torstai 30. toukokuuta 2019

Kierrätä - tuunaa - ihastu! Kesän suurin kukkaruukku tulee tässä!

Tämän postauksen johdattavia sanoja voisi hyvinkin listata näin; 
- löytö, etsivä löytää, onnistuneet kaupat, kierrätys sisustus, kierrätyskoti, hyvä kiertää, suosi käytettyä, kestävä kehitys...joten tämä postaus on hyvin paikoillaan juuri nyt, kun Kestävän kehityksen viikko on parhaillaan käynnissä. Vuosittainen koko Euroopan laajuinen aloite, joka kannustaa kestävän kehityksen tekoihin.

Minun ajankohtaisuuteni aiheeseen on tämä - suosin käytettyä, josta syntyi tällä kertaa kesän suurin kukkaruukku!

Kesän näyttävin kukkaruukku oli haussa jo talvella ja uskon sen myös lopulta löytäneeni. Ainakin sydän sykkii siihen malliin, että oikea on löytynyt.

Talvi on aina sitä aikaa, jolloin uppoudun unelmiin ja suunnitelmiin, mitä kesällä tehdään. On korkeita lehtipinoja, muistilehtiötä, kyniä...piirustuksia ja tärkeitä muistiinpanoja. Välillä iskee epätoivo - keksiikö sitä mitään uutta, mutta aina jonkin ihmeen kautta niitä ajatuksia jostain putkahtelee. Mitkä pääsevät toteutukseen asti, se onkin toinen juttu. Nyt on kädessä kuitenkin minun makuuni fiksu valinta. Ja onneksi - koko perhe tykkää lopputuloksesta!

Kesän 2019 vetonaula

Aurinko on paistanut tänä keväänä lämpimästi ja olen siitä erityisen iloinen, sillä se on mahdollistanut pihasuunnitelmia ja -toteutuksia pidemmän kaavan mukaan. Tekeminen ja puuhastelu vaan on niin parasta. Joka kesä pyrin keksimään pihaan jonkin uuden vetonaulan. Se ei saa maksaa maltaita vaan mieluummin tekemisen kautta syntynyt hauska teos, joka myös kumartaa kierrätykselle. Taas on jotain valmista. Tässä esittäytyy kesän 2019 hailaitti.

Tähän toteutukseen päädyin Facebook-kirppiksen löydön kautta. "Etsin kunnes löydän sun" -selailu on tuottanut tulosta.
- Kiitos vaan Mari! Et varmaan arvannutkaan, mihin käyttöön myymäsi sänky vielä päätyy. 

Jatkettava sänky, suuri kukkaruukku, on valkoiseksi maalattua terästä ja siinä on puinen sälepohja. Teräsrunko kestää säitä riittävästi sellaisenaan, mutta sälepohja kaipasi suojaavaa maalausta.

Sänky on Ikean tuttu Minnen ja sen suurin mitta on 80 x 200 cm, mutta minulle se oli sopiva lyhyemmässä mitassa. Ostin sänkyyn seitsemän kappaletta hieman korkeampaa, perinteistä Orthexin kierrätysmuovista parvekelaatikkoa. Pohjaan tein reiät, jotta sadevesi pääsee valumaan pois ruukuista. Ruukkuihin laitoin hyvää Biolanin mustaa multaa, istutin kesäkukkia, ja jo valmiiksi melko tiheään. Kaipasin kunnon runsautta heti alkumetreille ja näinhän se onnistui.

Mallinukke sai sopivaa seuraa. Nyt on riittävästi uutta ilmettä, jonka hoitokin käy helposti. Vielä kun ympäristö puhkeaa kauniisti kukkaan, alkaa kokonaisuus olla valmis. Pupuperhe vartiossa. Huom! kiinnitithän huomion, kuinka suuri äiti-pupu oikeasti on?


Aikaisempi löytö sain uuden löydön rinnalleen. Mallinukke ja sänky ovat kuin luodut yhteiseen kesäasetelmaan.


Tästä kuvasta se idea lähti viriämään. Sopiva lastensänky löytyi Facebook-kirppikseltä edulliseen hintaan. Nyt kesäkuun kynnyksellä on mukava todeta; 
- Kierrätys kunniaan! Hyvä kiertää ja vanhassa vara parempi!


Musta puuöljy ulkokäyttöön on ollut kauan monen idean hoitava viimeistely.


Sälepohjan maalasin mustalla puuöljyllä, jotta se kestäisi säitä ulkona.


Mustat, uudet ruukut sateen huuhtomina.


Sälepohjan asettelua kohdilleen.


Sataa tai paistaa, kesäinen aurinko paistaa tämän punkan kukkaunelmissa. Parvekelaatikot odottavat sisältöä.


Kukat istutettu ja valmiina siirtoon.


Sopivan runsaalta näyttää jo nyt.


Aamuauringon kajastuksessa ollaan lähellä valmista.


Kivan oman lisänsä tuo pupuperhe. Jos et diggaile puutarhatonttuja, tässä voisi hyvinkin olla sopivat "patsaat" myös sinulle.


Vanha pääsiäismuna on unohtunut pihalle, mutta sopiihan sekin tuohon ihmettelyyn.Lopputulos on valmiina kesään. Tässä on paljon kukkia ja mikä parasta, kun ruukut ovat lähellä toisiaan myös kastelu on helppoa.


Ruukkuihin on piiloteltu muutamia köynnöskukkien siemeniä, jotta ne alkaisivat sieltä hiljalleen kasvaa ja rönsyillä valloittavasti reunojen yli.


Sammakkoprinssi seuraa aitiopaikalta, kuinka kukat kukkii, kasvu edistyy ja kukkaputoukset lähtevät ryöppymään reunojen yli.

- Mitä pidät tästä kierrätysideasta? Oletko sinä tehnyt vastaavaa?

18 kommenttia:

 1. Ihana idea ja vau miten hieno siitä tuli!! ❤️ Tuollaista kelpaa kyllä muillekin näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kristiina!
   - Sainpa kerralla yhteen läjään paljon kukkia :) joka muuten helpottaa kasteluakin. Niin kiva kesäpunkka, vaikkei mahdukaan mukaan torkkuilemaan ;)

   Poista
 2. Vautsi, hieno tuli! Kunnon kokoinen :) En ole kuullutkaan kestävän kehityksen viikosta, mutta sopivasti tein päivityksen puutarhaprojektista, johon ei tarvinnut ostaa yhtään mitään! Olen ihan teemassa mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä teema, joten siinä kannattaakin olla mukana. Itse koitan opetella yhä parempaa näkökulmaa omaan elämään ja tapoihin.

   Kyllä oma silmä tässä punkassa
   mukavasti lepäilee.

   Poista
 3. No nyt on niin hieno systeemi sulla, että ihan pitää taputtaa! Kaunis, nerokas ja kestävä.

  Samassa hengessä tongin tänään autiotontilta tiiliä (ihan luvan kanssa), joilla laajennan kasvimaani tiililattiaa. Vielä jäi uupumaan muutamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on semmonen Prinsessa Ruususen sänky :) Johon on silmä tottunut kuin se olisi aina tuossa ollut.

   Hyvää puuhaa tuo tiilienkin hyötykäyttö. Olen niin tiilikivien ystävä, että keräisin niitä jemmaan ihan varmuudeksi, jos hyviä likellä olisi hylättynä :)

   Poista
 4. Ooh, upea kokonaisuus. Persoonallinen, muutettava ja kierrätyskelpoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo sana kierrätyskelpoinen on niin hyvä.

   Sängyn ilmettä voi muutella mukavasti erilaisilla kukilla. Talveksi viriää jo uusia ajatuksia...

   Poista
 5. On kyllä hieno idea laittaa pihaa erilaiseksi, liekkö kellään samanlaista, mistä löysit patsaan ? minulla on myös valkoinen nainen patsas, käyn aika paljon näissä turun isoissa kirppiksissä ja eko toreilla, jotka on aika isot ja täynnä vaikka mitä ideoitavaksi, kiva kun niistä löytyy aina mitä tarvii. Minä aloin keräämään kirppiksiltä ja ekoilta viinirypäle terttuja, ja sisustin niillä weeceen, niitä onkin nyt veecee täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti Pike! Ei kai sitä kahta samanlaista pihaa olekaan. Kaikilla on omia mieltymyksiä. Meillä on DIY-hulluttelua. Patsas ei varsinaisesti ole patsas vaan puhtaasti mallinukke. Ostin sen naiselta, joka halusi sen varastostaan pois ja edullisesti se sitten muuttikin meidän pihaan.

   Mun kamuni on muuten ostanut myös viinirypäleitä ja tehnyt ulkoterassilleen näyttävän viiniköynnöksen, joka näyttää täysin aidolta sateenvarjomaisessa asetelmassaan.

   Poista
 6. voi hyvä sylyvi!!
  Ihana,ihana ihana:)))))
  Olet oikia kierrätys-taiteilija!
  Silmiä ja mieltä hivelee!!!
  :)mullakin rautasängyn päädyt,sivut,sälepohjalle ajattelin jotain??,tehdä oli niin hyväää lautaa,
  Sydämmeni iloitsee tästä kuvasta,kyynelten kera,on niin ihana.:)Titta!! (sydän ,sydän sydän)
  Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tulikin vallan sydäntä lämmittävä kuvaus - kierrätystaiteilija!
   Tuon otan kiitollisena vastaan :)
   Nyt vaan kuule sielläkin tuumasta toimeen ja saat uutta ihasteltavaa.

   Poista
 7. Mikä idea..........ja niin mahtavan näköinen siitä tuli.
  On helppo kastella kun kukat ovat lähekkäin toisiaan.
  On se hienon näköinen puutarhassasi.
  Isoin ruukku mitä olen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten vallan toimiva, kun parvekelaatikot ovat niin liki ja kastelu helppoa.

   Lämmin suositus kaikille, jos löytyy vanhoja punkkia ja sopivaa tilaa. Saa kerrankin kukkia paljon yhteen läjään.

   Poista
 8. Näin nämä kuvat juuri jossain Facebookin ryhmässä - olemme siis jossain samassa ryhmässä näköjään :) Olisiko ollut puutarharyhmä :) tämä on kyllä niin äärettömän soma! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm.kierrätyspuutarha otti kuvat joksikin aikaa kansikuvakseen. Siellä on muuten paljon nimensä mukaan olevaa hyötykäyttöä, jossa esineet saavat uusia käyttötarkoituksia. Kannattaa kylästellä.

   Poista
 9. Ei oo todellista.... leuat loksahti auki ja koskahan saan ne kiinni!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 🤭👍 tämä on meidän pihan kuningatar ja keskipiste kaikelle. Tästä alkaa pihastukset 😃

   Poista