perjantai 12. lokakuuta 2018

Vanhalle uutta ilmettä

Viherpeukalolla vierähtää hetki, jos toinenkin, kun pääsee näpertelemään. Mieli on aina avoin uusille toteutuksille. Tänään se tarkoitti ihan pientä tuunausta.

II Nautin suunnattomasti,
kun voin tehdä pikkujuttuja
ihan omassa rauhassa.

Vanha metallirengas kynttilätasoineen on usein mennyt poistettavien tavaroiden kasaan, mutta ihan yhtä monta kertaa se on sieltä noukittu takaisin. Tässä esineessä on kaikessa yksinkertaisuudessaan jotain imua, vaikkei se ole arvokas, ei täydellinen, eikä edes erikoinen.

Pienellä ehostuksella siitä tulee taas uudella tavalla vetovoimainen esine.

Kävin poimimassa kesän viimeisiä (vai pitäisikö sanoa "syksyn") pietaryrttejä ja muutaman käppyräisen männynoksan. Näillä syntyi haluttu kokonaisuus.

Sekaan vain kynttilä ja taas ollaan vanhan lumoissa.


Yhä kauniisti keltaisena hehkuvia pietaryrttejä ja sopivasti käppyräisiä männynoksia.


Vanha kynttilärengas, rautalankaa ja leikkurit.


Musta maalikin oli jo vähän pettänyt, mutta tässä ideassa se jää piiloon sellaisenaan.Oksat kiinni renkaaseen rautalankaa pyöritellen.


Ja männynoksien päälle pietaryrttiä. Kai tämä jonkun tovin kestää tällaisena.Kynttilä viimeistelee viritelmän, mutta jatkossa laitan tasolle ison kirkkaan tuikkukipon ja sinne kynttilän, jottei tarvitse pelätä, että kasvit palaa.


- Onko sinulla joku helppo ja nopea vinkki, kuinka tehdä tai tuunailla kynttilänjalkoja?

8 kommenttia:

 1. Kaunis syksyinen asetelma. :) Tällainen pyöreä amppeli olisikin kiva tuunattava. Ja ite oon haaveillu askartelubetonista tehdyistä kynttilänjaloista. Mulla ois vanhat pienet leivosvuoat, niistä sais tuikuille kivat 'jalat'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä pyöreässä on kauan kiehtonut joku ja mikä parasta, ilme muuteltavissa. Betonista saa myös varmasti hienot toteutukset. Hyvä joululahjavinkkikin. Kynttilänjaloille on taas niin käyttöä. Olen ostanut kynttilöitä pussikaupalla varastoon.

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Oikein mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa syksyä myös sinulle! Tämä onkin melkoisen erikoinen syksy.

   Poista
 3. Hieno kranssi. Mä en tuunaile oikeastaan mitään. Vaihtelen vain tavaroiden paikkoja tai laitan kaappiin, muutosta sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vaihtelee tavaroiden paikkoja, se on todella muutosta sekin. Itse aina pohdiskelen, että koti on vaihtuvan taiteen näyttämö. Ja kun joku tavara on aikansa jossain varastossa tai kaapissa, niin hetken päästä se vaikuttaa taas ihan uudelta.

   Poista
 4. Kauniin yksinkertainen!! "pelkistetty kauneus"
  minua nauratti tuo kommentti":poistettujen tavaroiden joukosta,...monta kertaa noukittu...
  Minulla ihan just sama meininki tuommosen häkkyrän kanssa;),kun järjestän laitan kierräty/roskapussit:),mutta yön yli nukuttua :)
  valkkaan uuestaan kierrätys ja roskapussit;;))voit arvata :))eipä oo monta juttua nakattavissa ..kun kaikki siirtyy,joskus myöhemmin kassaan:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Näin sitä vaan keksii uusia käyttöjä, kun on viskaamassa jotain pois. Mutta, se lienee hyvä käyttömittari, käyttöä yhä on. Joskus auttaa sekin, että pitää vaan hetken esineen pois silmistä.

   Usein sattuu puolestaan niin, että joku juttu on vuosia käyttämättä ja päätyy poistoon. Heti, kun tavara on poistettu, sitä tarvitsee..."missä se nyt onkaan?"..."ai, niin...hävitetty..."

   Poista