sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Vih-doin-kin jääkakkujen aika!

Kun talvi todella yllättää, se yllättää sillä, ettei tule lainkaan tai jos tuleekin niin häiveenä siitä, jota kylmänä jaksona on totuttu kokemaan. Tämä talvi on ollut niin leuto ja lumeton, ettei ole tarvinnut tehdä sen paremmin lumiukkoja kuin jäälyhtyjäkään, mutta tällä viikolla yllätti yli 9 asteen pakkanen. Sehän tarkoitti sitä, että nyt nopeasti vesivuoka pakkaseen jäätymään.

Jääkakkuja pakkaseen

Muutama päivä sitten sain ilmaiseksi perinteisen, uuden ja kauniin jääkakkujen tekovälineen. Tutummin kuivakakkujen vuoka. Silppusin pohjalle muutaman joulusta jääneen katajan oksan ja kaadoin vettä päälle. Harmikseni huomasin, ettei kotona ollutkaan mitään kukkia, joista olisi tullut mukavasti väriä jääkoristeisiin. Nyt ei ollut mahdollisuutta aikailla sillä talven kovin pakkanen oli käsillä.Vettä vuokaan ja vuoka ulos jäätymään. Tästä tulossa talven ensimmäinen jääkoriste.Vuoka ehti jäätyä kauniiksi, mutta kun aamulla aloin sitä irrottaa, sainkin huomata, että jääkoristeeni alkaakin jo sulaa. Uskomatonta!

Nopea kumoaminen ja kynttilä palamaan, jotta ehdin edes hetken nauttia ja ihastella luonnollisen kauniista koristeesta.On tämä herkkä näky. Surullista siinä mielessä, että huomenna tässä paikalla on varmaan jo vesilammikko. Liki vuosi sitten kaikki sujui helpommin tai ainakin toisin. Mutta niin tai näin, tämä ihanuus pitää kokea ainakin kerran talvessa.

8 kommenttia:

 1. Oi miten hieno jääkakku♥ On nuo jääkoristeet vain upeita! Mukavaa alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika simppeli, mutta sellainen sopii kauden aloitus nyt olla. Kehitellään uusia ideoita, kunhan pakastuu. Vai pakastuuko?

   Poista
 2. Kauneus on siis katoavaista - näilläkin keleillä ;)
  Mukavaa viikkoa toivotellen, C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä...Carpe diem sopii hyvin tähänkin päivään ;) Kaunista ja kylmempää viikkoa toivoen!

   Poista
 3. Kaunis jääkakku! Suliko? Nyt taitaa tulla paremmat kelit jääkakuille. Kylmää ja viimaa lupaavat.
  Kaunista, mutta kylmempää viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jihuu! Pakkanen pysyy. Ei sula kakku, mutta seuraa kaipaa kyllä. Taitaa tulla leipurihommia 😃 Mukavaa pakkasviikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Ihana! Itse en voi noita enää tehdä kun ei ole pihaa mutta nautin kun saan katsella tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aamulla sain todellisia ilouutisia, kun katsoin mittaria ja pakkanen kiristyy, edes hetkeksi. Nyt alkaa tosi kakuttelu :D Koko kodin vuokapino käyttöön!

   Poista