keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Piirroslevyistä uusia tuulia jouluaskarteluun

Istuminen kynä kädessä on luontevaa. Ihana muistin tuki. Olisi mahdotonta istua esimerkiksi palaverissa ilman kynää ja paperia. Kuinkakohan monta ruutupaperivihon kulmaa onkaan palavereissa koristeltu juokseva koira -kuviolla? Vapaalla kädellä se sujuu yllättävän hyvin. Mutta, kuinka onnistuu toistuva kuvio piirroslevyllä?

Jokin aika sitten bongasin mainoksen hauskoista piirroslevyistä. Ajattelin, että tuohan on helppoa ja kävin tilaamaan setin. Piirtelin kuin vanhasta muistista, sillä olinhan ennenkin käyttänyt piirroslevyjä.


Kynät, pahvit ja piirroslevyt valmiiksi.


Tämän piti olla niin simppeliä, mutta huomasin, ettei ajatus pysynytkään ihan kasassa. Aina kun unohduin miettimään jotain muuta tuli joku ylimääräinen mutka.


Yllättäin oli helpompi piirtää, kun asetti levyt kohdilleen ja alkoi piirtää siten, että nosti katseen pois paperista. Antoi vaan käden tehdä samaa toistuvaa linjaa kerta toisensa jälkeen.Kuin muistin tueksi piti laatikosta kaivaa esiin lapsuudesta tuttu piirroslevy, jolla opeteltiin aikanaan piirtämään. Tosin en ole varma, auttoiko se yhtään. Kun olisi halunnut vetää tietyt viivat, levy ohjasi jotain muuta. En muista, koska olisin viimeksi tätä levyä käyttänyt ihmisen piirtämiseen, mutta nyt tuli veresteltyä.


Taas oli aika palata erilaisten kiemumoiden piirtämiseen. Näillä oli tarkoitus taikoa pakettikortteja jouluksi.


Pakettikorteista ei tullut toivotun mukaisia, mutta kyllä nämä nyt välttää. Onneksi jouluun on vielä aikaa, ehtii tässä kiekkoja pyöritellä...


2 kommenttia:

  1. Kivaa askartelua. Käden taitoja on hyvä harjoittaa silloin tällöin. Kivoja nuo lahjakortit.- Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä piirustuslevyjenkin käyttö vaatii pientä treeniä. Ehkä kiemurat tulee vielä kuntoon :)

      Poista