tiistai 11. syyskuuta 2018

Hätäratkaisu - kukkatuki :)

Kesä on saanut viherkasvin yllättäin rehottamaan. Se hoippuu kohti korkeuksia kuin mikäkin hujoppi.  Ruukku on halkaisijaltaan kaponen ja vihreetä pökännyt jo 93 cm. Kasvilla alkoi olla jo meininki heittäytyä kohti jokaista ilmansuuntaa. 

Huone on aina freesimpi, kun siellä on viherkasvi, mutta sojotteleva yksilö pilaa kaiken. Nyt oli aika keksiä jokin nopea pikajippo, jolla kukka saadaan kuriin. Tällä kertaa apu löytyi yllättävästä paikasta, mutta siitä tuli täysin käyttökelpoinen.


Valmis ratkaisu "tukka hyvin", kaikki hyvin.


Tällaiselta sojottelevalta ilmestykseltä näytti viherkasvi, jolle olisi ehkä pitänyt vaihtaa myös suurempi ruukku, mutta tyydyin nopeaan ratkaisuun ja kasvin tukemiseen. Äkkiä oli jotain tehtävä, sillä muutoin saattaisi pitkät lehdet jopa napsahdella poikki.


Loistava ensiapu löytyi kesämekon vyöstä. Se oli jo matkalla roskiin, mutta keksinkin napata sen tähän käyttöön. Ja jotta saadaan se piste i:n päälle, otin varastosta muutamia kristalleja somistamaan vyötä.


Mekon vyö on joustavaa trikoota, joten se ei kiristä eikä kurista kasvia, vaikka tiukka pötkö saattaa siltä näyttää. Narua vaan ristiin rastiin ja loppuun rusetti. Tälläpä saattaisi mennä jopa talven yli.Ruukun pinta jäi ehkä liian "paljaaksi", kun lehdet sitoutuivat tiukkaan pötköön. Nyt pitänee mullan pinta viimeistellä kivillä, meriheinällä tai jollain muulla vastaavalla.Hätäratkaisu on valmis - toimii! Ainakin seuraavaan mullanvaihtoon asti.


8 kommenttia:

 1. loistava oivallus,sanoisinpa että vyöllä parempi kuin ilman vyötä:)ja timantit,piste iin päälle.
  Kokonaisuus 10+

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Kyllä tästä tuli selvästi ryhdikkäämpi. Kukka on melkein kuin osa patsasta. Kaikenmoisille naruille sitä käyttöä löytyykin. Ja kesämekkokin on parempi ilman vyötä...win-win.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne tyypilliset tuki- ja sidontanaruviritelmät tuntuivat vaan tylsiltä...

   Poista
 3. Kiva idea :) Mukavaa keskiviikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Hieno idea! Nuo hätäratkaisut on tosiaan joskus niitä parhaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu...ei sitä paljon tarvi keksiä, kun ratkaisut on ihan "vyöllä". Toimii.

   Poista