lauantai 29. joulukuuta 2018

Itse valitut lahjat ehtivät jouluksi

Tänä jouluna päätin ostaa muutaman joululahjan ihan vaan itse yhteiseksi iloksi koko perheelle. Sisustustaminen kokee aika ajoin uusia tuulia ja mikä ihmeellisintä - hyvältä alkaa näyttää yllättäin nekin, joita on joskus vannonut, ettei ikinä hanki.

Tietyllä yliampuvuudella ja värikkyydellä on aina sijaa, vaikka muutoin olisikin hillitympää. Tänä jouluna sitä värikkyyttä edusti päivitetty kehys, johon istui kuin nenä päähän uusi graafinen juliste. Frida Kahlon kuvaan on "päälleliimattu" värikäs kukkakimppu ja siitäkös syntyi se kaivattu ja pitkään peräänkuulutettu väriläiskä. Keltaisen kissan oli annettava tilaa, kun uusi tulokas oli tulolla. Suuri juliste on kooltaan 70 x 100 cm ja siinä on sisäänrakennettu paspartuuri. Vanha, musta kehys oli kuin luotu tälle kuvalle. Luottokehystäjä ei ehtinyt työtä tehdä jouluksi, mutta vinkkasi toisesta, joka kerkesi ja seinän aukko täyttyi juuri sopivasti juhlaan. 

Tämä on niin ihanasti kukkiva teos kaikkiin vuodenaikoihin. Miten sitä voikaan olla niin innoissaan taululöydöistä. Tämän tyylinen aihealue "naisen kasvot ja hiukset kukista" on viehättänyt myös aiemmassa tauluhankinnassa, Piiabiia Atelierin Lady Bird Cherry -taulussakin. 

Toinen, se mielipiteen muuttanut, löytö on kristallikruunu. Niin, juuri se, jota vielä jokunen vuosi sitten vannotin, ettei tule ikinä muuttamaan omaan kotiini. Muistan nimittäin hyvin ne lapsuuden jokavuotiset kristallien kiillotukset. Silloin koko perhe porukalla kiillotettiin kaikki kristallit kirkkaiksi, jotta juhlissa, kuten jouluna huikea säihke oli taattua. Olin vuosikausia niin varma, etten siihen kyllä rupea koskaan uudelleen. Mutta mutta...kuinka sitten kävikään. Yhtäkkiä löysinkin itseni etsimästä juuri sitä meille oikeaa kruunua.

En vielä tovi sitten olisi uskonut, millainen kruunujahti tästä tuleekaan. Viikkokausia etsin ja etsin. Eipä osto ollutkaan niin yksinkertaista. Eteen ei tullut sellaista kristallikruunua, jonka haluaisin ja mietin jo hetken, olenko täysin harhaisten kuvitelmien perässä, onko sellaista tehtykään, jota nyt peräänkuulutan, kunnes se oikea osui eteen. 

Tämä sydämeenkäypä yksilö ehti kuitenkin mennä nenäni edestä, kun unohduin muualle ja jahkasin muiden asioiden parissa. Mutta kuin uskomattomasta taikaiskusta varaaja ei ostanutkaan lamppua ja yhtenä yönä se putkahti uudelleen myyntiin. Tiesin, että tämä lamppu oli tarkoitettu meille. Olin nimittäin valveilla juuri silloin ja keskellä yötä viestitin myyjälle tulevani huomenna ostamaan kruunun. Koskaan ei käy näin, mietin ja pelkäsin vielä mutkia tulevan matkaan. Meille se lopulta päätyi; löytöjen löytö, joka sopii kaikkeen vanhan ja modernin liittoon kuin tilauksesta ja tilaus se kai olikin. Aarteenetsijän todellisia juhlahetkiä.

Mallinukesta taituroitu jalkalamppu lieni jo pieni enne kristallirakkauteen. Nytpä siis kimalluksen lumo laskeutuu sisustukseen pala palalta.


Talvella kaipaa kukkia ja kesäisen pihan hehkua. Uusi taulu ruokkii puutarhurin kukkanälkää. On hiljalleen aika alkaa suunnitella ensi kesän kukkaloistoa. 


Ai niin, ja taulun edessä on tämä "joulukuuseni", joka on ympärivuotinen koristus. Ollut jo useita vuosia.


Tehokkaiden värien yhteensopivuus huokuu lämpöä. Tämä on vaan niin cool. 


Ou, ou, ou...kannattiko odottaa?
Tämä se on, löytö. Se, jota jahtasin pitkän kaavan mukaan ja tori.fi sen lopulta meille soi. Kristallikruunu.


...ja jokainen kristalli on muuten niin kiillotettu.


On tämän kruunun lumoon ollut vaan niin helppo sukeltaa. On kysyttävä ääneen; Mitä ne olikaan ne takavuosien "ei meille" -ajatukset?Kilpaloistoa - kruunun ja joulukuusen välillä. Ei tästä säihkyä puutu. Tämä hetki on niin bling!


Vanha mallinukke sopii kuin sopiikin tuunattuna versiona näiden uusien ihanuuksien seuraan.


Tyylejä voi sekoittaa loputtomiin. Vanha ja uusi paiskaavat kättä. Riitasointu vai sopusointu. Kaikilla on tavallaan kuitenkin yhteinen sävel. Kaiken keskellä pohdin, mikä ketäkin sisustuksissa miellyttää juuri nyt.

- Onko sinulla muuten kristallikruunua?

12 kommenttia:

 1. Tuo taulu on kyllä hieno! Tuollaista tyyliä ei meiltä löydy, mutta jokin tuossa viehättää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulu on kieltämättä kiehtova. Värikäs, näkyvä, huomion varastava ja kiehtova. Jännä, miten ensisilmäys on vaan pitänyt otteessaan. Hyvä niin.

   Poista
 2. ihanan rohkeat värit,sinulla:)
  tuo kuusi upea!.minulla pienempi ,bling:)lamppui syttyi päässäni,ripustan oikein pikku,pikku,juttuja kuuseen;)
  (muuten joulu muisiaisista:)ne sytyke hiiret on edelleen tekemättä ,ehkä ens jouluksi:),nyt kerään kynttilän pätkiä johon niitä voi dippailla:))
  ja tuossa taulussa on jotain taikaa...sielua hivelee....
  Tuota mallinukkea myös ihailen :::melkein tein torissa kaupat...olin toka varalla:))....vielä mua onnistaa.oikein itteä hymyilyttää kun suunnitelmat olen tehny paperille,mallinuken suhteen.
  ja kysyit ?onko kristallikruunua??
  On!
  ostin sen wessaan,ja hienon vessapaperi telineen.mutta :(ei löydetty oikeita laattoja,väri on musta/harmaa/valkoinen,
  tykkään silti...vielä vaiheessa tuo sisustus;)
  ai niin wessapaperitelineen möin torissa:)pääsi itse KUNINGAS -Elviksen Kanssa samaan wc:HEN:)).
  Olen myynyt sitä torissa ja taitaapa olla vieläkin myynnissä.
  mutta tässä joulun aikana mietiskelin ,,jos tekis joulukruunun siitä pihalle,kun niitä heinäseipäitä vielä jäljellä:)),suunnittelu vaatii aikaa:))) ,eikös:)?
  oho tais tulla pitkä kertomus,no ;)soppihan tänne:))
  ainiin:Ne itse ostetut lahjst ,yes!!! parasta:))

  VastaaPoista
 3. On noissa väreissä kai tiettyä rohkeutta. Samalla voimaa ja pirteyttä. Tuo metallikuuseni on vanhaa Kodin1-muistoa. Siten ehkä jo ihan nostalginenkin. Ja tykkään yhä vielä, monta vuotta oston jälkeen.

  Kynttilän pätkiä on muuten minullakin ollut tarkoitus kerätä, mutta roskiin ovat vaan jotenkin menneet. Sytykeruusuja olen yleensä tehnyt kesähelteellä.

  Mallinukkeja on muuten aika paljon tarjolla. Kyllä sinä vielä omasi löydät. Hintahaarukka tosin on, joten tarkkana vaan.

  Vessassa kristallikruunu olisi silkkaa ylellisyyttä. Vau! Sinulla siis sitä on.

  Suunnittelu vaatii aikaa, mutta se on vaan niin mahtavaa olla milloin minkäkin suunnitelman äärellä.

  Idearikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Tuo Frida Kahlo on kyllä todella kiehtovaa katsottavaa. Kristallikruunu ollut itsellekin pitkään ehdoton ei-ehkä, mutta vime aikoina olen itsekin alkanut vähän etsiskelemään moista, ja varmaan aikanaan sellainen tännekin kotiutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frida on monella tapaa erikoinen ja tämäkin taulu kuvastaa itse henkilöä - värikäs. En silti usko, että kyllästyn tähän värien ilotulitukseen.

   Ja mitä kruunuun tulee - onnea kruunujahtiin. Kyllä niitä liikkeellä on, vanhoja ja uusia. Kummasta tykkää. Mulle kävi tämä vanhempi linja oikein hyvin. Niin se kristallin lumo vaan rantautuu...

   Poista
 5. No nyt on väriä ja kimallusta, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liekö pitkä ja pimeä syksy syyllinen, että tällaista säihkyä oli vailla? Mene ja tiedä, mutta kaunista on.

   Kristalli se käänsi ajatukset täysin toiseksi. Ei voi joskus olla kyllä.

   Poista
 6. Ilmoittaudun luksusvessan omistajaksi! Vessassa roikkuu aito Bohemian kristallikruunu suoraan Neuvostoliitosta. Kaksi kertaa vuodessa sen puhdistan (LUE: kaksi kertaa vuodessa kiroilen kuin Turjan lappalainen).

  Saako kehua? Saa, tietysti. Nimittäin sinun kirjoitustyylisi on herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, näitä luksusvessan omistajia taitaakin olla jokunen. Itse olen siitä(kin) haaveillut, mutta kattoon upotetut valaisimet taitaa olla meidän vessan juttu ja saan sanoa hyvästit ylelliselle vessalle heti kättelyssä. Mutta että Neuvostoliitosta! Tuo kuulostaa kyllä ainutlaatuiselta.

   Minulla on nämä kiillotuskuviot ja pärräämiset ehkä vielä edessäpäin ja saattaa olla yksinäiset hetket :D mies ei nimittäin ilmoittautunut kiillotusjoukkoihin!

   Ja kiitos kauniista sanoistasi. Kehu lämmittää kirjoittajan sielua ytimissä asti <3

   Poista
 7. Upea taulu ja kristallikruunut <3 ja kyllä kristallikruunuja löytyy.. vaikka myin jossain elämänvaiheessa vanhat pois koska en pitänyt niistä,mutta kuinka ollakaan ne palasivat uudelleen meidän sisustukseen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa mennä, että esineet kiertävät. Ne palaavat ihastuttajina luoksemme ennemmin tai myöhemmin aina uudelleen. Se on yhdenlaista kiertoa, jota emme itse aina tiedostakaan. Joskus se ns. ikävä puuha, kuten kristallien kiillotus, alkaa olla ihan ok hommaa. Hassua!

   Poista