sunnuntai 19. toukokuuta 2019

On aika julistaa Kesärauha!

Kaikkihan sen tietää, että joulurauha julistetaan Turun Vanhalta Suurtorilta. Monet katsovat julistuksen TV:stä, mutta monet myös saapuvat jouluaattona paikan päälle säästä huolimatta kuuntelemaan, kuinka joulu julistetaan alkaneeksi. Perinteiset sanat ovat tulleet tutuiksi ja julistus osataankin lähes ulkoa. Kesällä 2019 sama miljöö tarjoaa jotain aivan uutta, sillä kesäkuussa alueelta kajahtaa ilmoille Kesärauhan julistus!

Sunborn Liven järjestämä Kesärauha on uusi, urbaanin vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaali. Ensimmäistä kertaa järjestettävän festarin ajankohta on 14.-16.6.2019 ja paikka Turun Vanha Suurtori.

Miltä maistuu rock, rauha ja rakkaus - siitä saimme maistiaiset Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa

Åblogeille tuli kutsu Kesärauhan pressibileisiin!

Aurinkoinen keskiviikkoilta Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa raotti ovia tulevaan. Oli aika tutustua uuteen Kesärauhaan. Mukavaa saada kutsu ja kuulla enemmän. Paikalle virtasi iloisia ihmisiä, hyvät energiat oli helppo aistia ja mikä olikaan parempi paikka esitellä uuden kesäfestarin sisältö kuin trooppisen lämmin kasvihuone. Kesä alkaa tuntua iholla ja tunnelma kohoaa helposti. Mielenkiinto herää - tyylikkyyteen, somistuksiin ja persoonallisiin ratkaisuihin jäi silmä lepäämään jo alkumetreillä.

Turkulaisille rakas Vanhan Suurtori tuo uutuusfestivaalille aimo annoksen historian siipien havinaa. Tapahtuma-alueen sisäänkäynti käy arvokkaasti historiallista Luostarin välikatua pitkin. Välikatu on ainutlaatuinen jäänne keskiajalta ja tiedon mukaan kadulla on filmattu myös elokuvia. Kesärauhan julistetusta voi kuulla kolmelta stagelta. Main-, Pinella- ja Brinkkala lavojen huikeaa kattausta voit katsoa täältä.

Luvassa on myös hienoja makuelämyksiä, sillä tapahtuma-alueella Porthaninpuistossa sijaitsevan ikonisen Ravintola Pinellan panostus tuntuu joka suupalalla. Pinellalla on omassakin sydämessä aivan erityinen merkitys, sillä pääsin tutustumaan paikkaan jo lapsena, äiti kun oli töissä Pinellassa. Nimet Pinellan pylväikkö ja Puu-Pinella tulivat tuttua tutummaksi. Henkilökunta hauskuutti taikatempulla, mitä tapahtuu astiahissille, kun se lähtee alakerrasta ylös. No, se onkin jo aivan toinen tarina, mutta mitä taikoja on luvassa festariajaksi jää nähtäväksi. Varmaa on, että tarjolla on mm. makuja maailmalta, kasvisruokaa ja muita harkitun laadukkaita herkkuja.

Legendaarisen Pinellan terassille on erityisen kiva istua kesäkuussa 2019 ja kuvitella, millainen fiilis paikassa on ollut 1970-luvulla, kun ravintola avasi Aurajokirantaan Suomen ensimmäisen anniskeluoikeuksin varustetun katuterassin - Taiteilijoiden ja kultturellien kohtaamispaikka täynnä elämää.


Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan tropiikin seasta saattoi bongata sneak peekejä Kesärauhasta. Kivoja panostuksia, joilla syntyy visuaalista lisäarvoa.Puutarha, jossa aina jokin kukkii, on loistava näyttämö Kesärauhan esiintulolle.


Tiiserinä musiikkia kaktusviidakossa.


Blogisiskoista Tuula (Tuula's life -blogista) osui kuviin.Kuka nyt tällaisia herkkuja voisi vastustaa?
Palmunlehtilautanen tuo pisteen i:n päälle. Festarin taiteellinen johtaja Pietu Sepponen on superfiiliksissä siitä, että Kesärauha-festari voidaan järkätä Vanhalla Suurtorilla, ehkäpä Turun hienoimmalla lokaatiolla!Pressitilaisuudessa musaansatempaavaa retrosoulia stagella tarjoili turkulainen Punomo.


PEACE OUT
Kesärauha-festariin kuuluvan malliston on suunnitellut Tomi Leppänen - Mallisto on toteutettu Pure Wasten 100% kierrätetystä tekstiiliteollisuuden leikkuu- ja lankajätteestä. Myyntiin tuotteet tulevat 3. kesäkuuta Kesärauha Storeen, Eerikinkatu 7 ja PUF Design Marketiin, Forumiin. 


- Oletko kyllästynyt kasaan painuviin ja helposti rikkoontuviin muovimukeihin? Kesärauhassa mukit ovat tyylikkäitä ja kestäviä GreenCup -mukeja, joita on mukava käyttää / kierrättää. Asiakas voi palauttaa mukin pientä panttia vastaan tai viedä muistona mukanaan. Minullapa onkin jo oma odottamassa festarin alkua!

Jäi fiilis, että tässä tapahtumassa on todella panostettu tunnelman luomiseen, viihtyvyyteen ja kokonaisvaltaisiin elämyksiin. Ihailtavaa luovuutta ja hienoja ideoita. Tuskin maltan odottaa!

Monen turkulaisen seinällä on taulu tai olalla shopperi, jonka printissä lukee 
"Varför Paris vi har ju Åbo". 
- Miten osuvaa, että Turun odotetussa kesäyössä esiintyy Pariisin Kevät! :D

2 kommenttia:

 1. Niin on tuolla tullut joskus käytyä, oisko turku ekana keksinyt tuonkin kesärauhan, niinkuin joulurauhankin,huvat kuvat sinulla, kun ei tule käytyä siellä tänäkään kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Onhan tuo "rauhan seutu" kaunis kaikkina vuodenaikoina. Hieno nimi festarille ja hieno paikka, ehdottomasti. Esiintyjätkin mukavia, joten ei ihme, että liput menee kuin kuumille kiville.

   Poista