lauantai 27. tammikuuta 2018

Miten sain pallot haltuun?

Tammikuu etenee huimaa vauhtia. Uusia sisustus-, somistus- ja tuunaussuunnitelmia syntyy, mutta iloitsen jo nyt ihan vaan siitäkin, että vihdoin on kasa palloja hallussa!


Rakenna & Sisusta -messut kutsuvat Turun Messukeskukseen 9.-11.2.2018. Tapahtuma kokoaa 250 näytteilleasettajaa saman katon alle ja aiheista kiinnostuneita kävijöitä tulvii hakemaan hyviä ideoita, käytännön vinkkejä ja messutarjouksia. Itselläkin alkaa olla monta vinkkikaipuuta. Erityisen innolla odotan nyt mm. tapetteja. Olen aina ollut enemmän maalien ystävä, mutta tapetit ovat alkaneet kiinnostaa.

Messuja odotellessa olen pyöritellyt to do -listaa kädessäni ja koittanut listata kotona kohtia, jotka syystä tai toisesta kaipaavat jotain uutta. Samalla on tullut käytyä läpi kaappeja ja varastoja, mikä on tarpeen säilyttää ja mikä ei. Vastaan tuli laatikollinen biljardipalloja, jotka sain vuosia sitten silloiselta työkaveriltani. Hän oli siivonnut kotonaan ja löytänyt tarpeettoman laatikollisen birjardipalloja. Yllättäin mieleen oli tullut tuoda ne minulle - "sinä keksit aina kaikelle käyttöä" oli saatesanat.

- Kiitos Riikka! 

Pallot oli heti mielenkiintoisia, mutta vailla hyvää käyttötarkoitusta. Otin kuitenkin jemmaan.


Yhtenä päivänä tein kodin viherkasveissa katselmusta, mikä on hyvä ja mikä ei. Lyyraviikunasta oli tullut ruma ja harvalehtinen. Kasvi oli jo lähellä lentää ulos, kun multakin näytti niin tylsältä ja elottomalta. Keksin kuitenkin pallojemmani ja päätin kokeilla mulla pinnan peittämistä biljardipalloilla. Jospa niistä tulisi uutta väriä ja eloa liki kaljuun lyyraviikunaan.


No, sinnehän ne sitten tuli ladottua - mullan pintaan kaikki biljardipallot. Tuli tälle kasville sellainen nopea tekohengitys, eikä enää tehnytkään mieli kiikuttaa sitä pois.

Tällä asetelmalla mennään kohti kevättä ja katsotaan, tuleeko niitä uusia lehtiä vielä kuitenkin.Ihanaa väri-ilottelua. Vai mitä pidät?

Ja vielä lähestyvistä messuista. Laita mieleen 9.-11. helmikuuta ja suuntaa Turun Messukeskukseen, sillä siellä on myös meidän Åblogimme esillä. Blogisiskot taikovat Bloggaajat tapetilla -osastolle hienon ilmeen.

Näyttelyä toteuttavat Sanna (Pikkutalo-blogista kohteena olohuone), Kati (Kotilaituri-blogista kohteena aikuisten makuuhuone), Hanna (Villa Puomi -blogista kohteena eteinen) sekä mukana myös Netta (Voikukkapelto-blogista kohteena lastenhuone). Yhteistyöyritys osastolla on Wallvision, Skandinavian vanhin tapettien toimittaja.

Jokainen bloggaaja on suunnittellut tapetoinnin kahdelle seinäpinnalle (4 m / 2 m ) ja seinän eteen sisustussuunnitelmaa kuten muutama huonekalu, tekstiilejä, kuvia ja piensisustustuotteita, jotka täydentävät tapetin luomaa sisustuksellisuutta. Täällä fiilistelen tuloksia ja katson, jos vaikka innostuisin itse tapeteista entistä enemmän.

- Olethan sinäkin tulossa?

6 kommenttia:

 1. Hauskasti pallot hallussa :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli hyvä saada pallot käyttöön, mutta erittäin hyvä oli saada lyyraviikuna uudelleen "henkiin". Kyllä näissä birjardipalloissa on tehoa. Kaunista viikonloppua sinnepäin! (meillä on aamu valjennus sateiden jäljiltä täysin lumettomana ja harmaana)

   Poista
 2. Hih..voi miten hauskat nuo pallot:) Nuo messut on varmasti kivat, paljon nähtävää ja ihasteltavaa. Olisivat vaan vähän lähempänä:)Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin. En olisi uskonut vielä hetki sitten, että pallot korvaavat koristekivet ja -heinät.

   Messuilta koitan poimia kivoja paloja myös blogiin. Mitä parhainta ja idearikkainta viikkoa.

   Ihailin juuri tuikuista tehtyjä kukkia facebookissasi.

   Poista
 3. Mulla on viherkasvit melkein kaikki kuolleet talven aikana. Taidan siirtyä tekosellaisiin. Ostin jo pari orkideaa, antavat kivasti väriä. Niinkuin sinun pallosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että näissä tekokukissa tai silkkikukissa, miten nyt sanotaankaan, on uskomatonta hehkua ja laaja valikoima. Nykyisin löytyy jo niin paljon ja kauniita, ettei aina välttämättä aitoja tarvitsekaan. Ainakin liki valottomissa ja hämärissä tiloissa nämä kasvit ovat mitä parhaita.

   Poista