoon voi löytyä milloin mistäkin :) Ainakin itsellä pakkauksen ulkonäkö toimii, vaikka kyse olisi hajuvesipullosta :D

   Poista