torstai 14. kesäkuuta 2018

Kesäteatteri kuuluu jokaiseen kesään

Samppalinnan Kesäteatteri kuuluu jokaiseen kesään. Oikein pohdin, miten voisinkaan jättää yhtään väliin. Kaikki näytelmät ja musikaalit on yksinkertaisesti nähtävä. Ja onhan se välillä mukava jättää piha- ja kotityöt heittäytyen nauttimaan loistavasta kesätarjonnasta.

Samppalinna on yksi Suomen suurimmista kesäteattereista ja tänä kesänä ohjelmistossa on Naimakaupat Vegasissa - Honeymoon in Vegas. Jo nimi lupaa vauhdikkaita käänteitä, joten niitä rakastavat eivät tule pettymään. Torstaina 14.6. kausi alkaa ennakolla. Itse kävin saamassa ensimmäisiä maistiaisia huhtikuussa ja kokonainen läpiveto tuli nähtyä 13. kesäkuuta. 


 
4.4. Samppalinnan kesäteatterin toiminnanjohtaja Heikki Sankari toivottaa lehdistön tervetulleeksi ja kertoo teatterin kuulumisia. Kesällä 2018 Samppalinnan mäellä on luvassa säihkettä, seikkailua, svengaavaa musiikkia ja lukematon määrä korttipakkoja. Kenellä on lopulta voittava käsi, kun panoksena on rakkaus?

Teatterikärpänen puraisee jälleen

Naimakaupat Vegasissa - Honeymoon in Vegas -elokuvaan perustuva musikaali on komedia nuoresta pariskunnasta, joka päättää viiden yhteisen vuoden jälkeen lähteä Las Vegasiin avioitumisaikein. Kaikki ei kuitenkaan lopulta ole niin yksinkertaista ja selkeää. Oman lisänsä tarinaan tuo, kun Kasinon kunkku (Veeti Kallio) iskee silmänsä Betsyyn (morsiamena Reeta Vestman). Lähes huomaamattaan Jack (Antti Lang) huijataan korttipöytään eikä sulhanen pysty mitenkään vastustamaan kiusausta.

Sanomattakin on selvää, että pian Jack on ilman morsianta ja rahaa. Sulhon äitivainaja 
(Satu Paavolakummittelee matkassa mukana ja hämmentää soppaa voimakkaasti. Juonen kulkuun vaikuttaa niinikään vegaslainen Elvis-imitaattori (Marko Maunuksela). Musikaalissa soittaa 8-miehinen orkesteri kapellimestarinaan Jussi Vahvaselkä.

Vauhtia, mahtavaa musaa, verbaalikikkailua, bling blingiä, lyhyitä helmoja, huumoria, peliaddiktiota, juonittelua, hula hulaa, rakkautta, sitoutumiskammoa, tötterötukkia ja yksi kirous...paljon mahtuu tähän tarinaan. 

Näyttelijäsuoritukset ovat huikeita ja roolit haastavat näyttelijöitä monella tapaa. Musikaalissa on huumoria, mutta kätkeytyy tarinaan myös vakavammin otettavaa viestiä. Hyvin suunniteltuja yksityiskohtia Samppalinnan kesäteatterin lehdistötilaisuudessa 4. huhtikuuta.


4.4.2018 vas. toiminnanjohtaja Heikki Sankari, Reeta Vestman, Antti Lang ja Marko Maunuksela esittelevät katsojille Vegas-tyylin merkityksen. (Lehdistötilaisuudesta puuttui Veeti Kallio).


- Tunnen olevani ikuinen morsian, koska pääsen taas lavalla naimisiin, Reeta Vestman nauraa.

Valmiin näytelmän aika on nyt

Kun on jo viikkoja odottanut kesää ja teatteria malttamattomana on ihan parasta päästä keskiviikkoiltana istumaan tuttuun pyörivään katsomoon. Mieleen painuu monia loistavia kohtauksia ja hienosti toteutettuja yksityiskohtia. Yleisö elää mukana. Juoni pitää intensiivisesti otteessaan.

Tämä oli kesän ensimmäinen teatteri-ilta, mutta ei viimeinen. Menen katsomaan samaa näytöstä vielä uudelleenkin.

Ja ihan vaan muistin virkistykseksi - Viime vuonna Samppalinnassa pyöri Eloheinäkesä.Samppalinnan mäki kylpee tässä kuvassa auringossa, vaikka ilta vetikin lopulta hieman viileämmäksi, kuin ollaan viime aikoina totuttu. 


Kesän musikaalissa pelataan korkeilla panoksilla. 


Kunnon pihastelijalle löytyy tontilta muutakin ihasteltavaa; kesäkukkia istutettuna myllynkiveen.


Marko Maunukselalla on näytöksen korkein tötterötukka!


Viime kesänä Marko Maunuksela oli Kangasniemen kesäteatterissa Tapio Rautavaara, tänä vuonna Turun Samppalinnan kesäteatterissa tarjolla on Elviksen saappaat. Tangokuninkaalla on musikaalissa monta roolia. 

- Jokaisen sisällä asuu pieni Elvis. Ennen kesää on vedettävä pakarajumppaa ja harjoiteltava lantion keinutusta, kommentoi Elvis-imitaattori Maunuksela huhtikuisessa lehdistötilaisuudessa.

 Naimakaupat Vegasissa – Honeymoon in Vegas 
Euroopan ensi-ilta Turussa 20.6.2018


Käytäväpaikka.
Turvavyöt kiinnitetty.
Kohta kone lähtee.
Menoliput Vegasiin
...paluusta ei tiedä.

- Joko sinulla on liput Vegasiin?

6 kommenttia:

 1. Mukavaa luettavaa ja niin on mukava käydä kesäteattereissakin, niissä on ihan oma tunnelmansa! Mukavaa loppuviikkoa 😍👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   - Olen niin lumoissani aina sanasta kesäteatteri. Odotan jopa lavasteita innolla, miltä jutut näyttävät. Tässä musikaalissa oli mm. ihan täydelliset patsaat, mutten voi paljastaa enempää...

   Poista
 2. Ihan tarkasti en tätä uskaltanut lukea, sillä minulla on tuo ilo vielä edessäni. Pressissä jo innostuin. Palaan tähän juttuun vielä, kun olen itse nähnyt Las Vegasin! Huikeat näyttelijät ja laulajat siinä. Ihanaa juhannusta, Titta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Juonesta on kiva saada hieman vihiä, mutta ei liikaa. Oma kokemus on aina oma.

   Poista
 3. Minäkin lensin Las Vegasiin. Ja tykkäsin. Upea musikaali oli hienosti saanut istutettua Samppalinnan tuulimyllyn juurelle. Ja mitkä laulajat ja mikä musiikki. Loistavaa kesäteatteria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samppalinnan kesäteatteri ei ole pettymyksiä aiheuttanut. Tuntuu, että prokkikset on valittu ja tehty todella huolella. Yleisö pitää lopputuloksesta.
   Tämä Vegas on tullut itse nähtyä jo kaksi kertaa.

   Kurkkaankin sinun postauksesi tuota pikaa.

   Poista