sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Keväällä kipporakkaus roihuaa

Olen taas tänä keväänä saanut huomata, kuinka minussa roihuaa kummallinen kipporakkaus. Periaatteessa koitan vahvasti pitää huolta tavaran kierrätyksestä, mutta huomaan samalla, kuinka säästän esimerkiksi erilaisia lasiastioita, joita tulee ruuan mukana tai muuten vaan siunaantuu varaston uumeniin. Yritän vahvasti kontrolloida kokoelmaa ja heittää aika ajoin jotain pois, mutta kuinka riemukasta onkaan mennä hakemaan jotain kippoa ja löytää varastosta juuri se, jota milloinkin tarvitsen. Siitä tänäänkin on kyse. Kun kippo ja kippo kohtaavat syntyy sopivasti keväinen asetelma pöytään juuri tämän päivän antimista.

Ekotori löytö sai seuraa

Huhtikuussa olen taas tehnyt ihania kippolöytöjä ja tässä niistä yksi.

Ekotorin pöydällä hinnattomana ollut keramiikkamalja sai kassalla kylkeensä 2 euroa hintalapun ja sillähän oli suorastaan pakko ostaa.

Keraaminen kippo oli niin erikoinen, etten muista ikinä ennen nähneeni tuollaista littuskaista esinettä. Mietin hetken, mihin käyttöön se sopisi, kunnes nopeasti syntyi käyttöidea ja tiesin, ettei lasiastioiden varasto petä - taaskaan.

Alla ensimmäisessä kuvassa lopputulos, millainen löydöstä tuli. Ja vielä alempana, miten se toteutui.


Valmis asetelma näyttää sopivan tehokkaalta.

Kukka-asetelma syntyy keramiikkakulhoon

Oletko katsonut omia tavarakätköjäsi, ehkä sielläkin lymyää jokin esine, joka ei ole ollut aikoihin käytössä tai muutenkaan suosikkilistasi kärjessä. Ehkä vanhassa voi kuitenkin olla kätkettynä kauneus, joka pitää vain huomata uudelleen. Jollet ole vielä ehtinyt heittää pois tai kärrätä kirppiskuormaan kaikkia tällaisia esineitä, kaiva ne esiin. Pyöritä kädessäsi ja katso aivan uusin silmin. 

Minun pieni kauneusihmeeni on ruskeahko, noin 13 cm halkaisijaltaan oleva keramiikkainen esine, joka ei ehkä kaikkien silmissä herätä suurta ihailua, mutta minä bongasin tästä todellisen kauneuden.


Tulitikkuaski vierellä kuvaa, ettei esine ole kovinkaan korkea.


Pohjassa vaikuttaisi lukevan "Made in Holland" 


Mikä parasta keramiikkaesineen koloon löytyi lasikuppivarastosta juuri oikean kokoinen osa. En nimittäin uskalla aina laittaa vettä sisään tuosta vaan. Kokemus on jättänyt jälkeensä monia pilattuja lipastoja ja hyllyjä.


Pieni lasikippo sai sisälleen sopivan palan oasis-sientä. Oasista on helppo leikata veitsellä ja sillä saa kukat pysymään halutussa asennossa helposti. Oasista pyrin pitämään aina varastossa.Kun oasis-pala oli sopivasti paikalla laitoin vettä kupin täyteen.Sieneen on helppo asetella kasvit ja ne pysyy hyvin paikoillaan.


Kasveiksi valitsin juuri lehteen päässyttä mustaviinimarjaa, rosmariinia, murattia ja keltaista krysanteemia.


Tästä tuli hetkessä aivan ihana asetelma. Ei tarvinnut suurempia kikkoja, eikä kalliita sijoituksia. Vanhoissa asioissa piilee kätketty kauneus, joka pitää tuoda esiin.Mielenkiintoista olisi tietää, mistä tämä jännän mallinen astia alunperin on kotoisin ja onko tähän sarjaan kuuluvia esineitä muitakin. Tiedätkö sinä? Tunnistatko tämän tekijän? Onkohan valmistusmaa oikeasti Hollanti? Heräsi halu tietää.

12 kommenttia:

 1. Siunattu kippohulluus 😁
  Tulipas siitä hauskannäköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😃 joskus ihan kummallinen voi olla kaunis ja pienin säädöin jopa ihan toimiva. Sellainen on tämäkin löytö!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos 😊 hieman erilainen maljakko antaa hyvän pohjan, jossa ei tarvi olla montaa kukkaa ja silti syntyy kovinkin kukkaisa vaikutelma.

   Poista
 3. Onpa kiva löytö! 😊 Kippoja on hyvä olla jemmassa vaikka itsekin kyllä yritän pitää kokoelmani kurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on siitä jännä, että välillä näyttää melkein kiveltä ja seuraavassa hetkessä tuleekin mieleen joku syvistä vesistä löytyvä kasvi, tai vedessä ikuisuuden lojunut ja muuttunut esine 😉

   Poista
 4. Oi miten kaunis asetelma tulikin❤ Leppoisaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se vähemmän on oikeasti enemmän 😉 Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Suloinen asetelma <3 Mukavaa keskiviikko iltaa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä hiukan suloinen taitaakin olla ;) ja ennen kaikkea helppo. Ei paljon kasveja tarvita.

   Poista
 6. Todella kaunis keramiikkakulho. Minulla hieman samantyylinen maljakko, mutta paljon pystympi. Se on joka vuosi valkovuokkomaljakkona... Ja kiitos noista Turun messujen kuvista! Ihania tunnelmia ja ideoita olet saanut kameralla kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä joskus löytää erikoisia maljakoita! Aina joku haluaa luopua ja toinen löytää; win-win. Mulla on jo hyvä kokoelma kasassa sellaisia. Sun valkovuokkomalja on myös varmasti mielenkiintoinen.

   Poista