keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Suomi 100 -juhla on ollut värikäs

Itsenäisyyspäivä on ollut tänä vuonna erityisen merkittävä, kun vietetään Suomi 100 -juhlaa.

Aamu alkoi teemaan omistautuneilla kahvileivillä ja kahvit siemailtiin aikanaan yo-lahjaksi saaduista Myrna-kupeista. Tuttu vanhempi tapa "arkikupit ja juhlakupit" tuli käyttöön.Ulkona sai havahtua, miten kaunista onkaan joulunpunaiset marjat, joita ei arjen kiireessä ole edes huomannut. Puhumattakaan Turun kaupungin Suomi 100 -lahjasta - Satumainen Aurajoki. Tämä ihastuttaa niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

Satumainen Aurajoki on huikea, valoa hehkuva teos, jota olemme saaneet ihailla - joulukuun alusta aina huhtikuulle asti. Teatterisilta on koristeltu viime vuoden tapaan kuusilla ja erilaisilla valoilla, joita maustaa Taru Sormusten Herrasta -fantasian äänimaisema.Päivällä kaikki näyttää vielä erilaiselta, mutta sillalle noussut havumetsä kerää ihastelevia huokaisuja. On mahtavaa, että kaupunkiin on saatu jatkoa viime vuoden Satusilloille.Itsenäisyyspäivän iltana Turun linna on sykähdyttävä värimeri, kun Luminous Finland 100 -valotaidekokonaisuus valaisee tienoon. Sinisen eri sävyt hohtavat kuin revontulet ja yleisöä tulvii paikalle kuin suuria aaltoja.

Linnan sisäpihan ja muurien ikkunat loistavat sinisissä sävyissä. Linnan sisäpihan kautta päästään jännittävälle elämysmatkalle...ulkona ilma-akrobaatit, tulitaiteilijat, tanssijat ja monet muut pitävät huolen, että ihmisvirta satamaan pysyy tauottomana.


En muista koskaan ennen nähneeni tällaista ruuhkaa Turun satamassa. Äkkiseltään tuumattuna kaikki satamaan vievät viet ovat tukossa ja on suorastaan mielenkiintoista päästä ruotsinlaivoille tai sieltä pois.


Roihukuja tuo jännittävän lisän Turun linnan puiston kulkureiteille.


Tämä on ollut niin vaikuttava väri- ja valotaidekokonaisuus, ettei ole ihme, kuinka tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ovat halunneet sen nähdä.
Turun linnan valaisu on osoittautunut erittäin suosituksi tapahtumaksi. Veikkaisin, että väkimäärät jopa yllättää järjestäjät.

- Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti