torstai 9. toukokuuta 2019

DIY-julistetaulu

Lahjaksi vai ihan vaan itselle - vaalimaan muistoja, luomaan pysyviä muistijälkiä ohikiitäneistä hetkistä tai värittämään arkea silloin, kun päivät väriä kaipaavat. Tämä voisi olla sopiva. DIY-julistetaulu syntyy juuri siitä, mistä sen haluat syntyvän.

Äitienpäivälahjaksi voi tulla kiire, mutta poimipa tämä idea kesän matkoille. Pidä kamera tai kännykkä mukanasi ja seuraa, mistä juuri sinä pidät oman polkusi varrella, mitkä ovat ne kauniit hetket, maisemat ja tunnelmat, joita voisit kerrata usein. Itse lähdin kokeilemaan, mitä ne voisivat olla. Tämän postauksen kuvat ovat kaikki Turusta eri kuukausina; Millaisena kaupunki näyttäytyy ja mitkä ovatkaan ne jutut, joita kuvaan huomaamattani usein.

Valokuvia ottaa nykyään lähes kaikki ja riittävä kuvankäsittely on puhelimillakin jo varsin luontevaa. Kehyksiä saa halvalla ja jos haluaa satsata, niin kehystämöissä vaihtoehtoja on yllin kyllin. Tekstit julisteissa on makuasia, mutta viime aikoina suureen suosioon ovat nousseet mm. erilaiset kaupunkijulisteet.

Tässä minun TURKU-sarjani, joka perustuu erilaisten värien synnyttämään rakkauteen. Tässä sarjassa ei mustaa ja valkoista ole kuin kehyksissä ja paspartuureissa. Toki kuvat voisi muuttaa mustavalkoisiksi. Katso ja anna kommenttisi, mikä on sinun makuusi.

Ota mukaasi kamera tai kännykkä ja anna ideoiden lentää - mistä syntyy sinun kaunis taulusi?

Aurajoen tuntumassa on monta kaunista kohtaa. Tämä näkymä on Ravintola Gustavon edustalta.
Satamassa saa yhteen kuvaan sovitettua kukkineet maitohorsmat, vanhan puutalon, vanhan auton, vanhan Nolla-Boren ja viestin uudesta Telakkarannasta.
 Parvekkeelta voi olla näinkin kaunis maisema. Aurajoki, laivat ja Turun linna. Mitä vielä voisi kaivata?
 Vuonna 1997 rakennettu teatterisilta on joka kevät narsissiaaltojen syleilyssä.
 Teatterisilta iltahämyssä.
 Täl pual jokke tai tois pual jokke, ihan sama. Molemmin puolin on kaunista.
 Rannikkokaupungissa ei tarvitse omistaa venettä. Laineilla voi keikkua lainaamalla piknikveneen.
 Kiistatta kevään kaunein hetki, mutta se on jo ohi tällä päivämäärällä.
 En tiedä, onko nämä kuvassa näkyvät punaiset tulppaanit Tulipa Aboa Turkua (Joka oli osa vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki Turun ohjelmaa, Turku 2011 -pihakilpailun tunnuskasvi.), mutta haluan uskoa niin.
 Tuomiokirkko on yksi kaupungin kuvatuimpia kohteita. Pilvet kuin lapsuuden piirustuksissa.
 Tammikuussa 2019 olin ensimmäisten joukossa nappaamassa kuvat uusimmasta kaupungin kaunistamistempauksesta. Vicksin sininen talvi on puhjennut kukkaan.
"Eurooppalainen tunnelma" -sanoilla voisi hyvinkin kuvata tätä näkyä.
 Turku on pyöräilykaupunki. Kaupunkipyöräjärjestelmästä on tullut suosittu.
 Casagrandentalo on portti Turun historiaan. Kortteli, joka on elänyt voimakkaasti kaupungin kaikissa vaiheissa. Talon päädyssä komeilee teksti "Omnia vincit amor" - rakkaus voittaa kaiken.
 Kraanat kuuluvat jokimaisemaan. Ja nämä keväiset tulppaaniaallot, joiden taustalla oikealla tuttavan tekemät upeat purjeveneen purjeet.
Vuonna 1939 Esposito rakennettiin Göteborgissa kalastusalukseksi, troolariksi. Kesästä 1990 asti se on ollut samassa paikassa ravintolalaivana, kuuluisan Förin naapurissa.
 Kesän terassikausi on avattu.
Rautatieaseman asemapuistossa on kuvanveistäjä Matti Hauptin suunnittelema ja vuonna 1950 Turun kaupungille lahjoitettu Aino-patsas ja patsaan yhteydessä vesiallas, jonka mosaiikkikuvioita on ihasteltu vuosikausia ja toiveikkaana heitetty kolikoita veteen.
 Aurajoen rannassa loikoilee Europe. Hollantilaisen taiteilijan Jits Bakkerin Turun kaupungille lahjoittama pronssiveistos, joka on saanut aiheensa antiikin Kreikan mytologiasta. Europe oli kuninkaan tytär, johon ylijumala Zeus rakastui.
 Turun pääkirjaston sisäpihalla laiduntava keltainen vasikka,
Sweet Yellow Melon on Miina Äkkijyrkän teos.
 Ruissalon kaukaisimmassa kärjessä on hienoa käydä aistimassa, millainen on merellinen Turku. Mauri-myrsky riehui ja näytti voimiaan syyskuussa 2018.
Teatterisilta oli joulun ajan elämyksellinen Satusilta, jossa kauniisti valoja vaihtava maisema sai lisähohtoa äänimaailmasta. (2016)

Tämä oli kiva kokeilu. Tauluja voi todella luoda itse ja aika helposti. Ihanaa on juuri se tunne, että kuvaan liittyy jokin oma muisto ja kun kuva on oma, on taulukin toisella tapaa merkityksellinen. Helppo ja kevyt matkamuisto - räpsää kuva ja teetä siitä taulu kotona.

- Oliko joku näistä maisemista sinun silmääsi kaunis?
- Oletko kokeillut tehdä tällaisia kaupunkitauluja itse?


Muista ottaa kuvia kesäreissuilla, sillä koskaan ei voi olla varma, milloin kuville tulee käyttöä, vaikka näin!

16 kommenttia:

 1. Onpa todella hienot kuvat kotikaupungistani, olen monille sanonut että turku on kaunis kaupunki, itseasuneena 45 vuotta niin olen nähnyt miten kaupunki on myös muuttunut, vaikka välillä ärsyttää kun hansaakin on niin monet kerrat remontoitu, ja vanhaa hävitetään. Vaikea sanoa minkä taulun laittaisin seinälle, kaikki on kauniita, ehkä se tuomiokirkko taulut on parhaat. Olen kuvannut myös jonkin verran, mutta en ole taulua saanut aikaisiks, korttejatosin olen tehnyt.Muuten äitini muutti lieksan palvelutaloon, ja kun menin ovesta sisään, niin ekana silmään osui turun tuomiokirkko, sen on joku maalannut ja on aika vanha teos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pike!

   Turussa on paljon kauniita paikkoja. Pitää vaan poimia oikeat kuvakulmat ja vaihtoehtojahan on tuhansia. Päivä kameran kanssa sujuu loistavasti, sillä kuvauskohteet eivät lopu. Joskus silmien eteen tulee joku napakymppi sadasosasekunnissa, kuten tuo vanha auto. Omista kuvista tehdyt taulut ja kortit ovat loistavia, niissä on aina erityinen viesti mukana. Kaikessa näkyy oma kädenjälki. Suosittelen!

   Olipa kiva sattuma löytää Lieksasta Turun Tuomiokirkko.

   Hyvää kuvauskesää sulle!

   Poista
 2. Onpa upeita kuvia! Poikani asuu Turussa. Itse ei ole tullut siellä käytyä kuin muutaman kerran. Ensimmäisen kerran luokkaretkellä hyvin kauan sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olisi aika suunnata Turkuun!

   - Kesää kohti elämä vilkastuu ja paikat kaunistuvat entisestään. Lähde vaikka kurkkaamaan, kuinka luokkaretken kohteet ovat muuttuneet.

   Poista
 3. Upeita kuvia! Todallakin saisi kivoja kuvia/tauluja ja ihan oman mielen mukaisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Tämä on tosiaan hyvä keino saada mieluisia tauluja, kun tekee itse. Jos hakee sisustuksiin tiettyjä värejä niin sekin on niin helppo toteuttaa. Aika kiva.

   Poista
 4. hienot taulut! Nuo fillari taulut voisin ottaa seinälle :)
  Vakaa aikomus on käydä Turussa kesällä. On tullut luvattua lisätä kotimaanmatkailua ja tutustumista uusiin paikkoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Fillareissa on jännää vetovoimaa. Jokirannassa niitä on paljon ja luonnikkaasti löytyy kivoja kuvakulmia.

   Otin joskus kauan sitten mustavalkokuvia Venetsiassa, mutten tehnyt niistä näin suuria tauluja. Vesi ja kulkupelit olivat toki silloinkin johtavina teemoina.

   Ja hei, Turkuun vaan kesällä!

   Poista
 5. Jopas oli ihania kuvia! Naapurikunnan naapurikunnassa asuvana Turussa tulee käytyä suht usein ja kuvissa oli paljon tuttuja paikkoja. Nyt niitä vain tuli katseltua ihan toisin silmin 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin totta, että arjen tiimellyksessä usein kadottaa ympäröivän kauneuden. Kun ottaa hetken aikaa, alkaa huomata yhtä ja toista huikean kaunista. Pian sitä onkin kaikkialla.

   Poista
 6. Upeita! Miten näitä voi tehdä? Ällistyttävän ihastuttavaa aivan kuin Turkukin! Lempikaupunkini ! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa panostaa omiin kuviin. Taulut voi syntyä pelkistä kuvista, mutta jotenkin teksti tuo lisäarvoa. Jollei itse ole tietokonetta tarvittavine ohjelmineen, niin painotaloista saa apuja. Tekee vaan paperille suuntaa antavan mallin, niin tietävät, mitä lopputulosta kaivataan. Ja totta - Turku on ihastuttava!

   Poista
 7. Oi miten kauniita kuvia/tauluja ja tosi kiva idea!
  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keino saada taulu juuri halutusta kuvasta. Joskus matkamuistot ovat juurikin taulun arvoisia.

   Poista
 8. Ihanat! Kiitos vinkistä😊Aurinkoista viikkoa sinulle☀️☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!
   Nopeampia toteuttaa kuin taulumaalaukset.

   Aurinkoista loppuviikkoa!

   Poista