torstai 23. elokuuta 2018

Helppo DIY-lahja

Joskus vanhat tekniikat ovat kuin uusia, kun ideoita vaan soveltaa tarpeen mukaan. Tätä saippuaideaa on toteutettu monella tapaa ja pitihän minunkin siitä oma versio päästä tekemään, kun hokasin, miten osuvaa kuvasaldoa jäi kesältä muistikortille. Kerron nyt lyhyesti, kuinka oma työni eteni ja huomaat, että tällä saa aikaiseksi varsin personoituja lahjoja. Kiinnostuitko? Kurkkaa loppuun asti!

Tarinan alkuun taas kuva valmiista toteutuksesta, jotta ensimmäinen kuva olisi mahdollisimman houkuttava.


Vaikka en kovin tarkkaan lopputulosta suunnitellut, olen siihen kuitenkin täysin tyytyväinen.

Tarvitset:

- Saippuapullot 
- Sisälle laitettavat kuvat
- Sakset
- Laminointikoneen / laminointikalvoja
- Koristeita, jotka kestävät kosteutta

- Ostin omaan ideaani kaksi saippuapulloa, joissa saippuaneste oli sinistä, sillä sen oli tarkoitus kuvata vettä.
- Leikkasin valitsemani kuvat niin, että ympärille jäi kevyet reunat, jottei kuvista tulisi liian nyrsittyjä.

Näin syntyy edullisia lahjoja isovanhemmille tai vaikka päiväkodin tädeille


Tässä valitut uimahyppykuvat leikattuina - huomaa pienet reunat, jotka on jätetty tarkoituksella.


Varaston uumenista löytyi pussillinen erilaisia kynttilämansetteja. Yksi sitä, toinen tätä. Niistä ei juuri ollut muuhun kuin askarteluun ja erityisen sopivia osia käyttöön juuri nyt. Nyppisin niitä erilleen ja leikkasin pienempiin osiin.


Ujuttelin kynttilämansettien osia saippuapulloon sisään. Lehdet laskeutuivat hiljalleen pohjan suuntaan, mutta ns. viinirypäleet jäivät kellumaan pintaan. Tässä kohtaa saippuaneste näytti omaan silmään jokseenkin "merelliseltä" - Viinirypäleet muistuttivat hieman rakkolevää ja lehdetkin jotain merilevää.Valittu kuva laminoitiin ja leikattiin reiluilla saumoilla irti arkista. Laminoimalla kuvasta tulee kosteutta kestävä.


Sitten vaan laminoidut kuvat ujutettiin saippuapulloon ja niin, että vihreät lehdet jää selän taakse, jotta kolmiulottein vaikutelma voimistuu. Kesäkuvan asento on hyvinkin samaa liikerataa, kuin veden alainenliikehdintä voisi olla.

Saippuapullosta on vedetty irti tarrat, joita oli molemmin puolin. Tarran jättämä tahmaisuus lähti oliiviiöljyä pintaan pyörittelemällä ja lopuksi tiskiaineella pesten.


Tältä näytti se kesällä räpsätty alkuperäinen kuva, josta idea liikkeelle lähti. Tässä hypätään kesähelteillä veteen ja asento ilmassa oli mitä parhain saippuapulloideaan.

Mitäs sanot, tuliko hyvä?
Aiotko tehdä oman version?

Ajattelin antaa näitä lahjoiksi ja erityisen sopivia ne ovat mm. isovanhemmille. Samalla tekniikalla syntyy kiva joulumuistamiset vaikka päiväkodin tädeille. Yhdelle pullolle ei tule paljon hintaa, (riippuu saippuasta), mutta sitäkin enemmän henkilökohtaista ajatusta antajasta saajalle.

P.S Tästähän voisi tehdä vaikka vaalenpunaiseen nesteeseen tytön, jonka kädessä on kukkakimppu ja nesteessä kelluisi erilaisia kukkia. Tai joku vihreä neste, josta saisi satumetsän...vain mielikuvitus on rajana.

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvä idea. Juuri ostettiin läpinäkyviä saippupulloja ja mietin kuinka niihin saisi jotain tuunattua. Kiitos vinkistä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Nyt siis vaan ideoimaan, millaisia saippuasomisteita sopii sinulle. Hienoa!

   Poista
 2. Todellakin hieno tuli ja niin mainio idea! Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinne Päden pajaan :) Joskus ihan helpot ideat on myös mainioita. Odotan, mitä sanoo lahjansaaja...

   Poista
 3. hei, mitä luulet, pystyykö käyttämään ihan paperista kuvaa vai pitääkö olla valokuva, että kestää laminoinninkin jälkeen saippuavedessä? miten sait ujutettua kuvan rypistymättä pulloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni kuva voi olla mikä vaan. Laminoinnissa täytyy katsoa, että tulos on 'tiivis' ja muistaa jättää riittävästi laminointikalvoa kuvan yli. Laminoitu kuva menee sopivasti rullaksi ja sen pystyy suht helposti sujauttamaan saippuanesteeseen.

   Poista