keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Toisenlainen kirjekuori

Juhlan aika lähestyy. On aika miettiä lahjaa. Mitä ihmettä se voisi olla? Kaikkein helpointa on useimmiten antaa rahaa ja sehän onkin vallan hyvä lahja, mutta mitä sitten kun kirjekuori kyllästyttää?

Me ratkaisimme yhdenlaisen "kirjekuoriongelman" tovi sitten kummilapsen päästessä ripiltä. 

Perinteisen kirjekuoren voi helposti korvata ja tehdä siitä ihan omanlaisensa versio. Kummeina olimme pohdinnan äärellä ja keksimme käyttää kirjekuorena vanhoja pikkusaappaita. Eikä mitä tahansa saappaita vaan niitä, jotka olimme ostaneet kummilapselle vuosia sitten. Saappaat jäivät vuosikausiksi meille varastoon, mutta nyt oli niiden aika kävellä esiin ja palautua omistajalleen.

Kirjoitin kummipojalle ensin sanat:

- Ostimme nämä saappaat (nro 24) sinulle, 
kun olit pieni. 
Saappaat ovat odottaneet tätä hetkeä. 
Saat ne täynnä matkaevästä. 

Suuntaa askeleesi kohti mielekkäitä päämääriä,
äläkä koskaan kadota näitä lapsuutesi saappaita.
Näillä olet astellut kummiesi kanssa monessa paikassa.

Astu avoimin mielin jokaiseen uuteen huomiseen.
Anna sydämen sinua johdattaa, niin kuljet tietä oikeaa.

Saapaskortteihin ujutettiin mukaan rahaa ja koko asetelma käärittiin sellofaaniin. Saappaista tulikin siten hauskat kirjekuoret ja hyvä lahja. (Toki kylkeen piti hommata risti. Pojalle ihan rouhein vaihtoehto oli mielestämme teräsristi, jossa on punottu nauha.)

Kun kohta on edessä valmistujaiset ja kaivataan taas ideoita, miten rahalahjan ojentaisi, niin mietipä tovi. Ehkä sitä kuoren virkaa voisi toimittaa vaikka vanha lelu, lapsuusvaate jms. Mieti ja ideoi, mikä on juuri sinun juttusi.


Pikkusaappaat ovat jotenkin niin sympaattiset, eikä rahakaan sieltä minnekään tipahda.


Onnittelukorttiin voi laittaa sankarin kuvan. 
- Meillä aiheena oli sähkömopottelua ja takatarakalle sidottu rippiristiboksi.


Teräs on muuten vallan trendikäs materiaali rippiristiin. Ja ainakin meillä tuntui kummipoika siitä pitävän.

16 kommenttia:

 1. Kaunis paketti!Idea runon kanssa niin ihana.Meillä on valmis kortti ja setelikuori menossa ensi viikon juhlissa saajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahalahja on kyllä hyvä. Saa kerättyä suurempaan hankintaan rahaa, mikä se tarve lieneekään. Saaja osaa kyllä arvostaa.

   Poista
 2. Ihana idea!
  Sitä aina kesän kynnyksellä,jotenkin herkistyy...ajatukselle,kun puhutaa rippi-juhlista,lakkiais-juhlista,häät ..ym....
  Kun on sukulaiset/sisarukset "lakannu olemasta",kaikista noista jään paitsi:),Enempi säälitti kun poika oli pieni ja järjin juhlat..onneksi oli vara mummoja ,ja tätejä:))enoja ja veljiä:))
  Elämään kuuluu ROCK ,RAUHA ;) JA RAKKAUS!!!
  KIITOS ,myös edellisistä tarinoistasi!!
  Lempeitä kevät tuulia viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Liisa!
   - Kyllä juhlat herkistävät. Rippijuhlat sisältävät erityisen suuria tunteita. Se on ensimmäinen kohta, jossa lapsuudelle voi alkaa sanoa heipat. Aikuisuus kolkuttaa ovella. Juhlat jää mieleen hyvinkin ja vielä vuosien päästä muistaa sitä ja tätä. Ymmärrän hyvin omakohtaiset tunteesi näistä juhlista. Onneksi on ollut hieno "vara"porukka. Mahtavaa kevättä!...vai onko jo kesä?

   Poista
 3. Hieno idea!! Tässä on mukana ihanaa tunnetta. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetta on ja paljon yhteistä. Meillä on ollut hienoja vuosia. Kummipoika on ollut kuin oma poika.

   Poista
 4. Hieno lahjakokonaisuus, ajatuksella laadittu. :) Onnea ripille päässeelle ja kummeille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli muuten hauska nähdä, kuinka pojan silmissä läikehti lapsuussaappaat nähdessään. Joku on vaatinut muistoja. Me kummit ollaan juuri sellaisia.

   Poista
 5. Niin kiva! Mä rakastan sitä, että jutuissa, oli nyt lahja tai mikä vaan, on joku ajatus ja idea ja itsetehtyä. Tässä on ne kaikki!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä "kirjekuori" oli merkittävä. Itsellekin sydäntä koskettava. Ajatusta oli. Ja paljon.

   Poista
 6. Kun minä pääsin ripiltä 15 vuotiaana, sain äidiltä risti riipuksen, mikä on vieläkin tallessa, nuorelle 15v.on sopiva raha lajakin, kun tarvitsevat aina rahaa johonkin, tuo kumisaapas on hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumppareita säästin kolmella aatoksella, joko rippijuhliin, koulusta valmistumiseen tai häihin. Rippijuhlat veivät pisimmän korren. Rippiristillä on merkitystä - toivottavasti kummipoika säästää senkin aikuisvuosille asti.

   Poista
 7. Voi miten upea idea ja aivan ihana että juurikin vielä ne kummipojan omat pikku saappaat oli tallella! Onnea kovasti ripille pääsyn johdosta hänelle ja Mukavaa viikonloppua sinne💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvä, että joskus joku säästää. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä merkityksellisemmät ovat vanhat jutut. Tämä olisi ollut sopiva häälahjakuorikin. Miehelle ja vaimolle oma rahasaapas. Mutta ehkä mulla on sen päivän koittaessa uusi valtti hihassa...

   Kiitos Päden paja kauniista sanoista!

   Poista