torstai 5. huhtikuuta 2018

Mitä tapahtuu bloggaajien messuosastolla?

Tänään on Turun Messukeskuksessa viimeinen Piha & Puutarha -messujen rakennuspäivä, sillä 6.-8. huhtikuuta aukeaa messuportit Piha & Puutarha / Mökki & Meri -tapahtumalle. Meidän bloggaajien puuhailu on ollut niin ihanaa, että voisin ehkä siirtää tänne sänkynikin. Niin huikea tunnelma on ollut ympärillä kaiken aikaa. Kukkia ja erilaista tavaraa tulee sisään autolasteittain, ihmiset ahkeroivat ja tulosta syntyy. Enää muutama tunti ja messut aukeavat suurelle yleisölle.

Turun Messukeskus valitsi tehtävään neljä bloggaajaa - Titta / Oli aika -blogi, Hanna / Villa Puomi -blogi, Anna-Sofia / Sohvila-blogi ja Ritva / Tomaattihurahdus-blogi. 

Saimme käyttöömme A-hallista 2 x 1 metrin kokoisen alueen, jonne suunniteltiin parveke- / terassialue. Viherkalusteina meillä oli käytössä Kekkilän upeita uutuustuotteita.

Messuosastomme rakentuu

Kurkkaa jo nyt, miten rakensimme teille neljä hyvin erilaista tilaa. Jokaisella bloggaajalla on oma suunnitelma ja samasta tilasta irtoaa erilaiset näkemykset.


Laitan tähän ylimmäksi kuvan valmiista lopputuloksesta. Tässä on jotain suurta ja jotain pientä sulassa sovussa. Musta ja vihreä ovat kaudet värit pukeutumista myöden.


Miniterassit / -parvekkeet rakennettiin Messukeskuksen verstaalla ja tässä on nyt lähtöasetelma. Tästä se kaikki alkoi.


Ensitöiksi koottiin Kekkilän viherlaatikot. Saatiin samalla bloggaajien miesväkeä mielipuuhiinsa.


Seinän keskipiste on löytynyt ja siihen asettuu hollantilaisten puukenkien teos. Upeat sitrukset puolestaan tuovat sopivaa tehovärien vaikutelmaa Kekkilän viherlaatikkoon.


Oikeat työkalut ja tarvikkeet ovat tekemisen A ja O.


Vilinää ja vilskettä. Pussia ja laatikkoa. Koko poppoo työn touhussa.Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piiriltä tuli puukenkiin sujahtaneet söpöt helmililjat sekä alakuvan soittimesta ulos törähtelevät tetenarsissit. 

Blogin ajatusmaailma tulee esiin juuri tässä - esineille voi aina keksiä muutakin käyttöä kuin sen, joka niille on tarkoitettu. Soitin sopii hyvin kukkien esillepanoon ja näin maalattuna se on suorastaan sävy sävyyn kokonaisuuden kanssa.

Vasemmalla näkyy vanha musta kauppakori. Se ei enää palvellut tarkoituksessa, johon kori oli hankittu, joten oli aika keksiä sille muuta käyttöä.

Vuorasin korin mustalla jätesäkillä ja harsin sen kiinni (vahvistin rautalangoilla) korin yläreunaan. Näin kori kestää hyvin yrttien ruukkuna. Ja mikä parasta, sitä on helppo siirrellä kantokahvojen ansiosta aina sopivaan paikkaan.

Mummolan räsymatot saavat mattaisimmankin mustan hehkumaan ja tehostumaan. Räsyrakkaus on aina sopivasti kytevä tunne sydämessä!Viikonloppu tähtenä!

Seinällä on annettu joulukoristeille jatkoaikaa. Alun perin kultaisina ostetut kynttilänjalkatähdet saivat pintaansa mattamustan maalin ja niistä tulikin sopivasti ympärivuotiset koriste-esineet. Puiset maatuskat ja keltaiset tetenarsissit toimivat taas värittäjinä.


Äitienpäivän lähestyessä askartelimme pieniä kukkapurkkeja lapsen kanssa. Alusina tuoksukynttilöistä jääneet kynttiläpurkkien kannet.

Äiti. Mummi. Mamma. Jokaiselle omansa.


Muutaman tunnin jälkeen on valmiina miniparveke. Kuten jo edellisessä postauksessani vinkkasin, valitsin näkökulman, joka olisi lapselle mieluinen. Se tarkoitti maistuvia ja tuoksuvia kasveja, joita rytmittää iloiset värit, muistot ja tee se itse -puuhat. Ujutin mukaan jotain matkoilta tuotua ja hyppysellisen yllätyksellisyyttä. Terassillani hehkuvat sekä sitrukset että yrtit ja kurkistellaan jo kohti äitienpäivää. Uskon, että parvekkeella pääsee esiin blogini ajatusmaailma "tuunataan, sisustellaan, askarrellaan, kasvatetaan, valokuvataan ja herätellään luomisvirettä".


Ylä- ja alakuvassa edustettuna Anna-Sofia / Sohvila-blogi. 

Anna-Sofian stailauksessa on kalusteina Kekkilän viherporras ja viherhylly. Aina yhtä rakkaat terrakottaruukut yrtteineen. Tästä saakin näppärästi napsittua yrttejä ruuanlaittoon. Kätevä kotona siis. Huikean muhkeat hortensiat.


Alakuvassa esillä Ritva / Tomaattihurahdus-blogi. Seinällä kiinnostavat julisteet lajikkeista, joita Ritva on itse viljellyt. En olisi uskonut, kuinka paljon erilaisia onkaan ja kuinka monet kasvavat Suomessa ihan taivasalla. Tomaattihuoneen laidalla yksi lajike kurkottelee jo yli seinänkin. Tällä on niin mittaa kuin näköä. Arvatkaa vaan, kuinka aromikas tuoksu leijui ilmassa, kun tomaatin lehtiä koski.

Ritva tietää tomaateista paljon, joten jos olet aiheesta kiinnostunut, poikkea jututtamaan Ritvaa. Meillä alkoi jo kiinnostava jutustelu Alaskassa viljeltävistä lajikkeista. Alaska kiinnosti jo siitäkin syystä, että mieheni on ollut siellä töissä, eikä Alaskasta niin kovin usein tule ihmisten kanssa juttua.


Lumouduin täysin Ritvan tomaattijulisteista. Ne ovat aidot taulut, joilla on oma kasvutarinansa.


Yläkuvassa ollaan Hanna / Villa Puomi -blogin tyylikkäästi stailatussa kesätilassa. Hannalla on hyvä maku löytää aina yhteen sopivat esineet ja taikoa ajankohtainen kokonaisuus.

Tässäkin kuvassa on paljon sellaista, jonka ottaisin omaan kotiin. Tulee kieltämättä hinku alkaa istutella näitä tomaattejakin, sillä näyttävä on etualan korissa komeileva yksilö.

Huomaa myös ihana linnunpönttö. Modernia luukkia siivekkäille.


Omalle tontille värkkäsin aamukahvilla erilaisia nimilappuja.


Kuvan vasemmassa ylälaidassa Tarjan Taidetuvan pupu leikkisästi "kuivumassa". Kekkilän vihertuki pyykkinaruna, sillä viherlaatikkoon istutettu paprika ei vielä ole kasvanut korkeaksi. Etualalla risupuu ja risulintu. Puu on tehty niputtamalla kirsikkapuun leikatuista oksista ja lintu syntyi koivunoksista.


Kuvan keskellä vanhat saappaat, jotka toimivat hyvin ruukkuina mansikkakaktuksille.


Etualalla vanhasta pikkupyörästä tuunattu pöytä. Ohjaustangon tilalle on laitettu peltinen tarjotin. 

Pyörän alla pikkuruisia helmililjakahvikuppeja. Niin söpöjä.


Kasvimaalla puput ovat piiloutuneet yrttien sekaan.


Tällä parvekkeella asuu äiti, isä ja lapsi. Jokaisella on oma puuhansa parvekkeella elelemisessä. Koira voi tassutella räsymatolle ja vetää päikkärit. Kaikki on valmista.


Ritva laittaa paikoilleen viimeiset nimilaput.

Alakuvassa Hannan pienet työkalut ovat valmiina. Tule jo kevät!


Yhteistyökumppanimme messuilla

Yhteistyökumppaneina meillä on siis KekkiläFlör-kukka & puutarha ja Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piiri. Kekkilästä tulee tuotteita uudesta kasvatusmallistosta, Flöristä kukkia, Kauppapuutarhaliitolta vihanneksia ja kukkia.

Kekkilän uutuudet ovat esillä www-sivuilla.

- Tämä on ollut kesälomani kaksi päivää unohtumaton kokemus. Kiitos siitä Turun Messukeskukselle! Messujen merkeissä jatketaan!

Me bloggaajat toivotamme Teidät kaikki tervetulleiksi osastollemme A11 - Toivottavasti saatte kivoja vinkkejä omiin koteihinne. Nähdään messuilla!

Piha & Puutarha / Mökki & Meri -messut Turun Messukeskuksessa 6.-8.4.2018 

14 kommenttia:

 1. Mukavalle näyttää kaikkien stailauksissa. Jokaiseen makuun jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Erilaisia ovat kaikki neljä ja se onkin kiva, sillä saadaan jokaiselle jotain 😊 ihanaa kevättä sinulle!

   Poista
 2. Nyt iski valtava terassinlaittokuume! Ihanasti erilaisia toteutuksia, joista saa kivasti vinkkejä. Teidän osastolla tulee vierähtämään selvästikin taas muutama tovi kaikkia yksityiskohtia katsellessa. Mukavia messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityiskohdat ovat juuri ne, jotka jäävät paikan päälle löydettäviksi 😊 Kevät on taas askeleen lähempänä ja nämä messut vaikuttavat siihen vahvasti. Toivottavasti nähdään messuilla 👍 tule aistimaan kevättä!

   Poista
 3. Jos kiertelisin niin sinun parvekkeelle pysähtyisin sillä niin oli katseenvangitsijoita mukana ja se vetää ainakin minua,silä kaikkea ei kerkii katsomaan joten minä valitsen ne parhaimmat=sinun. Oikein mukavaa messuilua teille kaikille sinne. Upeita kuvia ja uskon että antoisat messut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Pieneen tilaan on koitettu saada erilaisia maailmoja. Isompaa näyttää ja pientä ihmeteltävää. Jotain sellaista, mitä pitää hetki katsoa, että kaikki erottuu. Joukossa myös jotain yllättävää.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mahtavaa 😊 minä kävin jo tänään ostamassa kassillisen kukkia, sipuleita, juurakoita, pensaita, mansikoita ja mahtuipa mukaan ihanat sakset ja narukeräkin! Puutarhaunelmien lumoissa lumisateen halki...

   Poista
 5. Ihana tää sun "laatikko"! Kävin messuilla tänään ja laitoin blogisi blogiini ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Nämä Kekkilän viherlaatikot ovat uskomattoman monikäyttöisiä. Olen ihastunut kaikkiin Kekkilän uutuuksiin, mutta viherlaatikot ovat tykästyksen kärjessä.

   Olen ollut messuilla jo kolmena päivänä, joka tarkoittaa, että ennätys on rikottu. Huomenna taas. Ei tällaisesta saa tarpeekseen. On todellisesti "pihastelijoiden kokoontumisajot". Joka hetki löytää jotain uutta. Ihan parasta. Nään varmasti untakin kukista ja pihatöistä 😊 Ruususen unta!

   Poista
 6. Sun ideat ovat supersuloisia ja piristäviä <3
  Kiva, kun pääsit tällaiseen mukaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Celia! Viime päivät ovat hurahtaneet ihanasti messufiiliksissä. Antoisa messumatka on takana ja taas kokemusta rikkaampana. Kotona tuoksuu kaikki Ihanat uudet kukat ja totta puhuen koko asunto on vallattu nyt kasveilla. Tulisipa äkkiä kunnon lämmin kevät, jotta kasvit saisi ulos. Uudet ideat muhii jo, mitä tehdään...

   Poista
 7. Ihania kuvia messuilta ja voi kuina kekseliäästi ja ihanasti olet laittanut oman osastosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koitan näissä piha- ja puutarhajutuissa hyödyntää mahdollisimman paljon kaikkea "vanhaa" löytämällä uuden käytön. Usein esineet ovat monikäyttöisiä, kuten kuvan puukengät. Ne ovat herättäneet huomiota messukävijöissä 😊

   Poista