keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Täydellinen helmi joulumielen herättelyyn

Navetassa on joulun tunnelmaa

Vanhassa navetassa Paimiossa saa tuntea, miten ihana mielentila joulu on. Vuonna 2004 perustettu sisustusmyymälä Adalmiinan Helmi avaa ovet jouluun jo nyt, kun maassa on vain häivähdys lunta ja ilmassa kevyttä pakkasta.

Olen valinnut joulutyylini ja paikka tuntuu vastaavan odotuksiani. Itselle ominainen tyyli on uuden ja vanhan sekoittuminen, itsetehdyn ja ostetun sulava kohtaaminen. Adalmiinan Helmi toivottaa asiakkaat tervetulleiksi vanhoin esinein - ovella on tikkaat, jotka saavat sydämen läikehtimään ja nippu heinäseipäitä, joilla olisi varmasti paljon kerrottavaa.

Vanhat esineet ovat kuin kokemus - elämän hienoviritteinen muoto.Navetan sisäeteistä ei voi pikaisesti ohittaa. Kaikenlainen minimalistinen ajattelu jää, kun ensivisiitillä oleva asiakas ihastuu elämänmakuisuuteen, historiaan ja kylmän tilan lämpimään tunnelmaan. Tutun kiehtovasti tila herättää kodin sisustajan unestaan. Kuinka ihanaa olisikaan asua navetassa tai tehdä tilaan kesämökki. Liikkeen omistaja Annarina Yöntilä voi nauttia tästä maalaismaisemasta täysin siemauksin. Kaunis piha-alue ja sen useat rakennukset tarjoavat rauhallisen miljöön asua ja tehdä töitä.

Kun muut pörhältävät sisään sisustusliikkeen ovista huomaan itse yhä pyöriväni "sisääntuloaulassa". Hassua, miten voisin jäädä rappusille istumaan ja ihmettelemään. Juoda lämpimän kupposen glögiä ja suunnata DIY-prokkisten pariin, mutta siitähän ei nyt ollut kyse.

Alakuvassa rappusilla ihania tavaroita - ovien takaa pääsi astumaan joulumaailmaan.


Metsän siimeksessä sammal valloittaa kaikkina vuodenaikoina. Joulun alla se tuo kotiin pehmeää ja luonnollista tunnelmaa, joka viestii sujuvasti metsän sanomaa. Sammal ja muutama oksa vanhassa perunakapassa ei kaipaa mitään lisää. Ne elävät luonnollisesti yhdessä. Olen vuosia halajannut omaa perunakappaa, mutta tyytynyt ihailemaan niitä muilla.


Lahjaksi vai itselle?

Adalmiinan Helmen asetelmissa joulu on tulvillaan metsän vihreää ja luonnon muita sävyjä. Vati ja lasinen kynttiläastia tuikuille takaa - hämärästä ajanjaksosta tulee valoisa.Joulu on tuoksujen juhlaa. Diffuuserien kauniit pullot käyvät myös koristeista.


Adalmiinan Helmi + 200 neliötä = sisustusliike tulvillaan kauniita asioita niin kotiin kuin lahjaksi. Valikoiman maanläheiset sävyt sopivat moneen makuun. Joulu ei välttämättä aina kaipaa punaista väriä. Vihreä edustaa tasapainoa ja rauhaa. Sarvet ovat suosiossa vuodesta toiseen. Sarvista olen itse tehnyt myös kynttilänjalan.

Pelkkä valkoinenkin viestii lähestyvää juhla-aikaa. Puhtautta, lunta ja enkeleitä. Muodot kertovat, että joulu on jo ovella. Täällä voi ihastua moneen.Kirkkaan lasin ja käpyjen yhdistelmä antaa lukuisia mahdollisuuksia. Näiden kanssa huomaa äkkiä hurahtavansa sisustukseen. Voiko jouluinen asetelma syntyäkään ilman käpyjä? Yksikin riittää.

Navetan kauniissa vaaleudessa pedattu sänky on niin kutsuvan kaunis, että jälleen herää vanha unelma - miltä tuntuisi asua navetassa. Kauniit vuodevaatteet saavat haukkomaan henkeä. Saisinko jäädä tähän yhdeksi yöksi...Oma suosikki joulussa on tuoksut - appelsiini, neilikka, kinkku, perunalaatikko, hyasintti, piparkakut...hallittua kaikenkirjavuutta, joita tällä kertaa säestää huonetuoksuista sireeni ja valkoinen lilja. Durancen hyllyä on vaikea ohittaa kumartelematta. Joulunakin voi tuoksua sireeni.

Adalmiinan Helmen valikoimista löytyy pitkät hyllyrivit vaihtoehtoja. Julkisilla paikoilla tuoksujen kanssa ollaan varovaisia, mutta kodeissaan voi kaikki valita juuri sen mitä haluaa ja juuri niin voimakkaana kuin sopivalta tuntuu. Tuoksupussien joukosta löytyy myös hyviä vaihtoehtoja vaikka isänpäivälahjaksi autoon.Pieniä tuliaisia kotiin. Tuoksuja ja suosikkiharja. Koirakin innostuu uutuuksista.


- Kiinnostuitko?

Kaiken tämän takana Adalmiina Helmi - Veikkarintie 116, Paimio
www.adalmiinanhelmi.fi

12 kommenttia:

 1. Onpa todella upea paikka. Varmasti jokaiselle löytyy ihania ostoksia. Voi noita tuoksuja! - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että kaunis oli. Miten ihanaa onkaan käydä aistimassa joulua upeassa paikassa. Odotus tulee täydelliseksi, kun saa nauttia tästä odottavan ajasta. Talvi on hyvä venyttää pitkäksi juhlaksi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vaan. Olisi ollut hyvä ottaa laajempia kuvakulmiakin, mutta väkeä oli paikalla sen verran, ettei rajaaminen onnistunut.

   Poista
 3. Aivan ihanalta näyttää!Minä pidän juuri tuollaisista luonnonmateriaaleista Jouluna ja tänä vuonna olisi tarkoitus tuunata jotain sarvista, joita on kertynyt meille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sinullahan on aarteita. Sarvia ei kai koskaan voi olla liikaa. Niistä keksii vaikka mitä hienoa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Vuosia olen kappaa halunnut, mutten sitten koskaan ostanut tai saanut. Ehkä joskus :)

   Poista
 5. Voi miten kivannäköinen paikka..tuolla sitä olisi paljon ihasteltavaa:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tyylisille paikoille on tilausta näin joulun korvalla. Ja toinen vetovoimainen ajanjakso on kesäloman seutu. Voi, miten mahtavaa onkaan tehdä löytöjä kauniista paikoista.

   Poista
 6. Adalmiinan tunnelma hurmaa joka kerta!
  Lempeitä marraskuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti paikka on yhtä lumoava joka käynnillä. Ihana käydä arjen kiireiden keskellä. Miten nopeasti kiireet jääkin taakse tai mieli sinkoilee iloisesti kohti joulua.

   Poista