sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Valo luo tunnelman

Viime kesänä kävin ostamassa ensimmäiset isot ja näyttävät aurinkokennovalaisimet ulos. Mietin tovin, kuinka ne mahtavat kesän kestää ja kuinka talvisäilytyksen kanssa käy. Kesän ulkona roikkuneet valaisimet olivat talven varaston katossa ja jälleen tänä kesänä ulkona toimivina. Iskussa siis.

Kesä on ollut valoisa ja valaisimissa on voimaa. Niin vanhoissa kuin uusissa hankinnoissa. Kun aurinkoisen päivän jälkeen ilta taittuu yöksi on mukava seurata, kuinka valaisin toisensa jälkeen räpsähtää päälle. Valot ovat moderneja, kirkkaita ja värikkäitä. Kuin liuta avaruusaluksia laskeutuisi pihaan.

Istuskelen ulkorappusella ja mietin, mikä luo tunnelman?

Valo pimeyden keskellä sen tekee.
Lamput syttyvät jokainen omia aikojaan.
Enää ei tarvitse kuin kantaa yöpalat ulos ja kaikki on täydellistä.

Hyvää yötä!


Yksi suosikkini yön pimeydessä - leppäkerttu. 
Kutsun tätä lamppua nimellä lepatriinu (se on viroa ja tarkoittaa juurikin leppäkerttua).Timon ja Pumba. Tai mieluummin Timon ilman Pumbaa.


Keväällä ostin meille uuden ankan. Tässä on reilu koko ja näyttävää valotehoa.


"Riisipaperipallukat" leijuvat kevyesti tuulessa.

Kun alemyyntejä ja kesän poistoja on käynnissä, kannattaa sieltä ehdottomasti bongata näitä aurinkokennovalaisimia vaikka ensi kesälle!

- Onko sinulla monta aurinkokennovalaisinta?

10 kommenttia:

 1. Onko noiden riisipallovalaisimien materiaali paperia? Ne ovat aika hauskan näköisiä. Aurinkokennovalaisimissa on hurjan paljon laatueroja. Ostin keväällä kolme erilaista, joista kahdella ei tee mitään. Kolmas lataa itseään hyvin auringossa ja näyttää kauniilta pimeässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole paperia, vaikka siltä päällisin puolin näyttääkin. Oikea matsku on säänkestävää 100%:sta polyesteriä ja kannake terästä.

   Olet oikeassa laatuerot ovat huimia ja helposti joutuu myös pettymään. Muutamia kertoja on itsellekin tullut sellainen huono hankinta, mutta nämä pallukat ovat olleet huippuhyviä. Lataa hyvin ja kestää ulkosäitä loistavasti. Vanhimmat siis jo viime kesältä. Parhaita aurinkokennovalaisimia, ainakin mun kohdalla. Iltaisin niin kiva "avaruusasema fiilis".

   Poista
 2. Vielä on paljon valoisaa, vaikka päivä on lyhentynyt, itse kun valvon aina yö kahteentoista ja yhteenkin, niin on lähes pimeää, minulla on vain pari aurinkokenno lamppua ulkona, ehkä niitä syyskuussa voisi alkaa lisäämään muitakin valoja, nykyään on niin kauniita aurinkokenno valaisimia,niinkuin nuo sinullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän aurinkopäivät lataavat aurinkokennovalaisimia hienosti. Kun yöllä tulee pimeä hetki on kiva istua ja valvoa ihmetellen valomerta. Pitkälle syksyyn nämä ovat helppoja valonlähteitä tai ainakin tunnelmanluojia.
   Multa tulee kyllä iso peukku näille näyttäville valaisimille.

   Eli ei muuta kuin valvomaan öitä :D

   Poista
 3. Ihanat tunnelmakuvat😍Mukavaa heinäkuuta☀️⚘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivän aurinko ja yön pimeys luovat taikojaan, joiden vuoksi kannattaa kukkua yömyöhään ;)

   Aurinkoista kesää!

   Poista
 4. Ihanat valaisimet <3 Muutamia aurinkokennovalaisimia löytyy ja jotkut vanhat on jo hajonnut.Kaikenlaisia pikku valoja pitää olla pitkin puutarhaa kun illat pimenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on - valoja pitää olla kesälläkin. Kun päivällä loistaa tuhannet kukat, illalla riittäjää loistajiksi muutamat aurinkokennovalaisimet. Kun valoon voi tykästyä, tämä on juuri sitä. Valopisteitä pitkin poikin puutarhaa ;)

   Poista
 5. Mistä olet löytänyt leppäkerttuvalaisimen? Sellaista olen juuri etsinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oikein muistelen niin olisiko ollut ihan Ikea. Mutta tämä on jo vanha, ei varmaan enää myynnissä.

   Poista