perjantai 8. joulukuuta 2017

Odotapa, kun tähän hittiverhoon syttyy valot...

Kuusi on varma joulun merkki. Itsellä on iso kuusi ollut sisällä jo jonkin aikaa. Mutta ei ihan perinteinen malli, sillä tänä vuonna ostin tämän (jo liki hitiksi nousseen) kuusikuvioisen verhon. Kangas on suhteellisen kevyttä ja kuusi todella aidon ja kolmiulotteisen näköinen.

Ihanaan kuusiverhoon sytytetään valot

Halusin verhon niin suoraksi kuin mahdollista. Verhotangoksi löytyi Ikeasta halpa tankomalli (1 euro / kpl). Kahdesta tangosta yhdistelemällä ja tuunaamalla syntyi sopivan mittainen. Tankoa ei laitettu ikkunalle vaan seinälle. Verhon takana on suuri peili, joka ei tosin näy läpi.


Sim-sa-la-bim! 

Ja valot on sytytetty. Verhon ja peilin väliin on pujoteltu 12 metriä LED-valonauhaa, jossa on 80 lämpimän sävyistä lamppua. Valonauha pysyy paikoillaan pienten hakaneulojen avulla. Kun valot sytyttää alkaa myös takana piilossa oleva peili toistaa kauniisti valoa ja tekee vaikutelmasta entistä kolmiulotteisemman.On tässä tunnelmassa eroa, kun valoja ei ole ja kun valot räpsäyttää päälle. Täytyy sanoa, että hieno ja vaikuttava tunnelmanluoja. Hämärään huoneeseen tulee heti juhlava vaikutelma, kun kuusi loistaa LED-lampuin.


Verho on vasta viritelty asemiin. Edessä on vielä vanha työkaluarkku, joka on tuunattu arkiseksi käyttöesineeksi puhdistamalla ja maalaamalla. Arkku liikkuu pyörillä, jotka on sahattu vanhoista lastenvaunuista. Päällä hopean hohtoinen peura-patsas. Tämän kaiken voi työntää pois, jos haluaa vaikka joululahjat kuusen juurelle.


Huom! Viime vuonna ostin myös kuusikankaan, joka oli paksumpi ja sopiva pöytäliinaksi - kattaukseen mukaan isot lautaset ja venäläiset kristallilasit, matkamuistot Pietarista.

Paikkakortin virkaa hoiti Sisiliasta matkamuistoina saadut kävyt ja somisteena muovieläimiä.Tämä liina on omaan silmään kaunis ja toimiva. Yhä niin suuri ihastus, ettei muita kaivata. Mutta onkohan kaksi kuusta jo liiallista kikkailua?


Mustat pienet kuusenpallot koristavat pinnan kauniiksi ja kolmiulotteiseksi. Palloja voi siirtää kaiken aikaa, jos ne osuvat ruokailun tielle.Oi kuusipuu...

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Metsäpä se saapuu luokse yllättävän helposti. Täytyy koittaa pitää maltti matkassa, ettei kuusia ole pian joka paikassa :D

   Poista
 2. Vau tollasen kuusen minäkin haluan ensi vuonna.
  Kaunis ja toi poro/hirvi sopii hyvin koristeeksi.
  Myös liina on kaunis koristeineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin ihana. Tästä kuusikankaasta olen tykännyt kauan ja taitaa se tykästys vaan jatkua. Ehkä sinunkin kannattaa ostaa jo nyt tämä, vaikka vain jemmaan ensi vuodelle?!

   Poista
 3. Tuo verhosysteemi on kyllä nätti. :) Ja pöytäliinasta tykkään erityisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea toimii niin seinällä kuin pöydällä ja tietysti siellä ikkunalla, minne se varsinaisesti kai kuuluisi :)

   Poista
 4. Hauska idea tosiaankin! Meillä ei ole koskaan joulukuusta. Pihan puihin sen sijaan laitettu valoja. Riittää meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on se helppo joulukuusi, ei tarvitse hoitaa ja kestää vuodesta toiseen. Pihapuiden lumo on aina ainutlaatuista ja valot tuo niihin kyllä juuri sen oikean kausiloiston.

   Poista
 5. Onpa kaunis kuusi, eli onko tuota kangasta saatavilla vielä?
  Oletko koskaan käynyt korpoolaismäellä tai kalloilla, eka kertaa kävin, sieltä näkyy koko kaupunki, kuvia näet blogistani.

  VastaaPoista