maanantai 29. tammikuuta 2018

Näin syntyy jääruusuja omenapuuhun

Pakastaa, ei pakasta, pakastaa...kun pakastaa pompataan nopeasti jääkukkien maailmaan. Jääkukkia varten ostetut ruusut ovat auenneet riittävän suuriksi ja nyt on niiden aika päätyä ulos. Helppoa. Nopeaa. Näyttävää. Värikästä. Söpöä.


Tähän aikaan vuodesta on aina hyvä olla ruusuja odottamassa askarteluja - kaiken varalta.

Jääkukkien teko nopean kaavan mukaan

Olen ihastellut blogeissa ja Facebook-ryhmissä erilaisia jääkoristeita. On hienoa katsella, mitä kaikkea ihmiset ovatkaan keksineet. Suomessa on monessa paikassa sentään pakkasta, mutta sitten on näitä muitakin alueita. Jos on pakastimessa tilaa, onnistuu koristeiden teko sielläkin, mutta ulkona ne sulaa, jollei sää ole sopiva.

Varastosta käteen tarttuu lastenjuhlista jääneitä kertakäyttölautasia. Pikaisen pähkäilyn perusteella ne saattaisi olla käteviä juuri tähän hommaan.


Ei aina tiedä, mistä synttäreiltä jääneet lautaset löytää.

- Sidoin narun jokaisen ruusun kaulaan
- Laitoin ruusun lautaselle, vein ulos ja kaadoin vettä päälle.
Osa ruususta jää selvästi yli vesirajan, jolloin lopputuloksesta syntyy kolmiulotteisempi.

Tämä oli se kohta, kun itsellä oli vahva visio, miltä valmiit tuotokset näyttävät. Samalla iski kuitenkin pelko, jos koko homma meneekin ihan plörinäksi ja taas odotellaan, koska on seuraava sopiva pakkanen. Mutta pelko oli turhaa. Näistä jääkoristeista tuli juurikin sellaisia kuin uskoin niistä tulevan.


Ulkorappuset täyttyvät lautasista.


Kausivalojen loisteessa jääkoristeet hehkuvat kauniisti.

Kertakäyttölautasen reunat eivät tulleet täysin tasaisiksi, mutta pieni rösöisyys oli ihan paikallaan. Kun pihasta on kerätty joulukoristeet pääosin pois, nämä jääkukkalautaset omenapuussa ovat oikeastaan ihan hauskoja. Yksi sinne, toinen tänne...kyllä näitä puuhun mahtuu.

En voi olla varma, koska näitä taas voi tehdä, mutta onpahan ainakin kerran päästy kokeilemaan joka talvista puuhaa.


Jotain joulumaista hehkua, vaikka joulu onkin jo mennyt.


Kuva ei ehkä anna täyttä käsitystä, kuinka kolmiulotteisiksi ruusut jäätyivät, mutta hienosti puolet on jään sisällä ja puolet ulkopuolella. Tässä pihassa elämä on ruusuilla tanssimista...

- Mitä olet mieltä, onnistuiko tämä kokeilu? 
- Oletko itse tehnyt jo paljon jääkoristeita?

6 kommenttia:

 1. Hei! En tänä vuona, mutta viime vuona laitoin tulppaanin pesthyn maitopurkhin ja siihen vettä ja sitten pakastimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitopurkin etu onkin, että sen voi helposti pakastaa. Se pysyy hyvin pystyssä ja tulee kauniita lopputuloksia.

   Poista
 2. Kiva idea <3 Ihania koristeita talviseen puutarhaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen usein pähkinyt, miten kesällä tehdään sitä ja tätä, somistetaan yhtä jos toista...miksipä ei talvellakin. Talvinen piha kaipaa yhtälailla koristeita.

   Poista
 3. Onpa mainiot! :) Itse tein jääkoristeita aikanaan lapsena, mutten ole enää sen koommin yrittänyt. On ollut siinä määrin vähäpakkasisia talvia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertakäyttölautasessa oli pienet omat haasteensa, ettei taita irroitettaessa kahtia koko kiekkoa. On hauskaa kokeilla erilaisia jäädytysastioita. Kannattaa kyllä testailla :) koskaa ei tiedä, mistä tulee se tosi kaunis!

   Poista