keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Kranssi on nyt joulumobile

Jokin aika sitten vietimme blogisiskojen kanssa hauskan illan Piikkiössä - tutustuimme niin Floristiikkatalon jouluun kuin floristin työhön. Suurkiitos ammattiopisto Livian Päiville ja Kirsille!


Valmis työ pakettiin. Olisikohan minussa riittävästi floristi-kokelaaksi?

Tuorlan Liviassa on monta mielenkiintoista linjaa puutarhataloudesta kiinnostuneille. Minun suosikkini on aina ollut floristin ammattitutkinto. Sisäinen floristini pyrkii kukkimaan kotona kaiken aikaa. Uusia tekniikoita, erilaisia toteutuksia ja mieluusti jotain uutta ja ihmeellistä on aina suosikkilistani kärjessä. Rakastan silti vanhoja perinteitä mm. mummolan tuttuja kukkia ja sen ajan henkeä. Annan kaikkien kukkien kukkia. Jopa sen orvokin, joka kylväytyy itsekseen väärään paikkaan kivetyksellä :)

Kuulimme monia mielenkiintoisia asioita opiskelusta ja saimme testata, asuuko meissä se piilevä floristi.


Pöytä oli koreana erilaisia tarvikkeita mobilea varten.

Ilta floristina - joulun ajankohtaisin koriste on mobile

Illan ensimmäinen oppi: luova työ on parasta. Työssä tekemisen ilo vie niin mennessään, ettei ajankulua huomaakaan.

Itselleni sopi mainiosti kokea tämä tilaisuus, jossa sain heittää perinteiset rakkauteni (rautalangan ja sivuleikkurit) nurkkaan. Oli aika ottaa käyttöön astetta fiinimmät työkalut: Hento ja henkäyksen ohut myrttilanka, morsiuskimpun kahva ja erilaisia materiaaleja joulumobilen sidontaan.

Tänä vuonna joulumobile varmasti haastaa perinteisen kranssin. Uskon, että ainakin sisustuksen edelläkävijät suuntaavat katseet mobilen tekoon.


Blogisiskot lähtivät innolla toteuttamaan ideoitaan ja kaikille syntyi oma persoonallinen lopputulos.

Ketjutustekniikalla havut, mustikan varvut, eucalyptukset ja kirsikat pysyvät mobilessa - aistikas sivallus hopean hohtoa syntyy enkelinkiharasta ja kuumaliimalla muutama puulastu haki paikkansa.


Tein itse melkoisen pitkän mobilen, joka luonnollisesti tulee helposti laihaksi. Yläosan kahvan reunaan pitikin kiinnittää lisää vihreää, jotta työssä säilyy oikea linjakkuus.


Havua, eucalyptusta ja punaisia kirsikoita. Tarjolla oli toki paljon muutakin.


Tee retki luontoon ja löydät aarteita

Tee retki luontoon ja voit helposti löytää juuri ne oikeat askartelutarvikkeet mm. havua, oksia, käpyjä, mustikanvarpuja ja kaarnaa. Kaiva kotona kaikki laatikon pohjat ja vanhat jouluasetelmien koristeet, juuri nyt on oikea aika pyöräyttää tämä riippuva kimppu.

Tee siitä runsas kuin joulukuusi parhaimmillaan tai aistikas muutaman materiaalin ja sävyn sointuva kokonaisuus. Luovuutta peliin.


Käpyjä ketjutustekniikalla. 

Lähes valmis työ telineessä. Se on ensimmäinen tuotokseni roikkuvasta koristeesta, mutta kevääksi on virinnyt jo uusia ideoita. Nyt jouluna luotin vihreään ja punaiseen.


Kotona jouluinen koriste antaa väriä Egyptistä tuodulle häämatkamuistolle. Joululinnulta on rantaleppään jäänyt hento höyhen. Se on nyt muistona mobilessa.

P.S Floristiikkatalon joulunäyttely on avoinna 25.11.-17.12.2017
- Myymälä avoinna 22.12. asti
arkisin klo 10-18, la-su klo 11-15


Tuorlantie 1, Piikkiö

2 kommenttia:

 1. Kiva idea! En kyllä ymmärtänyt, että missä nuo oksat ym. ovat kiinni ja miten :) mutta kai siinäkin voi soveltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soveltaminen on aina se ihana oivaltamisen taso. Mutta tässä työssä morsiuskahvassa on siis yksi "poikkitappi", johon rautalankojen alku pyöritetään ympäri. (Tappi on piilossa kahvan sisällä). Pisimmät / työtä perustavat suuret oksat kiinnitetään aluksi tappiin. Lisät voi joko pyöritellä pitkiin osiin kiinni haluamastaan kohdasta tai kahvan reunoja / työn yläosaa voi täyttää kiinnittämällä materiaalia kuumaliimalla.

   Tämä on ihastuttava idea ja tekniikka, jota aion juurikin soveltaa vuoden muihin juhla-aikoihin ja ihan vaan arjen piristykseksi. Uudet ideat muhii jo :D

   Poista