keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Hamat + akryylivärit = uusi taulu

Koleina ja sateisina kesäpäivinä on ollut syytä keksiä jotain sisäpuuhaa. Maalaaminen ja askartelu ovat vaihtoehdoista ihan parhaita. Jotain uutta ja jotain vanhaa johdatti tällä kertaa uuden teoksen syntyyn.

Satoi kaatamalla vettä.
Olin kauppareissulla ja
hetken mielijohteesta ostin uuden maalauspohjan.
Tänään maalataan, tuumasin.
Ja syntyihän sitä lyhyessä ajassa värikäs Hama-nainen.

Akryylivärien etu on se, että ne kuivuvat nopeasti ja pääsin maalaamaan vaiheet nopeasti, liimaamaan kuivuneeseen pintaan (kontaktiliimalla) Hama-palloja ja tekemään mustalla tussilla muutamat rajaukset. Yhden illan projekti.

Vinkki! Jos olet kiinnostunut kokeilemaan akryylivärejä, sanottakoot, että mm. Lidlissä on aika ajoin tarjolla edullinen värisetti ja eripäisiä pensseleitä. Kokeilusta voi orastaa vaikka uusi kiinnostava harrastus. Kokeile! Näin minäkin herättelen pala palata innostusta maalaamista kohtaan.


Koska on kiva heti nähdä, mikä tuli;
Valmis taulu näyttää siis tältä.
(Ellen nyt intoudu lisäämään siihen jotain...)


Elämäni ensimmäinen pyöreälle pohjalle toteutettu maalaus.
(Pohja on halkaisijaltaan 40 cm)
Ja hups! Kristallikruunukin halusi välttämättä kuviin :)


Ääriviivojen hahmottelua kankaan pintaan.


Halusin taustasta ja vaatteesta hillityt, mutta jotenkin silmään sopivat sävyt. Sekoitin montaa väriä yhteen. Valkoista oli joukossa kaikkein eniten, sillä syntyvä sävy ei saanut olla liian tumma.


Utuinen harmaan vihreä sai rinnalleen ruskehtavaa. Voisiko tuota syntynyttä sävyä kuvailla aprikoosiksi tai kenties astetta liian "tummaksi meikkivoiteeksi"?


Kasvojen sävy on kautta vuosien ollut haaste, ettei lopputulos vaan näyttäisi liian pinkiltä. Onnistunut kasvojen väri ei löydy hetkessä, mutta olen sekoittuneeseen sävyyn varsin tyytyväinen. Taulunhan ei ole tarkoitus olla luonnollisen aito vaan jotenkin ripsauksen verran överi.


Levitin Hama-helmet lautaselle. Oli aika miettiä, mitkä sävyt tulisi käyttöön ja millä sävyllä olisi pääpaino. Sininen ei, liila ei...no, kaikki muut sitten taisivatkin tulla.


10 000 helmen laatikko on odottanut uutta käyttöä, sillä lapsi on kasvanut ja helmihommat ovat hänen askarteluistaan jääneet. Onneksi en kuitenkaan ole vuosien saatossa näistä luopunut. Käyttöideoita tupsahtelee eteen yksi silloin, toinen tällöin. Kiitos hyvästä ideasta Värikäs koti -ryhmän Taru I:lle.


Kun yhden illan maalaa ja näprää näiden pienten helmien kanssa, tietää todella tehneensä. Helmien asettelu ei ole supernopeaa, mutta ajan kanssa syntyy kyllä uusia pallukoita ja sormiin tunne, että muutama helmi on pyöritelty...

Värit vain kohdilleen, voipaperi päälle ja silitysraudalla yli. 


Helmien alustoja on montaa erilaista, mutta tähän työhön käytin vain pyöreitä, sillä pyöreä taulu kaipasi juuri niitä.


Ihan pieniä Hama-kukkia ja sitten selvästi suurempia, joita jopa liimailin kerroksittain kolmiulotteisuuden aikaansaamiseksi.


Tämmönen tästä siis tuli.
Halusin ehdottomasti kaiken huomion Hama-hiuksille. Lopputuloksessa maalauksen tausta ja naisen vaate ei kilpaile hiusten kanssa. Tehokas piste i:n päälle on lumpeenlehden vihreä silmä. Mietin vielä paikkaa, minne tämä asetetaan. Saapa nähdä...

- Mitä pidät? 
Eikö Hama-helmet olekin loistavia!

20 kommenttia:

 1. aikun siitä tyyli tyylikäs:))
  erikoisen fiini;),tykkään älysti:)))
  minulle us tuttavuus nuo hama-helmet...ei pieni peikkopoikia jotka oisivat mummolle :)) opettanu uusia juttuja:)
  kivoja värkkäyksiä Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus tulee tilaisuus, koklaa ihmeessä Hama-helmiä. Se on pipertämistä, mutta tuloksia on kiva katsoa. Melkoista sormijumppaakin sanoisin. Alkoi näpit puuttua, kun koneena huiskin menemään.

   Poista
 2. Hieno ja mielenkiintoinen taulu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tässä semmonen mielenkiintoinen säväys on.

   Poista
 3. Upea lopputulos! Oi luovuus minkä teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on loistava mahdollisuus päästää luovuus valloilleen. Suunnitella etukäteen tai vaan katsoa matkalla, mitä tulee.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Toistuva pyöreä muoto kehyksessä ja koristelussa tuo pehmeää kauneutta.

   Poista
 5. Ihan mielettömän hieno!! Mukavaa viikon jatkoa❤️

  VastaaPoista
 6. Hieno! Minulla on todennäköisesti jemmoissa niin maalit, pohjat kuin hamahelmetkin. Pitää muistaa tämä jos tulisi se sadepäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, sullahan on kaikki pelimerkit kasassa. Sadepäivä voi olla liki, joten luovia hetkiä sinnepäin!

   Poista
 7. Hieno! Ja tuo hama helmillä väkertäminen! Tiian ettei käy ihan tuokiossa kun esikoululaiset töissä niitä tekevät.Kivaa heinäkuuta sinulle⚘🌸☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella "väkertämistä", mutta valmis työ = onnistumisen iloa. Näistä helmistä voi tehdä niin paljon. Loputon lista vaihtoehtoja. Tätä käyttöä ajattelin kyllä jatkaa...

   Poista