tiistai 9. lokakuuta 2018

Jokin muu käyttö kuin se, johon esine on luotu

Kesällä uskoin tehneeni suuren ja käytännöllisen löydön. Olin vihdoin kohdannut kivat, 70-lukumaisen vihreät, vanhat kupit, jotka eivät edes maksaneet paljon. Pikkurahalla kuskasin ne kotiin ja hykertelin onnentunteessa. Mutta, kuinkas sitten kävikään.

II Yhdelle vanha kuppi on löytö,
toiselle se on jotain muuta,
minun oli siis löydettävä 
esineelle uusi ulottuvuus

Perheen miesväki ei ollut lainkaan tykästynyt kuppeihin. He olivat valmiita luopumaan niistä mitä pikimmin. Pienen epätoivon vallitsemana mietin, miten tässä näin kävi. No, pakko oli myöntää, etten itsekään niitä alkanut käyttää, sillä kahvi nautitaan vaan paremmin mukeista. Muki kädessä tulee vaellettua ja kuppi yksinkertaisesti on liian pieni nykytarpeisiin.

No, tämä ei kuitenkaan ollut täydellinen virheostos, sillä rakastan tätä vihreää sävyä. Se sopii aivan erityisesti minulle, joka muutenkin rakastan vihreää (...keltaista ja oranssia). Helppoa on keksiä kupille se ns. toinen käyttötarkoitus.

Vanhat kupit ja asetit kynttilänjaloiksi

Ennenkin olen kuppeja koonnut muihin käyttötarkoituksiin ja jälleen oli aika palata tämän vanhan toteutuksen äärelle. Suosittelen tätä sinullekin. Erilaisia kuppeja ja tasseja saattaa kerääntyä lähes huomaamatta, mutta joskus on hyvä aika koota ne yhteen ja todellakin yhteen. Epoxy-liiman avulla saa esineet vahvasti kiinni toisiinsa. Syntyy loistava kynttilänjalka, säilytys- tai tarjoiluastia, mitä nimeä nyt haluaakaan käyttää.

Vihreä kahvikalusto siis todellakin liimautui yhteen.


Kuppi alkuperäistarkoituksessaan.Usko tai älä, mutta Epoxy-liima tekee pitävää jälkeä. Liimaa on laitettu kupin pohjaan ja painettu tiukasti asettiin kiinni. Kestää nostelua kuvan mukaan. 

Tämä on siis loistava keino käyttää esim. eriparisia kuppeja hyödyksi.


Tyynellä säällä voi kynttilöitä poltella vaikka ulkona.- Oletko sinä kokeillut jotain vastaavaa?

8 kommenttia:

 1. Hyvin vähän sitä nykyään tosiaan tulee ihan kahvikuppeja tasseineen käytettyä. Mukit on niin käteviä. Mutta kiva, jos kauniit kupit pääsevät esille näin toisellakin tapaa. :) Itse en ole näitä liimaushommia kokeillut, mutta kuppeihin valettuja kynttilöitä olen paljon nähnyt, saanut joskus lahjaksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin havahduin juuri siihen, ettei niitä perinteisiä kahvikuppeja enää tule käytettyä, ei edes silloin, kun kohtaa pienen retroaarteen. Onneksi kauniille käyttöesineelle tuli uusi tarkoitus.

   Noita kuppeihin valettuja kynttilöitä olen itsekin suunnitellut, mutta vielä ollaan todellakin vain siellä suunnitelma-asteella.

   Poista
 2. Herkullinen väri noissa kupeissa, hienoa että sait ne esille tälla tavalla. Meillä myös kahvi nautitaan mukeista, varsinaiselle kahviastiastollekin sentään on löytynyt käyttöä parin viime vuoden lakkiaisissa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se olla niin, että kahvikupit alkavat olla historiaa. Ihmiset vaan pikkuhiljaa luopuvat niistä.

   On meillä kuitenkin vielä pari kahvikalustoa. Tosin en muista, koska niitä viimeksi on käytetty. Ehkä ne odottavat juhlia...

   Poista
 3. Mukeista kahvit meilläkin normioloissa juodaan ja olenkin luopumassa parista kahviastiastosta - silti niitä vielä jää kaappeihinkin;) Juhlakattauksen teen edelleen kupeilla - ja meillä juhlitaan aina, kun on hiemankin aihetta;)
  Nuo kuppisi ovat suloiset ja minulla on ollut joskus ilmeisesti tuon saman sarjan mukeja ruskeina - niin suuren muistijäljen nuo kupit laukaisivat, että pakko olla samaa sarjaa. Tarkistan illalla - yksi muki pitäisi olla vielä jäljelläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole mitään käsitystä näiden kuppien taustoista, milloin myyty ja mitä merkkiä. Hauska olisi kuulla. Väri valloitti, mutta olisi varmasti valloittanut ruskeakin.

   Kahvikupeissa on jotain kummaa vetovoimaa. Kesällä tein kaikkia asetelmia ulos sekalaista kupeista. Niitä on kertynyt siis puhtaasti pihakoristeiksikin. Pitäisi kolkata myös kynttilöiden tekoa kuppeihin. Monipuolisia.

   Poista
 4. Erittäin kauniit "vihreät" kupit(olen hulluna tuohon vihreään),
  uusi ihana käyttötarkoitus,just niin ei se mihin tarkotettu vaan jottain aivan muuta:))) tykkään;)!
  Tuo ruusukynttilä onkuin kuurankoristelema jääruusu,kaunis:))
  Ihania ja touhukkaita syyspäiviä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin tykästynyt kuppien vihreään sävyyn, etten hennonnut luopua.

   Tämä DIY-tyyli on moneen sopiva. Näin voisi yhdistellä esim. syviä ja matalia lautasia. Tai mitä vaan. Parittomille käyttöä.

   Tuo ruusukynttilä on tyyliltään eri, mutta haittaako tuo. Ei kai.

   Poista