sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Synttärikukat muuntuvat korteiksi

Hetki sitten pääsimme isolla porukalla viettämään ihania prinsessasynttäreitä kauniissa kesäisessä puutarhassa. Nämä on juuri niitä muistoja, jotka jäävät elämään ja säilyy mielissä vuosia jälkeenkinpäin. Miten mahtavaa onkaan pitää juhlat ulkona!

Tarjolla oli tuttuun tapaan ihania herkkuja ja tytöille kukkakaulanauhat. Vauhdikkaan menon päätteeksi ei kaikki kaulanauhat pysyneet ehjinä ja rikkoutunut oli tietysti menossa roskiin, kunnes...

Minulta tultiin kysymään;
- "Keksitkö sä näille kukille jotain käyttöä vai laitetaanko roskiin?"

Ei tietenkään roskiin. Näistähän askarrellaan kortteja! Hetkessä käsilaukkuni täyttyi kukista.

DIY-kortit syntyvät käden käänteessä

Jälleen sain olla kiitollinen siitä, etten ihan kaikkea heitä heti pois. Vanhasta lehtipinosta löytyi juuri niitä sopivia kesäkuvallisia numeroita, joita tämä korttiaskartelu tänään kaipasi. Sopivia pahvikortteja on aina laatikossa vino pino, kaiken varalta. Koskaan ei voi tietää, milloin pukkaa askarteluvimma.

Tämän korttiaskartelun alkuun piti vain valkata lehdistä sopivat kuvat, leikata ja liimata ne pahveihin sekä asetella päälle silkkikukkia kerros kerrokselta. Keskelle helmiä ja muutamat tussivedot. Toimii. Korttijemma karttuu näinollen muutamalla kortilla, jos ja kun taas iskee sellainen äkkilähtömeininki jonnekin. Kortteja on taas valmiina.


Onnea prinsessa!
Tässä odotettu makea hetki synttäreiltä ja kuvaan osuneet myös nämä kaulanauhat, joista postauksessa tällä kertaa on kyse.Ennen lehtien roskiin menoa etsin vanhoista numeroista sopivia kuvia.


Liimasin kuvat A6-kokoisiin pahveihin.


Vinkki! Muistathan, että liima kannattaa vetää pahviin tasaisesti koko kortin alalle. Näin ei jää "liimattomia pussikohtia". Ja jos levität liimaa lehdestä leikattuun kuvaan niin kuva helposti venyy ja liimattaessa se "aaltoilee", eikä lopputulos välttämättä ole siisti. Liima siis mieluummin aina paksummalle pinnalle.


Irrottelin kukkia kaulanauhasta.


Ja liimailin kukkia päällekkäin. Pohjalle vihreitä ja päälle kerroksittain värillisiä, jotta tulee sopivasti runsautta.


Muutama kortti syntyi hetkessä. Joihinkin on laitettu vain koristenauhaa.


Liimasin silkkikukkien keskelle helmen puolikkaita ja piirtelin kukkiin vielä mustalla tussilla heteet ja reunaviivoja, jotta lehdissä olisi enemmän elävyyttä.


Tässäpä näitä nyt odottaa valmiina seuraavia synttäreitä tai muita juttuja, jonne kukkakortti käy. Ainut, mitä kortit ehkä vielä kaipaavat on aforismit tai runonpätkät.

Tarvitset

- vanhoja lehtiä
- pahvisia korttipohjia
- sakset
- liimaa
- helmiä
- tussin
- silkkikukkia

- Teetkö sinä itse onnittelukortit vai ostatko mieluummin valmiina?

16 kommenttia:

 1. Ihania kortteja! Kesäfiilis välittyy. :) Itse tykkään sekä itse tehdyistä että ostetuista. Oon keränny talteen lapsesta asti lähes kaikki saamani kortit, joten niihin on tietynlainen tunneside. Harmittavan vähän vaan nykyään saa kortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Sinullahan on varmasti aikamoisen suuri korttikokoelma. Hienoa! Itsekin olen säästänyt paljon, mutta kaikki ei ole tallessa. Tuo on muuten totta - nykyään ei kortteja enää niin paljon lähetellä. Ne ovat nykyään ehkä sitäkin arvokkaampia saatavia. Tänä päivänä korostuu viesti entistä enemmän - joku on antanut aikaansa ja tehnyt itse tai muuten kertoo merkittävää viestiä ostetun kortin myötä.

   Poista
 2. Aivan upeita kortteja, ihanan kesäisiä! On kyllä hyvä ettei kaikkea heitä suoraan roskiin kun niistä saa näin kivoja juttuja kehitettyä..hyvää kierrätystä♥ Leppoisaa päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vähän muovautunut tällaiseksi kierrättäjäksi. Roskat suorastaan ruokkii keksimään "mitä, jos..." -ideoita. Tässä yksi niistä.

   Poista
 3. Joulukortit teen yleensä itse ja aika harvoin muita sitten tulee itse tehtyä.Ovat kyllä aina upeita,kun saa diy-kortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tehdyt joulukortit on muuten ihan parhaita! Mulla iskee tämä korttiaskartelun into aina, kun saan kiinnostavaa materiaalia.

   Poista
 4. Ihanuuksia! Itse en ole millään muotoa askartelija, joten ihailla täytyy tuota intoa tarttua saksiin ja liimapuikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen aina ollut kova askartelemaan kaikenlaista. Mahtoi äiti olla joskus harmissaan, kun menetti kaikki kauniskuvaiset lehdet alta aikayksikön :D

   Poista
 5. Minäkö itse tekemässä kortteja . Minä en osaa muuta kuin ihailla sinun tekemisiä. Silloin kun näitä kädentaitoja jaettiin olin varmaan muualla . Hienot on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) mielenkiintoista kuulla ihmisten ajatuksia. Olen itse niin pienestä pitäen kulkenut sakset, liima, kynät ja paperit taskussa, etten aina huomaakaan, että kaikki ei niin tee.

   Lapsena, kun käytiin vanhempien kanssa kyläilemässä kysyin sielläkin usein; "Onko teillä vanhoja lehtiä, joista saisi leikellä kuvia ?" :D

   Poista
 6. Voi miten kauniita kortteja!
  Tykkään tehdä itse kortteja, mutta nyt ei ole ollut aikaa askarrella.
  Hyvää viikon jatkoa!💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta - aikaa ei aina tunnu riittävä kaikkeen, mihin haluaisi. Pitäisi olla sellainen iso oma askarteluhuone, jossa saisi kaikki olla levällään. Sinne voisi mennä ja tehdä hetken jotain ja sitten taas jättää kaikki odottaan seuraavaa hetkeä. Se tavaroiden siivoaminen on aina puuduttavaa ja aikaavievää.

   Poista
 7. Hei, olipas lystikäs ja kiva blogi! Ihania kortteja :). Hyvää Juhannuksen alusta sinulle :) ! Täytyypä liittyä lukijaksi ja ripustaa lukulistalle tämä omaan blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mukava kuulla! Kiva saada sinut lukijaksi. Kävin myös blogissasi ja katselin heti kauniita kuviasi ja luin tarinoita :) alanpa seurailemaan enemmän...

   Hyvää juhannusta!

   Poista
 8. Oi, miten kauniita kortteja! Minäkin tykkään itse askarrella kortit, mutta ei niistä yleensä tule läheskään noin hienoja. Kiitos tuosta liimausvinkistä, enpä ole moista ennen hokassut vaan levittänyt liiman juurikin ohuemmalle paperille ja usein pelkkiin reunoihin. Tekisipäs mieli rueta samantien askartelemaan, mutta kurjuus kun pitäisi siivota! Ihanaa juhannusviikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelussa on monia pikkuvinkkejä, joiden avulla lopputulos on siistimpi. Koitan aina uusia tekniikoita ja joskus ne jäävät käyttöön. Nyt vaan kuule siivoukset kuntoon ja askartelemaan vaikka jotain juhannusjuttuja!

   Poista